BankTechShow

Az Amazontól is “lesett” Robinhood, a millenniumi generáció befektetési applikációja

Szerző: | 2017. 11. 10. | Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

A legjobb gyakorlatok átvétele, adaptálása – akár más szektorból – nem szégyen, ha célja az ügyfelek támogatása, az ügyfélélmény növelése. Ezt tette a Robinhood is, amikor az új, webes platformjába az e-kereskedelmben már megszokott, vásárlói döntést támogató funkciókat is beépítette.

 

Ez a Robinhood az USA-ban látta meg a napvilágot 2013-ban. A most még csak okostelefonon elérhető értékpapír kereskedési applikáció ma már több, mint 3 millió felhasználóval rendelkezik.

A tőzsdei kereskedéshez szükséges ügynöki számla megnyitását személyes jelenlét nélkül, weben keresztül lehet kezdeményezni. Az igénylési folyamat során a személyes adatok mellett vizsgálják a hiteltörténetet, illetve teljeskörű pénzmosás-megelőzési ellenőrzés is történik. Az igénylés elfogadását követően, a felhasználó az applikáción keresztül tudja a bankszámláját összekapcsolni a kereskedési számlával. A kereskedési számla feltöltése az app-ból kezdeményezhető.

A portfólió alakulása egyszerűen nyomonkövethető a mobil applikációban – sőt akár okosórán keresztül is . A kedvenc részvényekből pedig ún. “watchlist” állítható össze.

Robinhood befektetesek fintech startup

 

Így lehetsz Te is profi befektető a Robinhooddal: “Learning by doing”

Az amerikai Robinhood célja, hogy a pénzügyek egyik legbonyolultabb formáját, a befektetések kezelését közelebb hozza, a tőzsdei kereskedéshez kapcsolódó információkat emészthetőbbé tegye a mindennapi emberek számára. Úgy gondolják, a tőzsdei kereskedést elérhetővé lehet tenni szélesebb réteg számára is, ha a döntéshozatal kevésbé ijesztő, nem csak szuperbonyolult információhalmaz alapján elvégezhető feladat.

Vágj bele! Próbáld ki! – javasolják. Hogyan segítik mindezt? Pofonegyszerű kezelőfelülettel, alacsony belépési küszöbbel (már 50 USD birtokában el lehet kezdeni kereskedni) és tranzakció-díjmentes szolgáltatással.

fintech startup Robinhood befektetesek

 

Robinhood, a befektetők közösségi hálója

Baiju Bhatt, a Robinhood CEO-ja szerint

“Az emberek alapvetően nehezen tudnak mit kezdeni az abszolút értékben kifejezett számokkal. A kezdő befeketők számára pusztán az az információ, hogy például az Apple elérte a 160 USD értéket, nehezen értelmezhető.”

Ezért a Robinhood új webes verziójával a céljuk, hogy a felhasználók számára különféle referencia pontokat nyújtsanak, ezzel is támogatva a döntéshozatalukat.

Ilyen referencia pont lehet az azonos szektorba tartozó részvények összehasonlításának lehetősége, amit az új “Gyűjtemény” funkció biztosít. Ennek segítségével a felhasználók egyszerűen csoportosíthatják és összehasonlíthatják a részvényeket különböző szempontok alapján. A szektor mellett olyan egyedi csoportosítási kategórákat is létrehoztak, mint például: “2017. évi kibocsátások”, vagy “női CEO-k” – ez utóbbira szívesen látnék majd egy statisztikát, hogy pozitív vagy negatív irányba befolyásolja a döntést…

Szintén ilyen referencia pontként, az új verzóban rendelkezésre állnak majd a befeketői közösségen belüli aggregált és átlag adatok a felhasználók számára. Így minden egyes részvény részletező oldalán az aktuális árfolyam mellett elérhetővé válik az információ, hogy

  • az adott részvényből hány felhasználó vásárolt már,
  • valamint az is, hogy ők átlagosan milyen áron vásárolták a résztvényt.

startup fintech befektetesek Robinhood

 

Az e-kereskedelemből átvett legjobb gyakorlatok

People also bought” – funkció ismerős lehet azoknak, akik vásároltak már az Amazonon, vagy más webáruházban. Az e-kereskedelemben megszokott, vásárlói döntést támogató eszközök közül az új Robinhoodban továbbiak is fellelhetőek. Ilyen a “Vélemények”, vagy “Ratings” néven ismertté vált funkció, amelyet a Robinhood Elemzői véleményeknéven adaptált és a Morningstartól húzza be az elemzéseket.

Az online vásárlók számára szintén ismerős lehet a Neked ajánljuk szekció, amelyben Robinhood a felhasználó korábbi kereskedései, illetve böngészési adatai alapján javasol értékpapírokat.

fintech Robinhood befektetesek

 

Az új webes platform 2018. elején válik elérhetővé a Robinhood felhasználók számára, melynek béta tesztjére már több, mint 500.000-en regisztráltak. Az új funkciók természetesen a mobil verzióban is megjelennek majd az év folyamán.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!