2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.06.11.

Megtudtuk hogyan működik majd az Apple pénzküldés! Mutatjuk az Apple Pay Cash-t

Szerző:

Kategóriák:

Az Apple június eleji bejelentése megmozgatta a fantáziánkat. Most sikerült többet is megtudni az Apple pénzküldésről. Ősszel érkezik az Apple Pay Cash! Hogyan fog működni? Mutatjuk!

 

Hogyan illeszkedik az Apple Pay Cash az Apple ökoszisztémába?

 • Az iOS 11-es operációs rendszeren az Apple Pay kiegészül az Apple Pay Cash funkcióval.
 • Az Apple Pay Cash tehát technikailag az Apple Pay része lesz, de maga a funkció az iMessage app-on keresztül válik elérhetővé.
 • Az Apple Pay Cash-en keresztül érkező pénz az ún. Apple Pay Cash virtuális prepaid kártyán fog “csücsülni”, ami az Apple Wallet-en belül található. Az Apple Wallet ugye az az applikáció, amiben a betéti és/vagy hitelkártyánk mellett pl. a beszállókártyánkat, a booking.com-on keresztül foglalt szállásunk voucher-ét, vagy a koncert jegyünket is tárolni tudjuk.
 • Az Apple Pay Cash virtuális prepaid kártyát a Green Dot fogja biztosítani az Apple számára.

Egy kicsit zavarosnak tűnhet a rendszer, de gyakorlatilag minden kocka az Apple legójában létezik már, jól bejáratott funkció.

Apple Pay Cash penzkuldes okoszisztema

 

Így tudunk majd pénzt küldeni

 1. Kiválasztjuk az iMessage-ben, akinek pénzt szeretnék küldeni. Amennyiben éppen chat-elünk valakivel és a beszélgetésben megjelenik a “pénz” vagy a “fizetés” szó, Siri barátunk azonnal segítségünkre siet és feldobja az Apple Pay-t a számunkra. Sőt még ki is tölti az összeget, ha az is megjelenik a chat-ben.
 2. Amennyiben nincs folyamatban beszélgetés a kis “Apple Pay” ikonnal tudjuk a funkciót behívni az iMessage-en.
 3. Megadjuk az összeget.
 4. Kiválasztjuk a Wallet-ből, hogy melyik kártyáról szeretnénk pénzt küldeni. Ha az Apple Pay Cash kártyánkon is van egyenleg, természetesen erről is küldhetünk pénzt. Ha pénzt szeretnénk kérni egy ismerősünktől, erre is lesz lehetőségünk a “Request” opcióval. Ebben az esetben egy linken keresztül továbbítjuk a fizetés adatait.
 5. A “Küldés” gomb megnyomása után, a Touch ID-val hagyjuk jóvá és indítjuk a tranzakciót.

ApplePayCash penzkuldes

Fotó: Pocket-link

 

Amit még érdemes tudni az Apple Pay Cash-ről

 • A funkció ott használható majd, ahol az Apple Pay is. Induláskor azonban csak az USA-ban. Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy más Apple Pay országokban mikor válik elérhetővé.
 • A funkció valamennyi Apple eszközön – iPhone, iPad és Apple Watch – használható lesz, amelyik támogatja a Touch ID-t.
 • A virtuális prepaid kártyán lévő összeg nem csak pénzküldésre használható majd, hanem fizethetsz vele fizikai üzletben, a web-en keresztül, és in-app is.
 • Mi újság a díjakkal? Amennyiben betéti kártyáról történik a pénzküldés, a szolgáltatás díjmentes lesz. Ha azonban hitelkártyáról indul a pénz, 3%-os díj kerül felszámításra (legalább is az US-ban).

ApplePayCash penzkuldes

Fotó: Pocket-link

 

Az összefoglaló az “Apple Pay Cash in iOS 11: What is it and how does it work?” c. cikk alapjá készült.

Címkék: