SimpleTrends
SimpleTrends

Az Amazon működését kezdték el másolni a bankok. Piacteret építenek

Szerző: | 2017. 06. 09. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír, Szabályozás

FinTechShow-7.0

Az HSBC Bank az üzleti ügyfelei számára az üzletkötést, számlázást, üzletmenedzsmentet támogató, közösségi hálózatként is működő piacteret épít. Míg itthon a PSD2 értelmezése, az adatok tisztítása, struktúrálása az egyik legnagyobb kihívás, Európában egyre több bank tesz lépéseket alternatív bevételi forrásként az adatvagyon hasznosítására. Épülnek a digitális banki piacterek.

 

Az új ügyfélakvizíciós stratégia: hálózati effektus

A Connections HUB egy digitális piactér, ahol – egyelőre – az HSBC ügyfelei léphetnek kapcsolatba egymással. A bank a piactéren keresztül üzleti ügyfelei piaci növekedését segíti, de valójában új ügyfelekre pályázik. Egy sexy ökoszisztémát építene, amelynek extra szolgáltatásait csak a hálózathoz csatlakozott ügyfelek használhatják. Röviden: a hálózati effektusra építi új ügyfélakvizíciós stratégiáját az HSBC.

PSD2 HSBC digitális banki piactér

Az üzleti profil kitöltését követően indul a matchmaking és már kapjuk is a testreszabott ajánlatokat.  Amennyiben a felek üzleti érdekei passzolnak, a platform lehetőséget biztosít a szerződés digitális aláírásától kezdve, az ügyfelek digitális azonosításán át, a számlázásig és dokumentumkezelésig.

A platform az ügyfelek teljes üzletvitelét támogatja, s a beépített mesterséges intelligenciaés adatelemző szoftverek – pénzügyi,- likviditás menedzsment tanácsokat, előrejelzéseket, korai figyelmeztetéseket is adnak.

Az HSBC a harmadik bank, amelyik digitális piactér indítására szánta el magát. Az elmúlt hetekben először a Deutsche Bank jelentette be a szuperplatformját, majd jött a Rabobank a digitális azonosítási platformjával.

 

Így épül a jövő digitális bankja

Az HSBC stratégiai célkitűzése, hogy mindig a legfejlettebb technológiai megoldásokat alkalmazza.  Több mint egy éve elérhető 15 millió brit ügyfele számára a hangalapú, szeptember óta pedig az arcfelismerésre épülő azonosítás.

Következő lépésűk az alacsony jövedelmű befektetőknek automatizált vagyonmenedzsment tanácsadó, robo-advisor szolgáltatás bevezetése lesz. Emellett a bank belevágott a regtech világba is és a mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat fejlesztő Ayasdi céggel partnerségben automatizálja a pénzmosási kísérletek feltárását.

A banknál – a Morgan Stanley-hez hasonlóan – a munkaerő fejlesztés (HR) fókuszában a mesterséges intelligencia, prediktív adatelemzési technológiákban jártas szakemberek állnak. A technológiai iparágak gyakorlatát tudatosan hasznosítva létrehozta a Technology Advisory Board-ot, amelynek tagjai között találunk blockchainnal, kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó vezetőket, vagy az eBay felsővezetőjét.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!