2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.11.25.

Mi lett és mi lesz Veled HR szakma? Ezer kérdés

Szerző:

Kategóriák:

Fintech, insurtech, paytech, legaltech, design thinking, digitalizáció, neobankok, azonnali fizetés, kriptovaluták, blockchain, AI, adatvezérelt funkciók, agilis, és még napestig sorolhatnám… Az elmúlt öt év ’buzz word’- jei a pénzintézetek világában.

A 24. órában vagyunk

Valami elkezdődött itthon is. Bugyog, néha a felszínre tör egy-egy kiváló tematikus konferencia képében, amire azonban többnyire csak a szűken vett üzleti/szakmai közönség vesz jegyet.

Hiányérzetem van. Ezeken a konferenciákon nincsenek HR szakemberek, sem előadóként, sem a közönség soraiban. Értem én, hogy a képzési büdzséből ők csak szerényen elcsippenteni tudnak maguknak és az évente egyszeri HR konferenciára spórolnak.

De vajon hogyan értik meg azt a jövőt, amiről a többi terület már kiforrott terveket kovácsol oly buzgón?

Ezer a kérdés és a válaszok váratnak magukra, pedig a huszonnegyedik órában vagyunk.

Fotó: pxhere.com, royalty free. Copyirghts under Creative Commons.

9 kérdés a HR szerepéről a digitális világunkban

  1. Hogyan tud így a HR terület releváns maradni, hovatovább utat mutatni és vezetni azt a szervezeti kultúraváltozást, amelyen áll vagy bukik a stratégiai transzformáció?
  2. Milyen meggyőző érvekkel, ésszerű adatokkal tud előállni?
  3. Hogyan tudja hallatni a hangját?
  4. Hogyan tud egy széket odahúzni ahhoz az asztalhoz, ahol eldőlnek a dolgok?
  5. Miként tudja magát a hosszú évtizedek alatt mindössze a besúgó személyzetis kétes státuszából az üzletet kiszolgáló „partnerségig” felküzdő funkcióból egy szakmailag és üzletileg is előremutató, releváns, diszruptív irányító területté átváltoztatni?
  6. Meddig tudjuk elhitetni a vállalat többi területével, hogy az üres pozíciók mielőbbi betöltésén, a pontos bérszámfejtésen és az anyavállalat által ránk lőcsölt talent, TÉR és egyéb dobozos programok működtetésén kívül, valódi hozzáadott értékünk van?
  7. Hogyan tudjuk megengedni magunknak a kitekintést a robogó operativitás vonatablakán, anélkül, hogy fejünket vegye az unalom metsző menetszele?
  8. Meddig játsszuk a belsőleg kiszervezett funkciót és töltjük napjaink nagy részét olyan feladatokkal, amiket a rátermett vezetőknek kellene megtenniük?
  9. Hogyan tudjuk ezt visszarendezni, hogy időnk, energiánk, figyelmünk maradjon a lényegre: a jövő szervezeti kultúrájának építésére, az új módszertanok, technológiák megismerésére, kipróbálására?
blank

Fotó: commons.wikimedia.org File: Future-cities-best-76.jpg

Itt az ideje megválaszolni a kérdéseket

Nem lenne jó megállni egy pillanatra? Elgondolkozni azon, hogy mi végre is vagyunk itt, megérteni a környezetünkben zajló folyamatokat, az értekezleteken előszeretettel körbedobált
trendi kifejezéseket?

Mikor engedhettük meg magunknak utoljára, hogy engedjünk a kíváncsiságunknak és rápillantsunk a világban zajló nagytotálra?

Hogy értelmet nyerjenek a mindennapok, hogy meglássuk merre tart a szakma más iparágakban és miket tanulhatunk tőlük? Tényleg van olyan, hogy HR tech? Azmiaz? Szükségem van egyáltalán rá? Mire tudnám használni és hogyan tudom eladni bent a cégnél?

Látjuk azt, hogy egy szinte teljes szakma tévelyeg a „megújhodás” jegyében a vibe manager, mood captain, happiness officer elnevezések Bermuda-háromszögében?

Itt az ideje, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket és

olyan szakmai közösséget építsünk, amelyik képes a pénzvilág transzformációját levezényelni.

HR Masterclass – itt találod a válaszokat!

Hamarosan elindulunk! Ha szeretnél az elsők között értesülni a HR Masterclass elindulásáról, írj nekünk a hello@fintechzone.hu e-mail címre!

JOGNYILATKOZAT

Az e-mail címre kizárólag a HR Masterclass indulásával kapcsolatos információkat küldjük. Az e-mail cím további kezelésére a FinTechZone.hu Felhasználási feltételek és adatvédelmi szabályzat c. dokumentuma az irányadó.

Az e-mail cím megadása nem jár együtt a FinTechZone.hu hírlevelére való feliratkozással.

Kérésedre az e-mail címet az Általános Adatvédelmi Irányelvnek megfelelően töröljük. Ebben az esetben kérjük, írj a hello@fintechzone.hu e-mail címre!

A fotókkal kapcsolatos jognyilatkozatunk itt.

Címkék:
blank
blank