12 dolog, amit a fintech trendek és a blockchain kapcsán jó tudni (by Bálint Viktor)

Szerző: | 2016. 11. 22. | Blockchain, Fintech tudástár, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

„A világ tele van fogyasztói frusztrációval. Arra van szükség, amit az ügyfél szeretne, nem arra, amit a bank.” – mondta Bálint Viktor (Ő a BNL Growth Partners, managing partnere) az MKB FinTech Akadémián. Összeszedtünk pár (Bálint) “Viktor mondást” a #3 FinTech Akadémiáról.

 

1./ Az e-commerce célú adathasznosítás leelőzte a banki adatok kereskedelmi célú felhasználását.

2./ Nagy adatmennyiségen ülnek a bankok, amit nem nagyon használnak ki.

3./ A banki vezetők nagyrésze szerint saját „ CRM-jük szar” (by Bálint Viktor), pedig ez segíthetne megérteni, javítani az ügyféllel való kapcsolatot.

4./ Jelenleg a banki értékesítések kevesebb, mint 10%-a zajlik online. >>>  Óriási lehetőség, hogy ki fog tudni eladni a digitális térben.  (Banktól függetlenül, vagy a bankra ráülve.)

5./ Németországi felmérések szerint a bankok PFM app-jait szívesebben töltötték le az ügyfelek, mint egy harmadik (fintech) cég app-ját. >>> Mert egy banknak még mindig jobban hiszünk.

6./ A blockchain olyan, mint a vezér nélküli madárraj mozgása.

Például mint ez:

 

madarak

 

7./ A blockchain lényege, hogy nincs központi bizalmi szereplő, azaz a hálózat valamennyi tagjánál ugyanaz a tranzakciós lista van meg a gépen, ott van mindenkinél a főkönyv.

8./ „Komolymatek” van a blockchain mögött, többféle módon lehet hasznosítani, nem csak a pénz- vagy bankszektorban.

9./ A Gartner görbe szerint a blockchain a hájp előtt van kicsivel, 5 év múlva be tud állni egy stabil helyre, szerves része lehet a szektornak. (Talán az internet jelentőségéhez lehet mérni a blockchain jelentőségét.)

10./ 1.000 milliárd dollár volt a profitja tavaly a bankoknak, aminek csak a kisebb része jött a retail-ből, ezért nem érdemes mindenkinek B2C appot csinálnia, amikor itt van egy még nagyobb és még pénzesebb terület (Corporate Banking).

11./ A bankoknak azért jó a blockchain technológia, mert nagyon olcsó. A back-office-uk helyett célszerűbb lenne ezt használniuk.

12./ Kevés olyan szolgáltatás van most a világon, ahol egy olyan friss szereplőnél, mint amilyen a blockchain, ilyen nagy összegek mozduljanak meg komoly bankok részéről is. >>> Ez sokat mond a blockchain jövőjéről.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.