CIB Google Pay

CIB Google Pay

6 év után nyereséges lehet a Transferwise

írta | 2017.05.19. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

Transferwise fintech penzkuldes

GIRO Fizetési kérelem

A fintech éra – jelenleg még – európai fellegvárának számító London első unikornisa 6 év után bejelentette, idén nyereséges lehet! A Transferwise-zal már 59 országban – itthon is! – utalhatsz külföldre középárfolyamon. Budapesten tavaly nyitották meg irodájukat, áprilisban pedig bejelentették terjeszkedésüket Ázsia felé.

 

“Virítsd a lóvét!”

A Jerry Maguire c. film elhíresült mondása nem is lehetne időszerűbb. Korábban számos cikket lehetett olvasni, amelyek a befektetők türelmének végét jósolták a fintech startup-ok “pénzégető” fázisával kapcsolatban. Az 1,1 milliárd amerikai dollárra értékelt fintech unikornis, a Transferwise úgy tűnik 6 év után végre “viríthatja a lóvét” és a pénzégető fázisból átléphet a pénztermelő fázisba.

A 2016. március végi pénzügyi év zárását követően 17,4 millió angol font adózás előtti veszteséget jelentettek 27,8 millió angol font árbevétel mellett. A 2017. március végével zárt pénzügyi év pontos adatai még nem ismertek, de figyelembe véve, hogy a cég jövedelme tavaly 150%-kal növekedett, jelentősen alacsonyabb adózás előtti veszteségre számítanak.

A cég várakozása, hogy idén is hasonló mértékű növekedés mellett 100 millió angol font árbevételt termel.

Transfer wise fintech pénzküldés

 

Mi a Transferwise titka?

Több, mint 1 millió ügyfél, havonta 1 milliárd angol fontnyi forgalmat generál a Transferwise-on keresztül. Ezzel 10%-os piaci részesedést sikerült a cégnek kihasítania az angol piacon, ahol a 4 legnagyobb bank részesedése 80% körüli.

A Transferwise-nak egy igen erős brand-et és remek terméket sikerült az elmúlt 6 évben kialakítania. A provokatív marketing üzenetek mellett a stratégiájuk másik két elemét is érdemes “koppintani”.

  1. A Referral Programjuk, aminek lényege, hogy minden 3 ismerősöd után, akik a Transferwise regisztrált felhasználóivá válnak és legalább 200 angol font értékben utalnak, 50 angol font értékű bónuszt kapsz.
  2. fintech partnerségeik: tavaly februárban az N26 (már 300.000 ügyféllel rendelkeznek), idén márciusban pedig a Starling Bank csatlakozott a Transferwise rendszeréhez.

Transferwise penzkuldtes fintech remittance

 

Mire számíthatunk még?

Egy dologra szinte biztosan nem: a Transferwise jelenleg nem tervezi banki licence megszerzését.

A rendelkezésre álló infrastruktúrája alapján adná magát a belföldi P2P fizetés, illetve egy pre-paid kártya kibocsátása, mellyel alacsony költség mellett lehetne külföldön elkölteni a rendelkezésre álló devizát. Ezzel a Transferwise visszadobhatná a labdát a Revolut-nak, mely a minap jelentette be, hogy 5.000 angol fontig díjmentes FX utalási lehetőséget biztosít ügyfeleinek.

A cikk a TechCrunch “Fintech unicorn Transferwise reaches profitability, planning ‘new financial services’” c. cikke alapján készült.

 

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
EGRI SZILVIA

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.