BankTechShow

A digitalizáció eredményeire közösen hívja fel a figyelmet a MABISZ és a Digitális Jólét Program

Szerző: | 2022. 06. 16. | Hazai digitális banki hírek, Összes hír

A MABISZ főtitkára, Dr. Molnos Dániel és a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, Gál András Levente 2022. június 7-én együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek stratégiai célja, hogy a magyar felhasználók, fogyasztók digitális tájékozottságának bővülése érdekében a Felek összehangoltan lépjenek fel.

A 2019-2021-es pandémiás időszak jelentős figyelmet irányított az online végezhető, digitális pénzügyi szolgáltatásokra, így a biztosítások esetében is fokozott jelentőséget nyert az online szerződéskötés lehetősége, az egyes ügyintézési folyamatok digitális intézése.

A nemzetgazdaság és a polgárok számára kézzelfogható előnyöket biztosítanak a felfutó digitalizáció keretében bevezetett új szolgáltatások, az azonnali fizetési lehetőségek és a mobilapplikációs fejlesztések. Mindezek előnyös folyamatokat alkotnak a készpénzhasználat arányának csökkentése, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés bővülése és a biztosítási kapcsolattartás, termékfejlesztés terén.

A legújabb fejlesztések eredményeire az aláírók közösen kívánnak kiemelt figyelmet irányítani, és előmozdítani a további fejlődést.

A Magyar Biztosítók Szövetsége is tagja a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy tanácsadó testületének, emellett közreműködik a Védjegy megismertetésében a biztosítók körében, ennek eredménye, hogy négy bank mellett már négy biztosító is megszerezte a védjegyhasználati jogot.

A közös szemléletformálás kiemelkedő témakörei a biztosítási szektor digitalizációs trendjei és eredményei, a biztosítással összefüggő elektronikus dokumentumkezelés lehetőségei, valamint a fiatalok és idősebb felhasználók eltérő digitális igényeinek megfelelő támogatása.

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com by Hurca! | Licence: FinTech Group

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!