2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.05.03.

A Visa tovább erősíti a biztonságot két új AI-alapú megoldással

Szerző:

Kategóriák:

A Visa bejelentette globális értéknövelt szolgáltatási üzletágának további bővítését, melynek keretében két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást vezet be.

A Visa Protect csomagba kerülő új termékek célja, hogy csökkentsék a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében, a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is.

A Visa értéknövelt szolgáltatásai közel 200 terméket számlálnak az elfogadás, a tanácsadás, a kibocsátás, a nyílt banki szolgáltatások és a biztonság területén.

A Visa több évtizedes szakértelmét és jelentős befektetéseit egyesítette a mesterséges intelligencia és a csalásmegelőzés terén: csak az elmúlt öt évben 10 milliárd dollárt fektetett be a technológiába és az innovációba, hogy segítsen csökkenteni a csalások számát és növelje hálózatának biztonságát.

„A digitális fizetések jóval túlmutatnak az értékesítési folyamaton – a modern kereskedelem korszakába lépünk, ahol az nyer, aki gyorsan lép, a mesterséges intelligencia használata elengedhetetlen, az élmények rugalmasak, a biztonság pedig alapvetés. A vállalkozások olyan partnereket keresnek, akik biztosítják, hogy versenyképesek és sikeresek legyenek, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy megbízható partnerek vagyunk, akik egyre több ügyfelet segítenek abban, hogy a mai erős versenykörnyezetben is elérhessék céljaikat.”

– mondta Antony Cahill, a Visa értéknövelt szolgáltatásokért felelős globális vezetője.

A biztonság és a csalások megelőzése alapvető fontosságú a Visa számára. Tavaly a Visa 40 milliárd dollár értékű csalási kísérlet megakadályozásában működött közre, ami közel kétszerese az előző évi adatnak.

A bejelentés két Visa Protect megoldásra összpontosít, amelyekkel a vállalat célja, hogy választ adjon ügyfelei igényeire, valamint hasznosítsa a mesterséges intelligencia terén szerzett szakértelmét:

  • A Visa Advanced Authorization (VAA) és a Visa Risk Manager (VRM) megoldások kiterjesztése a nem Visa kártyás fizetésekre: a Visa átfogó mesterséges intelligencia alapú csaláskockázat-kezelési megoldásai mostantól hálózatfüggetlenek, és lehetővé teszik a kibocsátók számára, hogy egyetlen csalásfelismerő megoldással egyszerűsítsenek működésükön, amely egyben megerősíti a csalás elleni védekezést, miközben csökkenti a költségeket.
  • Azonnali fizetés, számlák közötti fizetés védelem: a Visa első olyan csalásmegelőzési megoldása, amelyet kifejezetten az azonnali fizetések védelmére fejlesztettek ki, beleértve az egymás közötti (P2P) digitális wallet pénzküldéseket, a számlák közötti tranzakciókat és a központi bankok azonnali fizetési rendszereit. Ez az új szolgáltatás mélytanulásos mesterséges intelligencia észlelési modellek segítségével valós idejű kockázati pontszámot ad, amely a csaló tranzakciók automatikus, még azok bekövetkezése előtti blokkolásával segíti a pénzintézeteket a csalások megelőzésében.

„A valós idejű, digitális fizetések szinte mindenütt jelen vannak az életünkben, így olyan biztonsági megoldásokra van szükségünk, amelyek alkalmazkodnak a valósághoz. Ahogy a digitális csalások mennyisége és kifinomultsága növekszik, a Visa lépést tart a fejlődéssel, és a technológiai innováció és a mesterséges intelligencia szakértelme segítségével megerősíti a kockázatkezelő és csalásfelismerő megoldásait, és a Visa hálózatán kívülre is kiterjeszti ezen megoldásokat.”

– mondta James Mirfin, a Visa kockázati és azonosítási megoldások globális vezetője.

A Visa teljes körű biztonsági megoldásairól szóló további tájékoztatásért látogasson el Intelligent Security oldalra, ahol további információkat találhat a Visa vállalkozásoknak nyújtott értéknövelt szolgáltatásairól.

[Forrás: Visa sajtóközlemény] | Címlapfotó: Címlapfotó: Stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék: