Rekord: 40 milliárd forintot fektetett az Allianz és a Tencent a fintech startupba, az N26-ba

Szerző: | 2018. 03. 22. | Fintech startupok, Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Az Allianz biztosító és a kínai Tencent üzenetküldő és fizetési platform végrehajtották Németország eddigi legnagyobb tőzsdén kívüli fintech befektetését. 160 millió dollárt, azaz több mint 40 milliárd forintot fektettek a 850 ezer felhasználót kiszolgáló legsikeresebb német fintech startupba.

A N26

Az N26 2015 januárjában lépett piacra Németországban, majd másfél évvel később megszerezték a banki engedélyt is. 17 európai országban nyújt szolgáltatást és ügyfelei jellemzően a – szolgáltatók számára rendkívül vonzó – 18-35 éves korosztály. A társaság előrejelzése szerint a fizetési forgalma 2018-ban eléri a 13 milliárd dollárt. A bank növekedése ugrásszerűen felgyorsult és 2017 második félévétől naponta 1500-2000 új ügyféllel szerződnek.

A jelenlegi befektetéssel együtt összesen 215 millió dollárt kaptak. Ez a befektetés két ok miatt is stratégiai jelentőségű: egyrészt az új tulajdonosi háttér további fejlődési potenciált sejtett, másrészt elérhető közelségbe került a tőzsdei bevezetés is.

Miért pont a Tencent és az Allianz?

A Tencent egyik erőssége a legújabb, diszruptív technológiák, pl. a mesterséges intelligencia kiterjedt használata. Az N26 ettől az együttműködéstől a felhasználók egyedi igényeinek jobb kiszolgálását, illetve a mesterséges intelligencia alapú szolgáltatások bevezetését várja.

Az Allianz érdeklődését pedig minden bizonnyal az N26 számára megnyílt PSD2 üzleti lehetőségek, az N26 digitálisan érett ügyfeleinek gyorsan növekvő tábora keltette fel.

blank

Cél: 2020-ig 5 millió ügyfél

Az N26 a friss tőkét a szolgáltatásfejlesztésen túl piaci terjeszkedésre, ezen belül az amerikai és az angol piacokon való megjelenésre fordítja.

 

blank

Az N26 idei új szolgáltatásai között szerepel egy új bankszámlakonstrukció kiajánlása, mellyel a felhasználók egyetlen számlán több devizban tudnak pénzt kezelni, fizetéseket indítani és fogadni. (A Transferwise-zal való együttműködés eredményeként az N26 felhasználói jelenleg mintegy 19 valutában bonyolíthatnak fizetéseket.)

3 éven belül valamennyi országban – ahol jelen vannak, vagy lesznek hamarosan – 5-10 százalékos piaci részesedést kívánnak elérni. A cél, hogy 2020-ra elérjék az 5 millió ügyfelet.

Az N26 vezetője, Valentin Stalf szerint a társaság sikerességének kulcsai

az egyszerűen használható, személyre szabott szolgáltatások, az átlátható szolgáltatásportfólió és a kiváló technológia.

A FinTechShow-n, a FinTech kerekasztalban nemzetközi sikeres fintech startupok, a Revolut és a figo osztják meg tapasztalataikat a digitális banképítés kihívásairól.

A bejegyzés az alábbi cikkek felhasználásával készült: N26 raises $160 million from Tencent and Allianz

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.