FinTechShow-7.0

Így szerethetik a bankok a fiatalokat. A fintech startupokat talán majd jobban

Szerző: | 2016. 11. 21. | Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Ha bank lennék, nem kicsit tartanék attól, hogy 2020-ban, vagy 10 évvel később (vagy sokkal korábban?) milyenek lesznek az ügyfeleim, egyáltalán lesznek-e (mert a fintech startupok elviszik Őket).

Megértem-e őket, a gondjaikat, a kívánságaikat, vagy nyom(t)atom továbbra is a brosúrákat és a magazinokat a fiókjaimban, és legfeljebb üres papírok és színes ceruzák formájában gondolok a fiatalabb generációra.

 

A változásnak két biztos ismérve van. Az egyik ugye önmaga, a folyamatos változás. A másik, hogy senki sem kerülheti el, és minél jobban ellenállunk neki, annál jobban fáj, hogy elkerül bennünket.

 

Épp ezért, ha bank lennék és a fiatal Z-generációt (és befektetéseiket, számlakezelésüket, stb.) szeretném megnyerni magamnak, akkor úgy tennék, ahogyan Pop András javasolta az MKB FinTech Akadémián.

 

Azaz:

  • ismerve a pénzügyi szokásaidat, javasolnék neked releváns szolgáltatást, terméket, vagy ha nagy fesztiválarc vagy, akkor akciós Sziget-jegyet.
  • gyorsan megváltoztathatnád az adataidat. (és nem kérnék hozzá 1700-ig visszamenőleg igazolásokat egyik szülői ágadról sem.)
  • egy snapchatelés és instázás között egy perc alatt átutalhatnád a haverodnak a tegnap esti sörözés árát, vagy bármit és bármikor és bárkinek.
  • És mindez olyan könnyű lenne, hogy nem kell sem Bsc-s diáknak lenned, sem másoddiplomásnak az IBS-en. Laikus, de pénzügyeidre érzékeny cukrászként is egyforma eséllyel forgathatod az appomat. És a pénzedet.

Szóval, ha bank lennék, akkor legalább így állnék a fiatalokhoz és a pénzügyeikhez. És persze a fintech cégekre nyitottan, amit főleg mai fiatalok csinálnak mai fiataloknak és a holnap érkezőknek.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!