2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.05.12.

Telefonunkban tárolhatjuk hiteles koronavírustesztünket egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

Szerző:

Kategóriák:

A napokban debütál a digitális személyazonosítással foglalkozó magyar csapat fejlesztése, a GoodID COVID-19 Green megoldás, amelyet elsőként a Róbert Magánkórházban próbálnak ki. Ennek köszönhetően az egészségügyi intézmény által elvégzett koronavírus tesztről egy ingyenes digitális igazolást kaphatunk. 

A Róbert Magánkórház által kiállított és az eredmény értelmezése céljából magyarázó színkódokkal ellátott igazolás időveszteség nélkül kerülhet be az Androidon és iOS-en egyaránt futó GoodID mobil irattárca alkalmazásba, ezáltal mindenféle élethelyzetben érintésmentesen használható, hiteles, ellophatatlan és feltörhetetlen.

A társaság a digitális személyazonosító megoldásával, a GoodID-val idén bekerült a 20 legígéretesebb fintech közé is, a HUNFINTECH 20/20-ba. Ismerd meg a 20 magyar fintech céget “A Magyar FinTech Book“-ban!

GoodID-COVID-19-Green-igazolasok

A tesztek segítségével újraindulhat a hétköznapi élet

Miközben a kijárási korlátozásokat fokozatosan feloldják, nagyságrendekkel több koronavírus-tesztet végeznek az állami és magán egészségügyi intézmények, hogy naprakész képet kapjunk a fertőzöttség alakulásáról.

A kiadott koronavírus-teszt igazolások jó kiindulási alapot adnak ahhoz, hogy helyreálljon a hétköznapi élet újraindulásához szükséges bizalom, és megszülethessenek a polgárok mozgását meghatározó szabályok.

„Folyik ugyan szakmai vita arról, hogy egy gyógyult páciens negatív koronavírus teszt birtokában később újrafertőződhet-e, vagy maga is lehet-e később fertőző, de ez nem jelenti azt, hogy el kéne vetnünk a tesztelés lehetőségét, és a teszteredményekhez igazított megelőző intézkedések alkalmazását”

– magyarázta Dr. Schuller János a Róbert Magánkórház belgyógyász-infektológus főorvosa.

GoodID-COVID-19-Green-System koronavirus-teszt igazolas

Mobilon tárolhatjuk a teszt digitális igazolását

Ahhoz, hogy a teszteket a hétköznapi gyakorlatban is hatékonyan lehessen használni, három dolog fontos:

  1. koherens és ésszerű szabályrendszer vonatkozzon a tesztek birtokosaira,
  2. a kiállított bizonylat könnyen értelmezhető legyen mind birtokosa mind ellenőrzői számára, és nem utolsósorban:
  3. a bizonylat ne képezze a fertőzés terjedésének forrását.

A most bemutatott GoodID COVID-19 Green a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen.

Az alkalmazás a kiadott teszteredmény értelmezését színkódokkal segíti. Az applikációba bekerülő igazolás révén érintésmentesen és gyorsan ellenőrizhető a hiteles koronavírus-teszt eredménye.

“A fejlesztésben közreműködő szakemberek szerint a tanúsítványok digitalizálása megkönnyíti a használatot, és elősegíti az igazolások elfogadottságát.”

– mutat rá Szabó Tamás, a megoldást kifejlesztő ID&Trust Kft. alapító-ügyvezetője.

A tanúsítványok jelentős könnyebbséget jelenthetnek az élet számos területén, így például:

  • A külföldre utazásnál a korlátozások feloldását követően a határátlépést várhatóan több ország is friss koronavírus teszthez kötheti.
  • Taxitársaságok dönthetnek úgy, hogy csak olyan sofőr állhat munkába, vagy éppen csak olyan utas használhatja a járműveiket, aki bizonyos színkódú tanúsítvánnyal rendelkezik.
  • Nagyfoglalkoztatók, például hipermarketek, gyárak, logisztikai központok aszerint tervezhetik munkatársaik beosztását, hogy éppen milyen kockázati kategóriába sorolja őket a tanúsítványuk.
  • A színkódokhoz igazodva meghatározhatók az egyes egészségügyi szakrendelések (például fogorvos, nőgyógyász) látogathatóságának szabályrendszere is.

A nehéz helyzetek új megoldásokat szülnek

A magyar vállalkozásnak több mint másfél évtizedes tapasztalata van elektronikus okmányok és digitális azonosítás területén, többek közt a hazai eSzemélyi, a román egészségügyi kártya és a japán útlevél fejlesztése fűződik a nevükhöz.

“Ezért döntöttünk úgy, hogy a járványhelyzetben szaktudásunkat kínáljuk fel az egészségügyi intézmények és az üzleti szereplők részére”

– tett hozzá Szabó Tamás.

Két évvel ezelőtt mutatkozott be mobiltelefonos irattárca alkalmazásuk, a GoodID, mely mindenféle okmányunk hiteles digitális megfelelőjét tudja magába foglalni, ezáltal távoli azonosításra, és 2019-től pedig online szerződéskötések lebonyolítására is megoldást nyújt.

A GoodID COVID-19 Green rendszer más egészségügyi intézmények számára is díjmentesen hozzáférhető lesz. A digitális tesztigazolások természetesen a felhasználók számára is ingyenesen elérhetők lesznek, csakúgy, mint a GoodID digitális irattárca alkalmazás, amely androidos és iOS telefonokra is letölthető.

Címlapfotó és illusztrációk: ID&Trust és pixabay.com

Címkék: