BankTechShow

5 mobilfizetési alkalmazás, ami 2017-ben megváltoztathatja a világod

Szerző: | 2017. 02. 09. | Banki és fintech hírek, Digitális pénzügyek, Összes hír

Legalábbis a fizetési szokásod világát. Évről évre barázdáltabb aggyal és/vagy nagyobb intelligenciával bírnak az okostelefonjaink. A telefonnal fizetős alkalmazások is egyre többet tudnak és egyre többen használják azokat. Megnéztük, 2017-re mit ígérnek a csillagok ezen a területen.

 
A régi ruháikat már rendesen kinőtték telefonjaink. Már nemcsak sms-ek és e-mailek küldésére és telefonálásra használjuk őket, hanem elválaszthatatlan párunkká személyi asszisztenseinkké, virtuális bevásárlókocsikká, sőt, pénztárcává is váltak. Ezért nélkülük jóformán létezni sem tudunk.

 

Kidőlt a MobilTárca

Miközben a világon egyre többen fizetnek a mobiltelefonjaikkal, nálunk éppen április elsején vezeti ki ezt a lehetőséget a Telekom. A magenta telko cég 2014-ben, nagy csinnadrattával jelentette be, hogy ők már erre is képesek, de úgy tűnik, itthon nem lett túl népszerű a MobilTárca. Nem úgy a nagy vízen túl!

 

mobilfizetés

 

Mobilfizetés 2017

A mobilepaymentstoday.com segítségével nézzük meg, mi lehet az idei legjobb 5 mobilfizetős trend.

  1. Mobilfizetés folyik a csapból is: Az USA-ban minden negyedik ember már így fizet. Épp ezért is a nagy mobilgyártók egymás után alakították mobiltárcává a telefonjaikat. Az Apple-nél hetente 1 millió új felhasználóval gyarapodik ez a tábor. Nem csoda, ha idén nagyon sokat fog mindenki beszélni a mobilos fizetésről.

mobilfizetés
 

  1. Mindent a fogyasztóért: Manapság egyre többen választanak és vásárolnak online, mindezt gyorsan és egyszerűen szeretik csinálni. A termékkel kapcsolatos minden értesítés, minden infó azonnal kell és érkezik is a telefonra. Naná, hogy ez 2017-ben is így lesz. Sőt.
  1. Jön fel a Bluetooth: Az Apple-nek is köszönhetően muszáj lesz szeretnünk nagyon fogjuk szeretni a Bluetooth-t, egyre több helyen használhatjuk a vezeték nélküliség ezen ágát. Ez pedig azt jelenti, hogy 2017-ben a mobilfizetések terén is előrébb léphet a Bluetooth, miután a kezdeti gyermekbetegségein már túljutott.

mobilfizetés

 

  1. A személyi asszisztensek új generációja: A digitális asszisztensek új szintre helyezik az egyén és telefonja viszonyát köszönhetően a Google-nek. Mindenki fogadott barátja az általa ismert, megtalált és rólunk összegyűjtött infókat átnyújtja a digitális asszisztensnek, aki ami aztán minden számunkra érdekes termékről, szolgáltatásról, miegymásról szólni fog nekünk. A modern személyi asszisztens éve is lesz a 2017-es.
  1. Közösségi gazdaság: A mobil technológiák innovációinak köszönhetően az áttörés éve lehet az idei a sharing economy, azaz a megosztás alapú gazdaság területén. Mert ha egyszer már kifizetted egy app segítségével a részedet egy nagy baráti vacsora végén, ráadásul mindezt gyorsan és egyszerűen tehetted, akkor utána mindig így akarod majd csinálni. A sharing economy népszerűsége ezért idén is nőni fog.
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!