SimpleTrends
SimpleTrends

12 dolog, amit a fintech trendek és a blockchain kapcsán jó tudni (by Bálint Viktor)

Szerző: | 2016. 11. 22. | Blockchain, Fintech tudástár, Összes hír

FinTechShow-7.0

„A világ tele van fogyasztói frusztrációval. Arra van szükség, amit az ügyfél szeretne, nem arra, amit a bank.” – mondta Bálint Viktor (Ő a BNL Growth Partners, managing partnere) az MKB FinTech Akadémián. Összeszedtünk pár (Bálint) „Viktor mondást” a #3 FinTech Akadémiáról.

 

1./ Az e-commerce célú adathasznosítás leelőzte a banki adatok kereskedelmi célú felhasználását.

2./ Nagy adatmennyiségen ülnek a bankok, amit nem nagyon használnak ki.

3./ A banki vezetők nagyrésze szerint saját „ CRM-jük szar” (by Bálint Viktor), pedig ez segíthetne megérteni, javítani az ügyféllel való kapcsolatot.

4./ Jelenleg a banki értékesítések kevesebb, mint 10%-a zajlik online. >>>  Óriási lehetőség, hogy ki fog tudni eladni a digitális térben.  (Banktól függetlenül, vagy a bankra ráülve.)

5./ Németországi felmérések szerint a bankok PFM app-jait szívesebben töltötték le az ügyfelek, mint egy harmadik (fintech) cég app-ját. >>> Mert egy banknak még mindig jobban hiszünk.

6./ A blockchain olyan, mint a vezér nélküli madárraj mozgása.

Például mint ez:

 

madarak

 

7./ A blockchain lényege, hogy nincs központi bizalmi szereplő, azaz a hálózat valamennyi tagjánál ugyanaz a tranzakciós lista van meg a gépen, ott van mindenkinél a főkönyv.

8./ „Komolymatek” van a blockchain mögött, többféle módon lehet hasznosítani, nem csak a pénz- vagy bankszektorban.

9./ A Gartner görbe szerint a blockchain a hájp előtt van kicsivel, 5 év múlva be tud állni egy stabil helyre, szerves része lehet a szektornak. (Talán az internet jelentőségéhez lehet mérni a blockchain jelentőségét.)

10./ 1.000 milliárd dollár volt a profitja tavaly a bankoknak, aminek csak a kisebb része jött a retail-ből, ezért nem érdemes mindenkinek B2C appot csinálnia, amikor itt van egy még nagyobb és még pénzesebb terület (Corporate Banking).

11./ A bankoknak azért jó a blockchain technológia, mert nagyon olcsó. A back-office-uk helyett célszerűbb lenne ezt használniuk.

12./ Kevés olyan szolgáltatás van most a világon, ahol egy olyan friss szereplőnél, mint amilyen a blockchain, ilyen nagy összegek mozduljanak meg komoly bankok részéről is. >>> Ez sokat mond a blockchain jövőjéről.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!