2024. november 26.
BankTechShow

2024.10.16.

A BinX lett az idei évi FinTechShow győztes

Szerző:

Kategóriák:

A FinTechShow díjat idén a BinX, Magyarország első B2B neobankja nyerte el. A Számlázz.hu alapítói által útjára indított BinX célja, hogy a Számlázz.hu ökoszisztémán belül egy digitális, integrált és okos fizetési infrastruktúra jöjjön létre. A nyolcadik FinTechShow újdonságaira, a közel 50 hazai és nemzetközi szakértő várakozására több, mint 300 résztvevő volt kíváncsi a Budapest Kongresszusi Központban.

A FinTechShow idén nyolcadik alkalommal adott lehetőséget a hazai pénzügyi szektor szereplőinek, hogy közösen megvitassák a digitális transzformációs irányokat, az új technológiai trendeket és kihívásokat.

A hattagú független szakmai zsűri 2024-ben a BinX-et választotta az év legígéretesebb magyar fintech és beyond banking megoldásának.

Az idei konferencia központi témája a KKV szektor digitalizációja volt; a FinTechShow-n bemutatásra kerültek azok az innovációk, amelyek segítik a vállalkozásokat a pénzügyi folyamataik egyszerűsítésében, a költségek csökkentésében és a bevételek optimalizálásában.

Hello, KKV szektor!

A nyolcadik FinTechShow plenáris előadásainak egyik fő kérdése volt, hogy a pénzügyek digitalizációja hogyan segítheti a vállalkozások növekedését.

Marcel Gajdoš, a Visa csehországi, magyarországi és szlovákiai vezetője nyitó előadásában bemutatta, hogyan hat a gazdasági és szabályozási környezet a KKV-kra, és milyen előnyöket nyújtanak számukra a digitális fizetési megoldások. Marcel Gajdoš részletesen kitért a KKV-k egyedi pénzügyi és fizetési igényeire, valamint arra is, hogyan felelhetnek meg ezeknek az igényeknek a rugalmas és átfogó digitális fizetési megoldások.

Nemes Máté, a Mastercard termékfejlesztési menedzsere plenáris előadásában prezentálta a hazai KKV-kra váró kihívásokat, illetve azt, hogy az idő múlásával hogyan változnak igényeik a fizetési platformok terén, és milyen megoldásokkal segíti őket a Mastercard.

A FinTechShow plenáris kerekasztal beszélgetésében Hunyadi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium KKV fejlesztésért és technológiáért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Balog Ádám, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke arra keresték a választ, hogy mik a KKV-k kihívásaira a megoldások, és hogyan lehetne segíteni a KKV-kat a digitális transzformációban.

Fotón balról jobbra: Hunyadi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium KKV fejlesztésért és technológiáért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, dr. Balog Ádám a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója. Fotót készítette: Kovács Dávid

A BinX az idei FinTechShow győztes

A FinTechShow hagyományaihoz híven idén is független szakmai zsűri választotta meg az év legígéretesebb hazai fintech megoldását. Az elmúlt nyolc év során – beleértve az idei évet is – közel 80 magyar fintech és beyond banking innováció mutatkozott be az ország legnagyobb fintech eseményén.

A korábbi FinTechShow győztesek között volt az autós szuperappot fejlesztő insurtech startup, a Cristo, a digitális faktorálást megreformáló Péntech, az újgenerációs banki számlavezető rendszert fejlesztő Perfinal, továbbá Magyarország első számlainformációs szolgáltatója, az Aggreg8.io is. Tavaly az ingatlan vásárlással, fenntartással, felújítással és eladással kapcsolatos káoszban segítséget nyújtó Realmonitor alkalmazás nyerte el a díjat.

Az idei évben különösen az olyan KKV-kat támogató fintech és beyond banking megoldásokra összpontosítottunk, amelyek változatos területeken nyújtanak segítséget a vállalkozások számára.

A zsűriben a Mastercard, az MBH Fintechlab, a STRT Zrt., a VOSZ, a Visa, valamint a Neumann Technológiai Platform (NTP) képviselője vett részt.

A BinX egy új fizetési mód, amelynek segítségével a hazai vállalkozások fizetési műveleteket – például átutalásokat és kártyás fizetéseket – tudnak bonyolítani saját BinX-számlájuk és a pénzügyi rendszer bármely más szereplője között.

A BinX-számla mobilapplikáción és webes alkalmazáson keresztül érhető el, kapcsolódik hozzá egy, átutalások küldésére és fogadására alkalmas, hagyományos bankszámlaszám, illetve Mastercard prémium virtuális és fizikai (digitalizálható) bankkártya is rendelhető hozzá.

blank

Fotón balról jobbra: Egri Szilvia, a FinTechShow házigazdája, a FinTech Group ügyvezetője, Váradi János, a BinX CEO-ja, és Hadnagy Tamás, a BinX COO-ja. Fotót készítette: Kovács Dávid

Novemberben újra találkozhatunk a BankTechShow-n!

A TechShow-sorozat folytatódik és 2024. november 26-án második alkalommal érkezik a BankTechShow, amely a bankok és az IT világának találkozópontja. Az eseményen a szektor képviselői megosztják egymással, hogy mely technológiákra, újgenerációs banki rendszerekre és megoldásokra alapozhatják a jövő digitális bankjait.

A résztvevők megismerhetik a legjobb gyakorlatokat az örökölt (legacy) rendszerek modernizálására, és megtudhatják, milyen eredményeket értek el a bankok és biztosítók az AI, különösen a generative AI terén az elmúlt két évben. A felhőalapú stratégiákat és megoldásokat is érintik a BankTechShow szakértői, különös figyelmet szentelve a hibrid felhő stratégiák tapasztalataira. További részletek itt.

Címlapfotón Váradi János, igazgatósági elnök, BinX és Hadnagy Tamás operációs igazgató, BinX | Fotó: Kovács Dávid

Címkék:
blank