BankTechShow

Jön a Facebook virtuális világa! Szemüveget fel, indul a party!

Szerző: | 2017. 02. 13. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

Hamarosan beköszönthet a virtuális házibulik korszaka, ahol nem kell felcsavarni a szőnyeget, sem arrébb tolni a bútorokat. Sőt, búcsút mondhatunk a romeltakarításnak és a sütés-főzésnek is! A dress code viszont elég kötött, a party csak akkor indul, ha már rajtad a szemüveg!

 

Mit láthatunk Zuckerberg VR szemüvegén keresztül?

“I’m really excited about how VR is going to bring people together in new ways and give you this feeling of presence like you’re there with people who you might not have the opportunity to be there with in person, in real life” – Mark Zuckerberg

 A Facebook az Oculus 2014-es felvásárlása óta tavaly októberben mutatta meg először, hogy mitől is lesz közösségi a virtual reality. Mark Zuckerberg az Oculus Connect 2016-os konferenciáján előbb

átváltozott az ifjú Justin Timberlake rajzfilmfigurájává, majd két kollégájával, Michaellel és Lucy-val teleportálták magukat a világ különböző pontjaira;

az óceán mélyére, a Marsra, Mark irodájába, majd otthonába. Persze, csak úgy virtuálisan. Közben pedig viccelődtek, kártyáztak, vívtak, sőt, meglesték Mark fehér puliját, mit csinál épp a házban. Utóbbiról Márk felesége, Priscilla Chan is meggyőződhetett a saját szemével, amikor a maga fizikai valójában hívta fel Messengeren a közben Justin Timberlake-ké reinkarnálódott kedvesét. Kihasználva az alkalmat, a pár lőtt is gyorsan egy különleges selfie-t, amit Márk egy mozdulattal postolt a Facebookon.

 

Belépés csak meghívóval!

2016. december 15-től, ha Mark nappalijába nem is, de az Oculus virtuális közösségi tereibe bármikor ellátogathatunk.  Ehhez fel kell szerelkeznünk egy Samsung okostelefonnal használható Gear VR headsettel, és összekapcsolnunk Facebook és Oculus fiókunkat. Hogy meghívhassuk ismerőseinket egy közös videózásra, zene hallgatásra, zombi irtásra vagy egy kis baráti zsugára. A futurisztikusan berendezett nappaliban minden adott a kellemes kikapcsolódáshoz. Van itt nagyképernyős tévé körkanapéval, beszélgetős chill out sarok és hatalmas játékasztal.

Igaz, a party egyelőre kicsi és zártkörű.

Mindössze 3 Facebook ismerősünket hívhatjuk meg, és nem tudunk csak úgy találomra csatlakozni általunk ismeretlen, de éppen jelen lévő emberekhez sem – valószínűleg ez is okolható azért, hogy egyelőre nincs nagy tolongás az Oculus Roomsban.

Persze a jelenlegi virtuális közösségi élmény még inkább csak kísérlet.

Zuckerberg szerint 5-10 év kell ahhoz, hogy a VR tömegtermék lehessen, melynek érdekében ez idő alatt több mint 3 milliárd dollárt tervez befektetni a technológiába.

 

Coming soon!

A Facebook 2017-re ígéri, hogy már az Oculus Rifttel is beköltözhetünk a virtuális nappaliba.

Bár a kártyánál kifejezetten jól jön a pókerarc, a Touch kontroller segítségével érzelem kifejezésére is képesek leszünk, azaz kedvünkre mosolyoghatunk, mérgelődhetünk vagy félhetünk. Mondjuk blöffölni még simán lehet, mivel az avatarunkon megjelenő érzelmi reakciókat mi magunk adjuk majd meg, hasonlóan a Messengerben használt emojikhoz.

Születőben van egy új készülék is Santa Cruz néven, amely ötvözni fogja a mobil és a PC által nyújtott VR élményt,

Mark pedig épp postolta a képeket a kezünket felszabadító Oculus VR kesztyű legújabb prototípusáról. És persze bővül az egész story szíve-lelke, a content is. Ami például a mozit illeti, már nem csak 2D-s Facebook videókat, hanem a Hulu 360 fokos online streaming videóit is nézhetjük a virtuális tévénken.

 

Virtuális közösségi élmény szemüveg nélkül

Oculus Gear VR vagy Rift nélkül sincs veszve minden, a Messengerben az instant video, a csoportos video chat és az instant games is mind arra szolgál, hogy együtt lehessünk és szórakozhassunk a virtuális térben a tőlünk távol lévő ismerőseinkkel. Már csak arra kell várnunk, hogy mindez beköltözzön az app magyar verziójába is.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!