Apple Pay újabb banki kör: Erste, CIB, K&H

írta | 2019.05.27. | Apple Pay, Digitális pénzügyek, Összes hír

Erste apple pay mobilfizetes paytechshow
Fintechshow 6.0

Az Apple legnagyobb hazai közössége, a Szifon.com összegyűjtötte, melyik bank, mikorra tervezi bevezetni az Apple Pay-t az OTP indulását követően. Júniusban jöhet az Erste, nyáron a CIB, év végén a K&H.

Május közepén mutattuk be, hogy a FinTechZone.hu szerint 2019-ben mely hazai bankok indulhatnak el az Apple Pay-jel. Akkor az elemzésünk alapján arra jutottunk, 2019-ben az OTP Bank, a K&H Bank és az Erste Bank indulhat el az érintéses mobilfizetéssel iOS platformon.

Érintéses mobilfizetés iOS (iPhone / Apple Watch) felhasználóknak

A Szifon.com „felmérése” szerint az előbbi bankokon túl a CIB is elindul az Apple Pay-jel 2019-ben. Íme a hazai bankok válasza a „Mikor lesz Apple Pay?” kérdésre a Szifon.com gyűjtése alapján:

 • [2019. május 21.: OTP Bank]
 • 2019. június: Erste Bank
 • 2019. július-augusztus között: CIB Bank
 • 2019. október-december között: K&H Bank
 • 2020. január: Budapest Bank

A többi nagybank, a Raiffeisen Bank, az UniCredit Bank, az MKB Bank és a Takarék Bank nem közölt információkat. Véleményünk szerint ezek a bankok legkorábban 2020 második félében, 2021-ben kínálhatják majd az Apple Pay-t a hazai iPhone-os ügyfeleknek.

A kérdés, hogy a digitálisan érett és felkészült iPhone-os felhasználók hajlandóak lesznek-e kivárni az utóbbi bankok felkészülését. Ez a felhasználói kör kevésbé toleráns a digitális térben lemaradó bankokkal szemben, így várhatóan elindul majd a digitális exodus. [Jó példa erre az elmúlt napokban elindult migrálás az iPhone-osok körében az OTP Bank felé kizárólag azért, mert elérhetővé vált az Apple Pay.]

Hogy miképpen rendezheti át az Apple Pay a bankválasztást Magyarországon a digitálisan érett felhasználók körében, arról részletesen a PAYTECHSHOW-n hallhatnak az érdeklődők.

Érintéses mobilfizetés Androidosoknak

Emlékeztetőül, mely hazai bankoknál érhető el az érintéses mobilfizetés az Android felhasználóknak:

 1. 2016. szeptember 15-től – GRÁNIT Bank: GRÁNIT Pay
 2. 2017. május 3-tól – Budapest Bank: Telenor Mobilpass Budapest Bank ügyfelek számára (SIM-alapú megoldás)
 3. 2017. május 4-től – MKB Bank: MKB PAY [2018 ősz óta nem érhető el a Google Play áruházban]
 4. 2017. június 21-től – OTP Bank: Simple
 5. 217. november 2-től – K&H Bank: mobilbanki app
 6. 2018. június 11-től – Budapest Bank: mobilbanki app
 7. 2019. május 6-tól – Erste Bank: ErstePay

A Raiffeisen, az UniCredit és a Takarék Bank nem biztosítja sem iOS, sem Android platformon a mobilfizetést.

A cover fotó illusztráció. Készítette FinTechZone.hu

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!