2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.10.12.

A bankok digitális ökoszisztéma építését segítő megoldás, a Realmonitor lett az idei évi FinTechShow győztes

Szerző:

Kategóriák:

Az ingatlan vásárlással, fenntartással, felújítással és eladással kapcsolatos jelenlegi káoszban segítséget nyújtó Realmonitor alkalmazás nyerte el tegnap a FinTechShow díjat. A bankoláson túlmutató, ú.n. beyond banking alkalmazás szervesen hozzájárul a bankok digitális ökoszisztéma építéséhez is. Az idei FinTechShow újdonságaira, a nemzetközi fintech influencerek és a 30 előadó szakértői várakozására több mint 300 résztvevő volt kíváncsi a Budapest Kongresszusi Központban.

A FinTechShow immár hetedik alkalommal adott lehetőséget a hazai pénzügyi szektor szereplőinek, hogy közösen megvitassák a digitális transzformációs irányokat, az új technológiai trendeket és kihívásokat. A hat tagú független szakmai zsűri idén a Realmonitort választotta az év legígéretesebb magyar fintech és beyond banking megoldásának.

Az idei évi szakmai konferencián szó volt az API-gazdaságról, a fizetési piac aktualitásairól, a Gen AI beépüléséről a pénzügyi adatok világába, és a BNPL-ről. Emellett terítékre került az OTP Csoport platformstratégiája is, és megvizsgálták, hogyan kapcsolódhatnak össze az OTP Csoport digitális ökoszisztémái egyetlen nagy ökoszisztémává.

Újdonságok az idei FinTechShow-n

Idén két nemzetközi fintech influencer is Magyarországra látogatott és előadott a FinTechShow-n. Paolo Sironi a “Banks and FinTech on Platform Economies” könyv szerzője bemutatta, mi lehet az ideális platformstratégia a bankok, fintech cégek számára. Panagiotis Kriaris, a világon az egyik legtöbb követővel rendelkező fintech influencer inspiráló előadásában pedig arra kereste a választ, milyen trendekre számíthatunk a következő években a pénzügyi technológiák világában.

Panagiotis Kriaris és Paolo Sironi a FinTechShow-n

Balra: Panagiotis Kriaris (Unzer), jobbra: Paolo Sironi (IBM) a hetedik FinTechShow-n. Fotó: Kovács Dávid

A nap folyamán a konferencia résztvevői 10 hazai és nemzetközi fintech startup megoldása mellett megismerhették az Erste Bank, a GIRO, a Gránit Bank, a K&H Csoport és a Raiffeisen Bank digitális újításait is.

Történelmi pillanat volt a FinTechShow-n, hiszen most először ültek egy hibrid kerekasztalhoz a magyar, lengyel, cseh és román fintech szövetségek vezetői, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és várakozásaikat a fintech ökoszisztéma eddigi eredményeivel és jövőbeli lehetőségeivel kapcsolatban.

Az idei FinTechShow-val a szervezők célja az volt, hogy az esemény felkerüljön a közép-kelet-európai régió meghatározó fintech eseményei közé és katalizálja az együttműködést a régió szereplői között.

Realmonitor az idei FinTechShow győztes

A FinTechShow hagyományainak megfelelően immár hetedik éve független szakmai zsűri választja meg az év legígéretesebb hazai fintech megoldását. Hét év alatt – az idei évvel együtt – közel 70 magyar fintech és beyond banking újdonság mutatkozott be Magyarország legnagyobb fintech seregszemléjén.

A korábbi FinTechShow győztesek között volt az autós szuperappot fejlesztő insurtech startup, a Cristo, a digitális faktorálást megreformáló Péntech, az újgenerációs banki számlavezető rendszert fejlesztő Perfinal, továbbá Magyarország első számlainformációs szolgáltatója, az Aggreg8.io is.

A zsűri többek között azt vizsgálta, hogy a megoldás mennyiben járul hozzá a mindennapi pénzügyek, vagy a pénzügyeken túlmutató, de ahhoz szervesen kapcsolódó szolgáltatások digitalizálásához, az ügyfélélmény növeléséhez. A zsűriben a Mastercard, az OTP Bank, a Magyar FinTech Szövetség, az Atos Hungary, Balogh Petya nevéhez fűződő STRT Holding, valamint a FinTech Group képviselője vett részt.

A zsűri döntése alapján idén a Realmonitor nyerte el a FinTechShow díjat.

Az alkalmazás az ingatlankeresés, -vásárlás és eladás teljes életútján, a felújítások, karbantartások kapcsán pedig szakemberkeresővel segíti a felhasználókat

– ismertette előadásában Faragó Péter, a Realmonitor alapítója.

FinTechShow győztes 2023

Balra: Németh Monika (FinTech Group), jobbra: Faragó Péter (Realmonitor) a FinTechShow-n. Fotó: Kovács Dávid

“Az alkalmazás legnagyobb értéke, hogy segít időt megtakarítani a felhasználó számára, aki mindent egy helyen, egy platformon keresztül intézhet el a lakásvásárlással, -felújítással és karbantartással kapcsolatban”

– tette hozzá Faragó Péter.

A Realmonitor bankoláson túlmutató, ú.n. beyond banking megoldás, amely szervesen illeszkedik a bankok digitális ökoszisztéma építéséhez. Az alkalmazást white label megoldásként kínálják a bankok számára és két hazai bankkal van már együttműködésük.

Novemberben jön a TechShow-sorozat újabb tagja

Idén a TechShow-család – a FinTechShow és a PayTechShow mellett – újabb taggal bővül. Novemberben jön a BankTechShow, amelyen kifejezetten a banki alaprendszerekkel, a banküzemet, az operációt és a fejlesztést támogató megoldásokkal és technológiákkal foglalkoznak a szakértők.

„A bankszektor egy rendkívül összetett világ, amelynek szakértői igénylik a tematikus megközelítést. Erre az igényre reagálva elkezdtük szétválasztani a pénzügyi területeket és külön-külön vizsgálni a technológiai újdonságokat, a szabályozói kihívásokat és a legújabb megoldásokat, üzleti megközelítéseket”

– mondta el Egri Szilvia, a FinTech Group ügyvezetője.

Ennek eredményeként a PayTechShow kifejezetten a fizetési megoldásokra, a FinTechShow az új innovatív digitális megközelítésekre, üzleti modellekre és front-end megoldásokra, míg a BankTechShow a banki rendszerekre, a motorház alatt található megoldásokra fókuszál.” – tette hozzá Egri Szilvia.

Egri Szilvia Paolo Sironi

Balra: Paolo Sironi (IBM), jobbra: Egri Szilvia (FinTech Group) a FinTechShow-n. Fotó: Kovács Dávid

Címlapfotón Faragó Péter, a Realmonitor alapítója. Fotó: Kovács Dávid

Címkék:
blank
blank