BankTechShow

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot segíti a Visa új szolgáltatása. Jön a Visa+

Szerző: | 2023. 04. 18. | Elektronikus fizetés, Mobiltárca, Összes hír

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot teremtené meg a Visa a minap elindított Visa+ szolgáltatásával. A Visa tokenizációs megoldására épülő szolgáltatás használatával a PayPal és Venmo felhasználók ez év végétől egyszerűen és biztonságosan küldhetnek pénzt egymásnak.

A világ legismertebb digitális pénztárca szolgáltatói az Apple, a Google, a PayPal, amelyek százmilliók számára biztosítják a gyors, kényelmes és biztonságos fizetést a boltban és online környezetben.

Attól függően, melyik digitális tárcával rendelkezünk, a tárcában tárolhatunk – a bankkártyákon túl – digitális eszközöket, virtuális árukat, hűségkártyákat, diákigazolványt, vagy akár jogosítványt is.

Egy dolog azonban közös ezekben a digitális tárcákban, nincs közöttük átjárhatóság. Ezen kíván változtatni a Visa, a minap elindított szolgáltatásával, amelynek célja, hogy

hídként segítse a személyek között gyors és biztonságos fizetéseket függetlenül attól, hogy milyen digitális tárcával rendelkezünk.

Hana Wasserburger

Előadás: Redefining digital payments ecosystem

Hana Wasserburger, Visa, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős tanácsadási igazgató

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Tokenizáció az online fizetések biztonságáért

A kártyatársaságok 2014-ben vezették be a tokenizációs technológiát, amellyel biztonságosan összeköthetővé váltak a fizetési kártyák a digitális tárcákkal. Emellett a tokenek révén online környezetben is lehetővé vált egy gyorsabb és kényelmesebb fizetési élmény kialakítása a vásárlók számára azáltal, hogy a kártyaadataikat nem kell minden egyes alkalommal megadniuk a fizetési folyamat során.

A tokenizáció úgy védi a kártyabirtokos adatait, hogy a kártyaszámot egy egyedi azonosítóval, ú.n. tokennel helyettesíti, így például amikor a felhasználó a mobiltelefonját használja a fizetés során, akkor a token és nem a valódi kártyaszám vesz részt a tranzakcióban.

A tokenizációnak köszönhetően a Visa felmérése szerint

a tokenek 3%-kal növelték a jóváhagyott tranzakciók arányát és 30%-kal csökkentették a csalások mértékét 2023 első negyedévében.

Így működik a Visa+

A Visa+ nem követeli meg a felhasználóktól, hogy Visa kártyával rendelkezzenek. Ehelyett a digitális tárcájukban, a fiókjukhoz egy személyre szabott “fizetési címet” állíthatnak be, amelyet megosztva a másik féllel gyorsan és biztonságosan fogadhatnak, vagy küldhetnek pénzt akár különböző platformok között.

A szolgáltatást a Visa első körben az Egyesült Államok két népszerű digitális tárca szolgáltatójával a PayPal-lal és a Venmo-val teszteli. A Visa+ várhatóan 2023 végén jelenik meg az amerikai fogyasztók számára.

A megoldáshoz a későbbiekben további Visa partnerek, a DailyPay, az i2c, a TabaPay és a Western Union is csatlakozni fognak. A Visa+ szolgáltatás általános elérhetőségét 2024 közepére tervezik.

Sármay Bence

Előadás: Mit tehetünk ma a holnap ügyfeleiért?

Sármay Bence, Visa Magyarországért felelős területi vezető

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Épül az OpenWallet is

A Linux által egy hónappal ezelőtt elindított OpenWallet Alapítvány szintén a digitális tárcák közötti átjárhatóságot kívánja támogatni nyílt forráskódú szoftverekkel. A kezdeményezéshez a Visa mellett olyan tagok csatlakoztak eddig, mint az American Express, a Deutsche Telekom, a Swisscom, a Huawei egyesült államokbeli K+F leányvállalat, vagy az IDnow.

Az Alapítvány célja egy olyan nyílt forráskódú motor létrehozása, amelyet harmadik felek használhatnak a saját digitális pénztárcáik kialakításához.

[Visa] | Címlapfotó forrása: Visa+

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!