2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.06.19.

Az Apple megszünteti az Apple Pay Later-t, de ősszel nagy dobásra készül

Szerző:

Kategóriák:

Az Apple bejelentette, hogy megszünteti az Egyesült Államokban tavaly bevezetett BNPL (Buy Now, Pay Later) szolgáltatást, az Apple Pay Later-t. A változás június 18-tól lépett életbe, de a meglévő, nyitott Apple Pay Later-kölcsönnel rendelkező felhasználók továbbra is kezelhetik azokat a Wallet alkalmazáson keresztül.

A megszüntetett szolgáltatás helyett az Apple az Apple Pay-hez az év folyamán globálisan érkező új funkciókra összpontosít, köztük arra, hogy a részletfizetési hitelkínálatokat a jogosult hitel- vagy betéti kártyákról, valamint az Affirm-ről is el lehessen érni.

Apple Pay: Új nemzetközi hitelkínálat

Az idei évtől a felhasználók az Apple Pay használatával már nemcsak hitel- és betéti kártyáikkal fizethetnek, hanem a pénzügyi partnerek által kínált részletfizetési kölcsönöket is igénybe vehetnek.

Az új globális részletfizetési megoldás bevezetésével az Apple Pay Later fizetési lehetőség az Egyesült Államokban megszűnik.

Az Apple továbbra is arra törekszik, hogy felhasználói számára egyszerű és biztonságos fizetési lehetőségeket biztosítson az Apple Pay használatával.

Az új megoldás világszerte lehetővé teszi a rugalmas fizetéseket az Apple Pay-t támogató bankokkal és hitelezőkkel együttműködve, így összességében több felhasználó több helyen élvezheti az előnyeit. Az Apple bejelentése szerint az Apple Pay Later szolgáltatást már használó felhasználók továbbra is az Apple Wallet alkalmazáson keresztül kezelhetik és fizethetik részleteiket, ahogyan eddig is tették.

Hogy is volt ez?

A 2022-es Worldwide Developers Conference-n (WWDC) történt bejelentést követően az Apple Pay Later előzetesen 2023 márciusában indult, majd októberben általánosan elérhetővé vált az Egyesült Államokban. Kezdetben az Apple célja az volt, hogy teljeskörű hitelnyújtó legyen, amit a 15 amerikai államban végrehajtott engedélyszerzések is bizonyítanak.

Forrás: Whitesight

Az Apple Pay Later-en keresztül kínált hitelek mögött az Apple állt, míg a Goldman Sachs volt a kibocsátója az Apple Pay Later vásárlások lebonyolításához használt Mastercard kártyának. A platform lehetőséget adott a felhasználóknak, hogy 50 és 1000 dollár közötti kölcsönt vegyenek fel, és a vásárlásaikat négy egyenlő részletben, hat hét alatt, díjak és kamatok nélkül törlesszék.

Világszerte új részletfizetési funkciókkal bővül az Apple Pay

Az Apple megosztotta, hogy az idei évben új részletfizetési funkciókkal bővül az Apple Pay, amelyek világszerte több országban is elérhetők lesznek.

Ez bővülésnek tekinthető, hisz az Apple Pay Later eddig csak az Egyesült Államokban volt elérhető.

Az Apple Pay segítségével az új részletfizetési lehetőség hitel- és betéti kártyák használatával lesz elérhető. Ausztráliában az ANZ, Spanyolországban a CaixaBank, az Egyesült Királyságban pedig a HSBC és a Monzo, valamint az Egyesült Államokban a Citi, a Synchrony és a Fiserv kibocsátókkal együttműködve kínálják majd ezt a szolgáltatást.

Az Egyesült Államokban a felhasználók közvetlenül az Affirm platformján keresztül is igényelhetnek hitelt, ha az Apple Pay-t használják fizetésre.

Az Apple Pay BNPL-fordulata ráerősít egy fontos tanulságra: az együttműködés a növekedés erőteljes hajtóereje lehet a fintech összetett világában.

A már meglévő szakértelem kihasználásával és a partnerek sokszínű ökoszisztémájának előmozdításával az Apple egyfajta központi hubként pozícionálja magát a biztonságos és rugalmas fizetések területén, ami végső soron lehetővé teszi számára, hogy a piac jelentős részét a közvetlen hitelkibocsátás terhei nélkül is megszerezze.

[Forrás: 9TO5mac.com] | Címlapfotó: CDPiC – stock.adobe.com – Editorial | Licenc: FinTech Group
Címkék:
blank
blank