2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.04.27.

“A válság egyben lehetőség.” Így született a dokivideo. – FinTech stratégiák koronavírus idején

Szerző:

Kategóriák:

Hogyan kezelik a magyar fintech startupok a koronavírus következményeit? Ki, milyen választ ad a jelenlegi bizonytalan helyzetben? Körinterjúnkban a 20 legígéretesebb hazai fintech cég közé újonnan bekerült Cursor Insight Hungary Kft. cégvezetőjét, Zelczer Tamást kérdeztük.

A koronavírus hatása a fintech cégek működésére – körinterjú

A FinTechZone körinterjút készít a hazai fintech cégek körében, hogy feltérképezze, hogyan befolyásolják működésüket, piacukat a koronavírus terjedésével kapcsolatban hozott kényszerintézkedések.

Soron következő interjúalanyunk a Hack The Crisis Hungary 48 órás ötletverseny és hackathon egyik győztese csapatának cégvezetője, Zelczer Tamás.

1. Milyen hatást gyakorolt eddig a koronavírus (és annak gazdasági következményei) a társaságotok működésére?

Zelczer Tamás: Szerencsére minden kollégánkat és tudtommal a közvetlen üzleti partnereinket is elkerülte egyelőre a betegség. Fejlesztő cég lévén a március közepe óta tartó homeoffice is csak kisebb kellemetlenségeket okozott.

A gazdasági helyzet körüli bizonytalanság hatása azonban már jelentősebb, ami a potenciális ügyfelekre, projektekre jellemző kivárásként jelenik meg.

Hosszabb távra kitekintve, „a válság egyben lehetőség” filozófiát alkalmazva azonban pozitív hatásokat is várunk. Ennek legjobb példája a Hack the Crisis hackathonra készült, és ott díjat nyert dokivideo.hu alkalmazásunk, amellyel

a krónikus betegek otthoni vizsgálatának egy teljesen új lehetőségét teremtettük meg.

2. Felmerült-e a társaságotoknál a stratégiai irányok újragondolásának szükségessége?

Zelczer Tamás: Többkörös, az összes kollégánkat bevonó brainstorming eredménye lett a dokivideo.hu is, amivel pont a kialakult helyzetre igyekeztünk reagálni.

Bár a jelenleg értékesített biometrikus e-aláírás megoldásunk, a hamarosan piacra kerülő, Graboxy nevű, pénzügyi tranzakciók biometrikus jóváhagyását lehetővé tevő autentikációs szolgáltatásunk és a dokivideo elsőre nagyon különböző irányoknak tűnnek, mindhárom megoldás hátterében ugyanaz a mozgáselemző technológiánk van, amivel már a piacon és 2 világverseny megnyerésével is bizonyítottunk.

A papírmentes aláírások, a cybersecurity és az e-egészségügy szerintem éppen olyan területek, amelyek a koronavírus miatt átalakuló világunkban a gazdasági helyzettől függetlenül is nagyobb szerepet kapnak.

3. Mennyire érzékelitek azt, hogy felerősödtek a digitális fejlesztések a partnereitek körében?

Zelczer Tamás: A pénzügyi szektorban már szinte mindenhol jelen vannak az átfogó digitalizációs projektek, így ennek a trendnek legfeljebb a felgyorsítására számítunk.

A bankfiókokban például ezentúl még fontosabb lehet, hogy az ügyfelek és az ügyintézők ne adjanak papírokat kézből-kézbe, hanem helyette használjanak higiénikusabb elektronikus aláírást szerződéskötéskor.

4. Ti mivel tudjátok segíteni partnereitek működését a jelenlegi helyzetben?

Zelczer Tamás: A vezető magyar pénzintézetnél bevezetett SignoWise e-aláírás termékünk „Cloud” nevű változatát éppen olyan KKV-knak vagy akár ügyvédi irodáknak, orvosi praxisoknak fejlesztjük, ahol megnőtt az igény a biztonságos távoli aláírásokra, és ahol a felhő alapú szolgáltatásként használható e-aláírási megoldás jobban megfelel, mint az eredeti, nagyvállalatok számára készült verzió.

A dokivideo-val pedig a távolról végzett krónikus betegellátást szeretnénk radikálisan hatékonyabbá tenni.

5. Nektek jelen pillanatban mire lenne most a legnagyobb szükségetek?

Zelczer Tamás: A Graboxy szolgáltatásunk prototípusát már házon belül teszteljük, folyamatosan keressük azokat a banki, e-commerce vagy telekom partnereket, akik többet szeretnének tudni erről az innovatív, felhasználóbarát és biztonságos, kétfaktoros autentikációs megoldásról. Partnerekkel együtt tudjuk csak az igényeknek leginkább megfelelő szolgáltatást létrehozni.

Emellett a dokivideo-t is szeretnénk minél gyorsabban minél több orvos és pácienseik kezébe adni, ehhez tesztelők jelentkezését várjuk, és természetesen érdeklődő befektetők felé is nyitottak vagyunk.

A Cursor Insight Hungary Kft. is bekerült Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége közé, a HUNFINTECH 20/20-ba, amit április végén publikál a FinTechZone. Részletek itt.

Címlapfotón: Dr. Hanczár Gergely, Zelczer Tamás és Golda Bence a Cursor Insight Hungary Kft. alapítói. Fotó forrása: Cursor Insight 

Címkék: