2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.05.04.

A kereskedő eladni akar, nem fizetési megoldásokkal bíbelődni

Szerző:

Kategóriák:

A PayTechShow résztvevői betekintést kaphattak az OTP Mobil következő időszakra vonatkozó terveibe. A SimplePay-ben már tesztelik a Google Pay-t, előkészítés alatt az Apple Pay bevezetése és hamarosan elérhető lesz a fizetési kérelem szolgáltatás is – derült ki az OTP Mobil ügyvezető-helyettesével, dr. Al-Absi Gáber Seif-fel folytatott beszélgetésből. Az esemény résztvevői azt is megtudhatták, az OTP Mobil február végén megszerezte a pénzforgalmi tevékenységre vonatkozó engedélyt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt, ami többek között lehetőséget biztosíthat a nemzetközi terjeszkedésre is.

Napjainkra a kereskedők, a webáruházak, ha tudatosan kívánnak dönteni, milyen elektronikus fizetési megoldást vezessenek be, akkor hamar elveszhetnek a megoldások tengerében.

„Nemcsak az a kérdés, melyik fizetési megoldás mennyibe kerül, hanem az is, milyen konverziót és megbízhatóságot képesek garantálni. Idáig viszont már csak a kereskedők kis része jut el”

– mondta el dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető helyettese, a PayTechShow-n.

A beszélgetés során elhangzott, hogy ma Magyarországon több mint 30-féle módon lehet fizetni és több mint 20 társaságtól lehet kérni ajánlatot valamilyen elektronikus fizetési megoldás bevezetésére. Nehéz lenne elvárni a kereskedőktől, hogy összegyűjtsék a fizetési szolgáltatók értékajánlatát, utánajárjanak, melyek a leggyorsabban növekvő bankkártyás fizetési funkciók és egyenként kezdjék el ezeket integrálni – emelte ki az OTP Mobil ügyvezető helyettese, majd hozzátette:

„Ezt a terhet veszi le a kereskedők válláról az OTP Mobil és biztosítja számukra a legszélesebb körű fizetési portfóliót, amivel a nap végén ár-érték arányban a legmagasabb konverziót érhetik el.”

Ennek a stratégiának a részeként a SimplePay-ben hamarosan elérhető lesz a Google Pay és az Apple Pay digitális tárcákkal történő fizetési lehetőség is. Az előbbit már közel ezer webáruházban teszteli az OTP Mobil, az utóbbi pedig várhatóan az év végéig kerül majd bevezetésre.

Igaz, az előbbi digitális tárcákkal való fizetések csökkenthetik a Simple-fiókos fizetések arányát, ám fontos, hogy a felhasználók számára népszerű megoldások elérhetők legyenek a SimplePay rendszerében – tette hozzá dr. Al-Absi Gáber Seif.

PayTechShow 2023 - Digitális Fizetések - dr. Al-Absi Gáber Seif

Fotón: balra Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója, jobbra dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese a PayTechShow-n. (Készítette: Kovács Dávid, Instagram)

Az OTP Mobil már régóta rendelkezik fizetési kérelem küldési képességgel, ám eddig a piaci lefedettség nem volt teljeskörű, így nem élesítették a szolgáltatást. Az AFR 2.0-nak köszönhetően viszont legkésőbb 2024. február 1-től minden mobilbanki alkalmazás képes lesz fizetési kérelmet fogadni, ezért a SimplePay-ben hamarosan elérhető lesz a fizetési kérelem szolgáltatás az OTP Mobillal szerződött kereskedők számára.

Az OTP Mobil stratégiája, hogy élenjáró legyen az új, innovatív fizetési megoldások bevezetésében és a fizetési megoldások lehető legszélesebb körét biztosítsa a kereskedők számára.

„Legyen az az azonnali fizetés, a QR-kódos fizetés, a fizetési kérelem, vagy akár a Google Pay vagy az Apple Pay, levesszük a terhet a kereskedők válláról, hogy arra fókuszálhassanak, amihez a legjobban értenek, a vásárlókra”.

Az OTP Mobil idén februárban megszerezte a pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységre vonatkozó engedélyt a Magyar Nemzeti Banktól. A cég ügyvezető-helyettese a PayTechShow-n megerősítette, ez az engedély többek között segíthet a nemzetközi terjeszkedésben is.

Az OTP Mobil ügyvezető-helyettese a „Fizetési ökoszisztémák” c. keresztasztalban hozzátette, jelentős potenciál rejlik az azonnali fizetési infrastruktúrában, ám ha a nyílt infrastruktúrára nem felügyelt társaságok is rátelepülhetnek, akkor nagyobb a valószínűsége olyan incidensek bekövetkezésének, amelyek könnyen lerombolhatják az új fizetési megoldásba vetett bizalmat.

„A bizalmat a legnehezebb kiépíteni, ám a legkönnyebb elveszíteni, ezért célszerű lenne, ha fizetési szolgáltatást csak olyan társaságok nyújthatnának, amelyek rendelkeznek a megfelelő biztonságú, auditált és felügyelt rendszerekkel.”

Címlapfotón: balra Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója, jobbra dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese a PayTechShow-n. (Készítette: Kovács Dávid, Instagram)

Címkék:
blank
blank