2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.02.08.

A Visa lehetővé teszi a kriptokártyás fizetést 145 országban

Szerző:

Kategóriák:

A MetaMask felhasználói most már közvetlenül eladhatnak kriptovalutát Visa kártyák használatával, ezáltal elkerülve a központosított tőzsdék igénybevételét.

A Visa, a világ egyik vezető fizetési szolgáltatója még nagyobb erőfeszítéseket tesz, hogy erősítse a kriptovaluták forgalmát. Egy új módszer bevezetésével lehetővé teszi a kriptopénzek fiat valutára való váltását kripto tőzsde közbeiktatása nélkül.

Új korszak a kriptoeszköz fizetésekben?

A Visa és a Web3 infrastruktúra szolgáltató, a Transak, közösen jelentették be a napokban, hogy partnerségre lépnek a kriptoeszköz eladás, és ezekkel való fizetés lehetőségének bevezetése érdekében a Visa Direct megoldáson keresztül.

Az új integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat (például Bitcoint), közvetlenül egy MetaMask-hoz hasonló, letétkezelő nélküli tárcából váltsanak át direktben Visa bankkártyára. Az azonnal elérhető egyenleg segítségével 130 millió elfogadóhelyen használhatjuk a Visa által támogatott fizetési lehetőségeket.

,,A Transak által biztosított valós idejű kártyás kifizetések révén a Visa Direct gyorsabb, egyszerűbb és összekapcsolt élményt kínál a felhasználóknak, lehetővé téve a kripto egyenlegek gyors és egyszerű átváltását fiat pénzre”

– mondta Yanilsa Gonzalez-Ore, a Visa Direct észak-amerikai vezetője.

,,A partnerség jelentősen növeli a kriptovaluták fiat pénzre váltásának lehetőségeit, és kiemelkedő lépést jelent a kriptovaluták és a hagyományos pénzügyi rendszerek összekapcsolása terén”

– hangsúlyozta Harshit Gangwar, a Transak marketingvezetője és a befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.

Globális kripto váltás valós időben

A partnerség révén 145 ország felhasználóinak elérhetővé válik a közvetlen átváltás legalább 40 különböző kriptovalutából fiat pénzre, anélkül, hogy központi tőzsdéket kellene használniuk. A támogatott országok között találhatók például Ciprus, Málta, Szingapúr, Törökország, Portugália, vagy az Egyesült Arab Emírségek.

Ha az új funkció népszerűvé válik a felhasználók körében, komoly fejlődést hozhat a kriptovaluták általánosabb elfogadása és szélesebb körű használata terén, főleg, hogy az integráció által lehetővé tett tranzakciók könnyen hozzáférhetők és kényelmesebben használhatók.

Gangwar szerint az együttműködés jelentős előnyökkel jár az olyan decentralizált platformok és pénztárcák felhasználói számára, mint például a MetaMask, a Ledger, vagy a Trust Wallet.

,,A MetaMask felhasználók mostantól könnyedén, közvetlenül a pénztárcájukról a Visa kártyára emelhetnek át összegeket, ami növeli a digitális vagyonuk használhatóságát és praktikusságát.”

– jegyezte meg a Transak marketingvezetője és a befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.

A Transak vezetője úgy nyilatkozott, hogy a platformot ideális partnerré teszi, hogy több országban rendelkezik engedélyekkel, és gondoskodik arról, hogy a Know-Your-Customer és a pénzmosás elleni technológia hatékonyan működjön. Ennek révén a Transak képes ellenőrizni a felhasználókat és jogilag engedélyezni az ilyen típusú tranzakciókat.

Stabilcoinok hódítása

Az elmúlt években a Visa intenzíven vizsgálta a kriptoeszközök használatának lehetőségeit. Egy fontos mérföldkőhöz érkezett 2020-ban, amikor partnerkapcsolatot alakított ki a Circle blokklánc céggel annak érdekében, hogy támogassa az USDC stabilcoin elfogadását egyes Visa-kártyákon.

Később, 2023 szeptemberében a Visa tovább lépett, és bevezette a Solana blokkláncon elszámolt USDC fizetések támogatását, tovább növelve ezzel a stabilcoinok iránti elköteleződését.

[Forrás: Cointelegraph] | Címlapfotó: nevodka.com – stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank