2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.06.16.

A digitalizáció eredményeire közösen hívja fel a figyelmet a MABISZ és a Digitális Jólét Program

Szerző:

Kategóriák:

A MABISZ főtitkára, Dr. Molnos Dániel és a Digitális Jólét Program szakmai vezetője, Gál András Levente 2022. június 7-én együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek stratégiai célja, hogy a magyar felhasználók, fogyasztók digitális tájékozottságának bővülése érdekében a Felek összehangoltan lépjenek fel.

A 2019-2021-es pandémiás időszak jelentős figyelmet irányított az online végezhető, digitális pénzügyi szolgáltatásokra, így a biztosítások esetében is fokozott jelentőséget nyert az online szerződéskötés lehetősége, az egyes ügyintézési folyamatok digitális intézése.

A nemzetgazdaság és a polgárok számára kézzelfogható előnyöket biztosítanak a felfutó digitalizáció keretében bevezetett új szolgáltatások, az azonnali fizetési lehetőségek és a mobilapplikációs fejlesztések. Mindezek előnyös folyamatokat alkotnak a készpénzhasználat arányának csökkentése, az elektronikus kereskedelem és ügyintézés bővülése és a biztosítási kapcsolattartás, termékfejlesztés terén.

A legújabb fejlesztések eredményeire az aláírók közösen kívánnak kiemelt figyelmet irányítani, és előmozdítani a további fejlődést.

A Magyar Biztosítók Szövetsége is tagja a Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy tanácsadó testületének, emellett közreműködik a Védjegy megismertetésében a biztosítók körében, ennek eredménye, hogy négy bank mellett már négy biztosító is megszerezte a védjegyhasználati jogot.

A közös szemléletformálás kiemelkedő témakörei a biztosítási szektor digitalizációs trendjei és eredményei, a biztosítással összefüggő elektronikus dokumentumkezelés lehetőségei, valamint a fiatalok és idősebb felhasználók eltérő digitális igényeinek megfelelő támogatása.

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com by Hurca! | Licence: FinTech Group

Címkék:
blank