2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.02.09.

5 mobilfizetési alkalmazás, ami 2017-ben megváltoztathatja a világod

Szerző:

Kategóriák:

Legalábbis a fizetési szokásod világát. Évről évre barázdáltabb aggyal és/vagy nagyobb intelligenciával bírnak az okostelefonjaink. A telefonnal fizetős alkalmazások is egyre többet tudnak és egyre többen használják azokat. Megnéztük, 2017-re mit ígérnek a csillagok ezen a területen.

 
A régi ruháikat már rendesen kinőtték telefonjaink. Már nemcsak sms-ek és e-mailek küldésére és telefonálásra használjuk őket, hanem elválaszthatatlan párunkká személyi asszisztenseinkké, virtuális bevásárlókocsikká, sőt, pénztárcává is váltak. Ezért nélkülük jóformán létezni sem tudunk.

 

Kidőlt a MobilTárca

Miközben a világon egyre többen fizetnek a mobiltelefonjaikkal, nálunk éppen április elsején vezeti ki ezt a lehetőséget a Telekom. A magenta telko cég 2014-ben, nagy csinnadrattával jelentette be, hogy ők már erre is képesek, de úgy tűnik, itthon nem lett túl népszerű a MobilTárca. Nem úgy a nagy vízen túl!

 

mobilfizetés

 

Mobilfizetés 2017

A mobilepaymentstoday.com segítségével nézzük meg, mi lehet az idei legjobb 5 mobilfizetős trend.

  1. Mobilfizetés folyik a csapból is: Az USA-ban minden negyedik ember már így fizet. Épp ezért is a nagy mobilgyártók egymás után alakították mobiltárcává a telefonjaikat. Az Apple-nél hetente 1 millió új felhasználóval gyarapodik ez a tábor. Nem csoda, ha idén nagyon sokat fog mindenki beszélni a mobilos fizetésről.

mobilfizetés
 

  1. Mindent a fogyasztóért: Manapság egyre többen választanak és vásárolnak online, mindezt gyorsan és egyszerűen szeretik csinálni. A termékkel kapcsolatos minden értesítés, minden infó azonnal kell és érkezik is a telefonra. Naná, hogy ez 2017-ben is így lesz. Sőt.
  1. Jön fel a Bluetooth: Az Apple-nek is köszönhetően muszáj lesz szeretnünk nagyon fogjuk szeretni a Bluetooth-t, egyre több helyen használhatjuk a vezeték nélküliség ezen ágát. Ez pedig azt jelenti, hogy 2017-ben a mobilfizetések terén is előrébb léphet a Bluetooth, miután a kezdeti gyermekbetegségein már túljutott.

mobilfizetés

 

  1. A személyi asszisztensek új generációja: A digitális asszisztensek új szintre helyezik az egyén és telefonja viszonyát köszönhetően a Google-nek. Mindenki fogadott barátja az általa ismert, megtalált és rólunk összegyűjtött infókat átnyújtja a digitális asszisztensnek, aki ami aztán minden számunkra érdekes termékről, szolgáltatásról, miegymásról szólni fog nekünk. A modern személyi asszisztens éve is lesz a 2017-es.
  1. Közösségi gazdaság: A mobil technológiák innovációinak köszönhetően az áttörés éve lehet az idei a sharing economy, azaz a megosztás alapú gazdaság területén. Mert ha egyszer már kifizetted egy app segítségével a részedet egy nagy baráti vacsora végén, ráadásul mindezt gyorsan és egyszerűen tehetted, akkor utána mindig így akarod majd csinálni. A sharing economy népszerűsége ezért idén is nőni fog.
Címkék:
blank
blank