2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.04.18.

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot segíti a Visa új szolgáltatása. Jön a Visa+

Szerző:

Kategóriák:

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot teremtené meg a Visa a minap elindított Visa+ szolgáltatásával. A Visa tokenizációs megoldására épülő szolgáltatás használatával a PayPal és Venmo felhasználók ez év végétől egyszerűen és biztonságosan küldhetnek pénzt egymásnak.

A világ legismertebb digitális pénztárca szolgáltatói az Apple, a Google, a PayPal, amelyek százmilliók számára biztosítják a gyors, kényelmes és biztonságos fizetést a boltban és online környezetben.

Attól függően, melyik digitális tárcával rendelkezünk, a tárcában tárolhatunk – a bankkártyákon túl – digitális eszközöket, virtuális árukat, hűségkártyákat, diákigazolványt, vagy akár jogosítványt is.

Egy dolog azonban közös ezekben a digitális tárcákban, nincs közöttük átjárhatóság. Ezen kíván változtatni a Visa, a minap elindított szolgáltatásával, amelynek célja, hogy

hídként segítse a személyek között gyors és biztonságos fizetéseket függetlenül attól, hogy milyen digitális tárcával rendelkezünk.

Hana Wasserburger

Előadás: Redefining digital payments ecosystem

Hana Wasserburger, Visa, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős tanácsadási igazgató

PayTechShow 4.0: “Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Tokenizáció az online fizetések biztonságáért

A kártyatársaságok 2014-ben vezették be a tokenizációs technológiát, amellyel biztonságosan összeköthetővé váltak a fizetési kártyák a digitális tárcákkal. Emellett a tokenek révén online környezetben is lehetővé vált egy gyorsabb és kényelmesebb fizetési élmény kialakítása a vásárlók számára azáltal, hogy a kártyaadataikat nem kell minden egyes alkalommal megadniuk a fizetési folyamat során.

A tokenizáció úgy védi a kártyabirtokos adatait, hogy a kártyaszámot egy egyedi azonosítóval, ú.n. tokennel helyettesíti, így például amikor a felhasználó a mobiltelefonját használja a fizetés során, akkor a token és nem a valódi kártyaszám vesz részt a tranzakcióban.

A tokenizációnak köszönhetően a Visa felmérése szerint

a tokenek 3%-kal növelték a jóváhagyott tranzakciók arányát és 30%-kal csökkentették a csalások mértékét 2023 első negyedévében.

Így működik a Visa+

A Visa+ nem követeli meg a felhasználóktól, hogy Visa kártyával rendelkezzenek. Ehelyett a digitális tárcájukban, a fiókjukhoz egy személyre szabott “fizetési címet” állíthatnak be, amelyet megosztva a másik féllel gyorsan és biztonságosan fogadhatnak, vagy küldhetnek pénzt akár különböző platformok között.

A szolgáltatást a Visa első körben az Egyesült Államok két népszerű digitális tárca szolgáltatójával a PayPal-lal és a Venmo-val teszteli. A Visa+ várhatóan 2023 végén jelenik meg az amerikai fogyasztók számára.

A megoldáshoz a későbbiekben további Visa partnerek, a DailyPay, az i2c, a TabaPay és a Western Union is csatlakozni fognak. A Visa+ szolgáltatás általános elérhetőségét 2024 közepére tervezik.

Sármay Bence

Előadás: Mit tehetünk ma a holnap ügyfeleiért?

Sármay Bence, Visa Magyarországért felelős területi vezető

PayTechShow 4.0: “Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Épül az OpenWallet is

A Linux által egy hónappal ezelőtt elindított OpenWallet Alapítvány szintén a digitális tárcák közötti átjárhatóságot kívánja támogatni nyílt forráskódú szoftverekkel. A kezdeményezéshez a Visa mellett olyan tagok csatlakoztak eddig, mint az American Express, a Deutsche Telekom, a Swisscom, a Huawei egyesült államokbeli K+F leányvállalat, vagy az IDnow.

Az Alapítvány célja egy olyan nyílt forráskódú motor létrehozása, amelyet harmadik felek használhatnak a saját digitális pénztárcáik kialakításához.

[Visa] | Címlapfotó forrása: Visa+

Címkék:
blank
blank