FinTechShow-7.0

A digitalizáció eredményeire közösen hívja fel a figyelmet a MABISZ és a Digitális Jólét Program

Szerző: | 2022. 06. 16. | Hazai digitális banki hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A MABISZ főtitkára, Dr. Molnos Dániel és a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, Gál András Levente 2022. június 7-én együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek stratégiai célja, hogy a magyar felhasználók, fogyasztók digitális tájékozottságának bővülése érdekében a Felek összehangoltan lépjenek fel.

A 2019-2021-es pandémiás időszak jelentős figyelmet irányított az online végezhető, digitális pénzügyi szolgáltatásokra, így a biztosítások esetében is fokozott jelentőséget nyert az online szerződéskötés lehetősége, az egyes ügyintézési folyamatok digitális intézése.

A nemzetgazdaság és a polgárok számára kézzelfogható előnyöket biztosítanak a felfutó digitalizáció keretében bevezetett új szolgáltatások, az azonnali fizetési lehetőségek és a mobilapplikációs fejlesztések. Mindezek előnyös folyamatokat alkotnak a készpénzhasználat arányának csökkentése, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés bővülése és a biztosítási kapcsolattartás, termékfejlesztés terén.

A legújabb fejlesztések eredményeire az aláírók közösen kívánnak kiemelt figyelmet irányítani, és előmozdítani a további fejlődést.

A Magyar Biztosítók Szövetsége is tagja a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy tanácsadó testületének, emellett közreműködik a Védjegy megismertetésében a biztosítók körében, ennek eredménye, hogy négy bank mellett már négy biztosító is megszerezte a védjegyhasználati jogot.

A közös szemléletformálás kiemelkedő témakörei a biztosítási szektor digitalizációs trendjei és eredményei, a biztosítással összefüggő elektronikus dokumentumkezelés lehetőségei, valamint a fiatalok és idősebb felhasználók eltérő digitális igényeinek megfelelő támogatása.

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com by Hurca! | Licence: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!