SimpleTrends
SimpleTrends

iPhone-ból POS-terminál. Megérkezett Európába az Apple kereskedői fizetési megoldása, a Tap to Pay

Szerző: | 2023. 07. 17. | Apple Pay, Elektronikus fizetés, Összes hír

FinTechShow-7.0

Az Apple a múlt héten bejelentette, hogy Európában elsőként az Egyesült Királyságban teszi elérhetővé az iPhone-t kártyaelfogadó terminállá alakító megoldását, a Tap to Pay-t. A megoldás segítségével az iPhone-nal rendelkező kereskedők az okostelefonjukon keresztül fogadhatnak érintéses bankkártyás fizetéseket külön eszköz beszerzése nélkül. Az Androidos telefonnal rendelkező kereskedők már évek óta használhatják ezt a megoldást (Magyarországon is), amit jellemzően softPOS-nak hívnak.

A Tap to Pay használatához egy iPhone okostelefonra (iPhone XS, vagy újabb készülékre) és egy partner (lásd alább) által támogatott iOS alkalmazásra van szükség. További hardver (pl. POS-terminál) beszerzésére nincs szüksége a kereskedőnek a fizetés fogadásához – olvasható az Apple hivatalos bejelentésében.

A pénztárnál a kereskedő megkéri a vásárlót, hogy bankkártyáját (Mastercard, Visa, American Express), digitális tárcáját (pl. Apple Pay, Google Pay), vagy okosóráját tartsa közel a kereskedő iPhone-jához a fizetés biztonságos végrehajtásához.

Tap to Pay Európában elsőként az Egyesült Királyságban

Tavaly év elején vezette be az Apple a Tap to Pay-t az Egyesült Államokban, amit most Európában elsőként az Egyesült Királyságban tesz elérhetővé a fizetési szolgáltatók és alkalmazásfejlesztők számára, hogy integrálhassák a megoldást iOS alkalmazásaikba.

Elsőként a Revolut és a Tyl by NatWest integrálták a fizetési megoldást és nyújtják a Tap to Pay-t a brit üzleti ügyfeleik számára. Hamarosan további fizetési platformok, mint az Adyen, Dojo, myPOS, Stripe, SumUp, Viva Wallet, Worldline és Zettle by PayPal is elérhetővé teszik a kereskedőknek, vállalkozásoknak.

Az utóbbi társaságok közül több Magyarországon is nyújt fizetési szolgáltatást (pl. Wordline, Viva Wallet, myPOS, SumUp, Stripe stb.), így az Apple piacnyitási stratégiájától függően hazánkban is gyorsan megjelenhet az új kereskedői fizetési megoldás.

Mérettől függetlenül bármely vállalkozás számára

A Tap to Pay már nagyon sokféle vállalkozás számára átalakította a fizetés élményét,

amit most az Egyesült Királyságban teszünk elérhetővé a kereskedők számára – mondta Jennifer Bailey, az Apple Pay és Apple Wallet alelnöke.

A Tap to Pay mérettől függetlenül bármely vállalkozás számára elérhető lesz az Egyesült Királyságban.

Az Apple a Tap to Pay esetén ugyanazt a biztonsági megoldást alkalmazza, mint az Apple Pay esetén. A társaság az összes fizetési tranzakciót titkosítja, és úgy dolgozza fel azokat, hogy nem tudja, ki és mit vásárolt.

A Tap to Pay az elkövetkező hetekben az Apple Store-okba is bevezetésre kerül az Egyesült Királyságban.

„Izgatottan várjuk, hogy az elsők között hozhatjuk el a Tap to Pay-t az Egyesült Királyságban a különböző méretű vállalkozások számára. Célunk, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, amelyek lehetővé teszik számukra a biztonságos és kényelmes fizetési módok elfogadását”

– mondta Alex Codina, a Revolut kereskedői szegmensért felelős vezetője.

Androidosoknak szánt megoldás: softPOS

Az Androidos telefonok az ú.n. softPOS mobilalkalmazás segítségével már 2020 vége óta bankkártya-elfogadó terminállá alakíthatók. A softPOS megoldás Magyarországon a fizetési szolgáltatók többségénél (pl. GPE, OTP Mobil, Worldline, K&H stb.) elérhető a vállalkozások, kereskedők számára.

További részletek a softPOS-szal és a Magyarországon elérhető elektronikus fizetési megoldásokkal kapcsolatban itt: Elektronikus fizetési megoldások kézikönyve.

[Apple] | Címlapfotó forrása: Apple

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!