BankTechShow

Mi lett és mi lesz Veled HR szakma? Ezer kérdés

Szerző: | 2019. 11. 25. | Összes hír, szervezeti transzformáció

Fintech, insurtech, paytech, legaltech, design thinking, digitalizáció, neobankok, azonnali fizetés, kriptovaluták, blockchain, AI, adatvezérelt funkciók, agilis, és még napestig sorolhatnám… Az elmúlt öt év ’buzz word’- jei a pénzintézetek világában.

A 24. órában vagyunk

Valami elkezdődött itthon is. Bugyog, néha a felszínre tör egy-egy kiváló tematikus konferencia képében, amire azonban többnyire csak a szűken vett üzleti/szakmai közönség vesz jegyet.

Hiányérzetem van. Ezeken a konferenciákon nincsenek HR szakemberek, sem előadóként, sem a közönség soraiban. Értem én, hogy a képzési büdzséből ők csak szerényen elcsippenteni tudnak maguknak és az évente egyszeri HR konferenciára spórolnak.

De vajon hogyan értik meg azt a jövőt, amiről a többi terület már kiforrott terveket kovácsol oly buzgón?

Ezer a kérdés és a válaszok váratnak magukra, pedig a huszonnegyedik órában vagyunk.

Fotó: pxhere.com, royalty free. Copyirghts under Creative Commons.

9 kérdés a HR szerepéről a digitális világunkban

  1. Hogyan tud így a HR terület releváns maradni, hovatovább utat mutatni és vezetni azt a szervezeti kultúraváltozást, amelyen áll vagy bukik a stratégiai transzformáció?
  2. Milyen meggyőző érvekkel, ésszerű adatokkal tud előállni?
  3. Hogyan tudja hallatni a hangját?
  4. Hogyan tud egy széket odahúzni ahhoz az asztalhoz, ahol eldőlnek a dolgok?
  5. Miként tudja magát a hosszú évtizedek alatt mindössze a besúgó személyzetis kétes státuszából az üzletet kiszolgáló „partnerségig” felküzdő funkcióból egy szakmailag és üzletileg is előremutató, releváns, diszruptív irányító területté átváltoztatni?
  6. Meddig tudjuk elhitetni a vállalat többi területével, hogy az üres pozíciók mielőbbi betöltésén, a pontos bérszámfejtésen és az anyavállalat által ránk lőcsölt talent, TÉR és egyéb dobozos programok működtetésén kívül, valódi hozzáadott értékünk van?
  7. Hogyan tudjuk megengedni magunknak a kitekintést a robogó operativitás vonatablakán, anélkül, hogy fejünket vegye az unalom metsző menetszele?
  8. Meddig játsszuk a belsőleg kiszervezett funkciót és töltjük napjaink nagy részét olyan feladatokkal, amiket a rátermett vezetőknek kellene megtenniük?
  9. Hogyan tudjuk ezt visszarendezni, hogy időnk, energiánk, figyelmünk maradjon a lényegre: a jövő szervezeti kultúrájának építésére, az új módszertanok, technológiák megismerésére, kipróbálására?

Fotó: commons.wikimedia.org File: Future-cities-best-76.jpg

Itt az ideje megválaszolni a kérdéseket

Nem lenne jó megállni egy pillanatra? Elgondolkozni azon, hogy mi végre is vagyunk itt, megérteni a környezetünkben zajló folyamatokat, az értekezleteken előszeretettel körbedobált
trendi kifejezéseket?

Mikor engedhettük meg magunknak utoljára, hogy engedjünk a kíváncsiságunknak és rápillantsunk a világban zajló nagytotálra?

Hogy értelmet nyerjenek a mindennapok, hogy meglássuk merre tart a szakma más iparágakban és miket tanulhatunk tőlük? Tényleg van olyan, hogy HR tech? Azmiaz? Szükségem van egyáltalán rá? Mire tudnám használni és hogyan tudom eladni bent a cégnél?

Látjuk azt, hogy egy szinte teljes szakma tévelyeg a „megújhodás” jegyében a vibe manager, mood captain, happiness officer elnevezések Bermuda-háromszögében?

Itt az ideje, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket és

olyan szakmai közösséget építsünk, amelyik képes a pénzvilág transzformációját levezényelni.

HR Masterclass – itt találod a válaszokat!

Hamarosan elindulunk! Ha szeretnél az elsők között értesülni a HR Masterclass elindulásáról, írj nekünk a hello@fintechzone.hu e-mail címre!

JOGNYILATKOZAT

Az e-mail címre kizárólag a HR Masterclass indulásával kapcsolatos információkat küldjük. Az e-mail cím további kezelésére a FinTechZone.hu Felhasználási feltételek és adatvédelmi szabályzat c. dokumentuma az irányadó.

Az e-mail cím megadása nem jár együtt a FinTechZone.hu hírlevelére való feliratkozással.

Kérésedre az e-mail címet az Általános Adatvédelmi Irányelvnek megfelelően töröljük. Ebben az esetben kérjük, írj a hello@fintechzone.hu e-mail címre!

A fotókkal kapcsolatos jognyilatkozatunk itt.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

DR. FÜREDI JÚLIA

Hivatásos forradalmár. Civilben szervezetpszichológus. Közel három évtizeden át vezette pénzügyi nagyvállalatok HR területét. Mindent csinált, amit a HR-ben lehet, hátrafelé, csukott szemmel, tűsarkúban. A szervezeti kultúra a szenvedélye, kutatja, ír és beszél róla úton-útfélen. Emellett, a szervezeti kultúra (mi más?) transzformációs képességét mérő mobil applikációt fejleszti, az általa alapított tech start up élén.
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!