1 millió Revolut felhasználó Romániában

írta | 2019.11.21. | Összes hír, Revolut

revolut transferwise brexit

Idén év végére eléri az 1 millió felhasználót a Revolut Romániában – nyilatkozta a Profit.ro oldalnak a napokban Irina Scarlat, a közép-kelet-európai régióért felelős Revolut igazgató. Magyarországhoz képest – arányaiban – 3x annyian használnak Revolut kártyát a közel 20 milliós lélekszámú szomszédos országban. Itthon várhatóan 150-170 ezer Revolutos lehet év végére a FinTechZone előrejelzése alapján. Hiába dupláz a magyar piac is, arányaiban elmarad a román, az ír és a máltai piac mögött.

Breaking news [frissítve: 2019.11.21.]:

Olvasónk küldte a tegnapi Revolut RevRally-ról az alábbi képeket, amelyek szerint Magyarországon a Revolut felhasználók száma immár 250.000 fő. Figyelembe véve a kapott ábrákat a Revolut brutálisan növekedett (közel 300%-kal) az elmúlt 3 hónapban Magyarországon. Idén augusztus közepén Stefan Bogucki, a Revolut kelet-közép-európai kommunikációs menedzsere azt nyilatkozta a Világgazdaságnak, hogy elérték a 88 ezer ügyfelet. 

500%-os növekedés Romániában 20 hónap alatt

Jelenleg 850 ezer felhasználója van a Revolutnak Romániában, ami év végére várhatóan eléri az 1 milliót – írja a Profit.ro oldal. 2018. elején 200 ezer Revolutos volt az országban, így ha teljesülnek a társaság év végi várakozásai, akkor 20 hónap alatt megötszörözi a felhasználói számát.

A FinTechZone meglátása szerint a Revolut robosztus növekedését a több millió külföldön dolgozó román munkavállaló is katalizálhatta, akik fizetésüket a Revolut rendszerén keresztül küldték haza családjuknak – várhatóan szintén Revolut kártyára.

A külföldön dolgozó román állampolgárok számára különösen kedvező lehet a Revolut kártyához kapcsolódó euró alapú devizaszámla (egyedi EUR IBAN). Amennyiben a fizetésüket a Revolutos devizaszámlájukra kapják euróban, akkor azt pár másodperc alatt – külön díj nélkül – átküldhetik szintén Revolutos családtagjuknak, ismerősüknek.

Sokkal népszerűbb a Revolut más országokban, mint Magyarországon

A napokban publikálta a társaság ír piaci számait a The Irish Times, amelyből kiderült, 12 hónap alatt 250%-kal nőtt a felhasználók száma az országban. Jelenleg több mint 500 ezer Revolutos van Írországban, míg tavaly év végén „még csak” 200 ezer volt. A közel 5 milliós országban arányaiban 5x annyian Revolut felhasználók, mint Magyarországon.

Ettől még nagyobb az eltérés Málta és hazánk között. Ha hinni lehet a máltai számoknak, akkor arányaiban 20x annyian rendelkeznek Revolut kártyával Máltán, mint Magyarországon.

Immár 9 millió Revolut felhasználó világszerte

Az ír adatokkal párhuzamosan látott napvilágot a Revolut felhasználók aktuális száma is. A legfrissebb jelentés szerint már 9 millió lakossági felhasználója van a társaságnak.

Épp 2 hónapja számoltunk be arról a Facebook oldalunkon, hogy a felhasználók száma elérte a 7 milliót, ami 3,5-szeres növekedés volt a 2018. júliusi felhasználói számhoz képest.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!