FinTechShow-7.0

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot segíti a Visa új szolgáltatása. Jön a Visa+

Szerző: | 2023. 04. 18. | Elektronikus fizetés, Mobiltárca, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A digitális tárcák közötti átjárhatóságot teremtené meg a Visa a minap elindított Visa+ szolgáltatásával. A Visa tokenizációs megoldására épülő szolgáltatás használatával a PayPal és Venmo felhasználók ez év végétől egyszerűen és biztonságosan küldhetnek pénzt egymásnak.

A világ legismertebb digitális pénztárca szolgáltatói az Apple, a Google, a PayPal, amelyek százmilliók számára biztosítják a gyors, kényelmes és biztonságos fizetést a boltban és online környezetben.

Attól függően, melyik digitális tárcával rendelkezünk, a tárcában tárolhatunk – a bankkártyákon túl – digitális eszközöket, virtuális árukat, hűségkártyákat, diákigazolványt, vagy akár jogosítványt is.

Egy dolog azonban közös ezekben a digitális tárcákban, nincs közöttük átjárhatóság. Ezen kíván változtatni a Visa, a minap elindított szolgáltatásával, amelynek célja, hogy

hídként segítse a személyek között gyors és biztonságos fizetéseket függetlenül attól, hogy milyen digitális tárcával rendelkezünk.

Hana Wasserburger

Előadás: Redefining digital payments ecosystem

Hana Wasserburger, Visa, Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős tanácsadási igazgató

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Tokenizáció az online fizetések biztonságáért

A kártyatársaságok 2014-ben vezették be a tokenizációs technológiát, amellyel biztonságosan összeköthetővé váltak a fizetési kártyák a digitális tárcákkal. Emellett a tokenek révén online környezetben is lehetővé vált egy gyorsabb és kényelmesebb fizetési élmény kialakítása a vásárlók számára azáltal, hogy a kártyaadataikat nem kell minden egyes alkalommal megadniuk a fizetési folyamat során.

A tokenizáció úgy védi a kártyabirtokos adatait, hogy a kártyaszámot egy egyedi azonosítóval, ú.n. tokennel helyettesíti, így például amikor a felhasználó a mobiltelefonját használja a fizetés során, akkor a token és nem a valódi kártyaszám vesz részt a tranzakcióban.

A tokenizációnak köszönhetően a Visa felmérése szerint

a tokenek 3%-kal növelték a jóváhagyott tranzakciók arányát és 30%-kal csökkentették a csalások mértékét 2023 első negyedévében.

Így működik a Visa+

A Visa+ nem követeli meg a felhasználóktól, hogy Visa kártyával rendelkezzenek. Ehelyett a digitális tárcájukban, a fiókjukhoz egy személyre szabott “fizetési címet” állíthatnak be, amelyet megosztva a másik féllel gyorsan és biztonságosan fogadhatnak, vagy küldhetnek pénzt akár különböző platformok között.

A szolgáltatást a Visa első körben az Egyesült Államok két népszerű digitális tárca szolgáltatójával a PayPal-lal és a Venmo-val teszteli. A Visa+ várhatóan 2023 végén jelenik meg az amerikai fogyasztók számára.

A megoldáshoz a későbbiekben további Visa partnerek, a DailyPay, az i2c, a TabaPay és a Western Union is csatlakozni fognak. A Visa+ szolgáltatás általános elérhetőségét 2024 közepére tervezik.

Sármay Bence

Előadás: Mit tehetünk ma a holnap ügyfeleiért?

Sármay Bence, Visa Magyarországért felelős területi vezető

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

Épül az OpenWallet is

A Linux által egy hónappal ezelőtt elindított OpenWallet Alapítvány szintén a digitális tárcák közötti átjárhatóságot kívánja támogatni nyílt forráskódú szoftverekkel. A kezdeményezéshez a Visa mellett olyan tagok csatlakoztak eddig, mint az American Express, a Deutsche Telekom, a Swisscom, a Huawei egyesült államokbeli K+F leányvállalat, vagy az IDnow.

Az Alapítvány célja egy olyan nyílt forráskódú motor létrehozása, amelyet harmadik felek használhatnak a saját digitális pénztárcáik kialakításához.

[Visa] | Címlapfotó forrása: Visa+

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!