BankTechShow

A hazai bankok nem túl erősek appmenedzsmentben

Szerző: | 2020. 02. 20. | Események, Fintech kitekintő, Összes hír

Korábbi cikkünkben már szó esett arról, hogy hazai pénzintézetek mobilalkalmazásainak felhasználói értékelése meglehetősen hektikus képet mutat. Néhány piaci szereplőt leszámítva az appok többsége bőven a 4-es átlagértékelés alatt van, sok helyen még a felhasználói értékelésekre sem válaszolnak. A kép még drámaibb, ha összevetjük a számokat az ismertebb fintech cégek értékeléseivel, ott szinte alig találni 4,5 alatti számokat.

A gyenge értékelés talán legfontosabb oka az utógondozás hiánya, hiszen a legnagyobb kihívást az appok világában korántsem a létrehozás jelenti. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete, így

az appok sikere elsősorban nem a fejlesztőkön, hanem a megfelelő appmenedzsmenten múlik.

Összetett tevékenység az appmenedzsment

Az appmenedzsment összetett tevékenység, mely tartalmazza a komplex mérések kezelését, azok visszacsatolását a termékfejlesztésbe, az adat-alapú döntéshozást, a monetizálást, az ASO-t (a SEO appos megfelelője), a felhasználói visszajelzések azonnali kezelését, és a megfelelő marketinget is.

Beszédes, hogy miközben a marketingen belül külön csapat foglalkozik a vállalati honlapok SEO-jával, PPC-s szakemberek hada tereli a forgalmat a weboldalakra,

az alkalmazás reklámozása legtöbbször kimerül abban, hogy a szórólapokon és TV reklámokban megjelenik az alkalmazás áruházak szimbóluma. Pedig a legtöbb online marketing területnek létezik applikáció specifikus hasonmása: SEO vs ASO, CPC vs CPI.

Egyedülálló eseménysorozat a HWSW gondozásában

Az appfejlesztéssel kapcsolatos tudásátadásnak komoly háttere van, rengeteg képzés, konferencia foglalkozik ezzel, az utógondozás viszont igazi vakfolt.

Ezen kíván a hazai piacon egyedülálló eseménysorozattal változtatni a HWSW. Február 26-án Appmenedzsment és marketing címmel ingyenes meetupot tartanak, március 18-án pedig 10 alkalmas, 30 órás online képzést is szentelnek a témának.

További részletek és információk itt.

Címlapfotó: pixabay.com

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!