BankTechShow

Megtudtuk hogyan működik majd az Apple pénzküldés! Mutatjuk az Apple Pay Cash-t

Szerző: | 2017. 06. 11. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

Az Apple június eleji bejelentése megmozgatta a fantáziánkat. Most sikerült többet is megtudni az Apple pénzküldésről. Ősszel érkezik az Apple Pay Cash! Hogyan fog működni? Mutatjuk!

 

Hogyan illeszkedik az Apple Pay Cash az Apple ökoszisztémába?

 • Az iOS 11-es operációs rendszeren az Apple Pay kiegészül az Apple Pay Cash funkcióval.
 • Az Apple Pay Cash tehát technikailag az Apple Pay része lesz, de maga a funkció az iMessage app-on keresztül válik elérhetővé.
 • Az Apple Pay Cash-en keresztül érkező pénz az ún. Apple Pay Cash virtuális prepaid kártyán fog “csücsülni”, ami az Apple Wallet-en belül található. Az Apple Wallet ugye az az applikáció, amiben a betéti és/vagy hitelkártyánk mellett pl. a beszállókártyánkat, a booking.com-on keresztül foglalt szállásunk voucher-ét, vagy a koncert jegyünket is tárolni tudjuk.
 • Az Apple Pay Cash virtuális prepaid kártyát a Green Dot fogja biztosítani az Apple számára.

Egy kicsit zavarosnak tűnhet a rendszer, de gyakorlatilag minden kocka az Apple legójában létezik már, jól bejáratott funkció.

Apple Pay Cash penzkuldes okoszisztema

 

Így tudunk majd pénzt küldeni

 1. Kiválasztjuk az iMessage-ben, akinek pénzt szeretnék küldeni. Amennyiben éppen chat-elünk valakivel és a beszélgetésben megjelenik a “pénz” vagy a “fizetés” szó, Siri barátunk azonnal segítségünkre siet és feldobja az Apple Pay-t a számunkra. Sőt még ki is tölti az összeget, ha az is megjelenik a chat-ben.
 2. Amennyiben nincs folyamatban beszélgetés a kis “Apple Pay” ikonnal tudjuk a funkciót behívni az iMessage-en.
 3. Megadjuk az összeget.
 4. Kiválasztjuk a Wallet-ből, hogy melyik kártyáról szeretnénk pénzt küldeni. Ha az Apple Pay Cash kártyánkon is van egyenleg, természetesen erről is küldhetünk pénzt. Ha pénzt szeretnénk kérni egy ismerősünktől, erre is lesz lehetőségünk a “Request” opcióval. Ebben az esetben egy linken keresztül továbbítjuk a fizetés adatait.
 5. A “Küldés” gomb megnyomása után, a Touch ID-val hagyjuk jóvá és indítjuk a tranzakciót.

ApplePayCash penzkuldes

Fotó: Pocket-link

 

Amit még érdemes tudni az Apple Pay Cash-ről

 • A funkció ott használható majd, ahol az Apple Pay is. Induláskor azonban csak az USA-ban. Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy más Apple Pay országokban mikor válik elérhetővé.
 • A funkció valamennyi Apple eszközön – iPhone, iPad és Apple Watch – használható lesz, amelyik támogatja a Touch ID-t.
 • A virtuális prepaid kártyán lévő összeg nem csak pénzküldésre használható majd, hanem fizethetsz vele fizikai üzletben, a web-en keresztül, és in-app is.
 • Mi újság a díjakkal? Amennyiben betéti kártyáról történik a pénzküldés, a szolgáltatás díjmentes lesz. Ha azonban hitelkártyáról indul a pénz, 3%-os díj kerül felszámításra (legalább is az US-ban).

ApplePayCash penzkuldes

Fotó: Pocket-link

 

Az összefoglaló az “Apple Pay Cash in iOS 11: What is it and how does it work?” c. cikk alapjá készült.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!