2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.03.29.

Elstartolt az Apple kamatmentes részletfizetési megoldása, az Apple Pay Later

Szerző:

Kategóriák:

Hosszas előkészületek után az Apple tegnap elindította az Apple Pay Later megoldást, amellyel a felhasználók vásárlásaikat kamat- és díjmentesen kifizethetik négy részletben hat hetes időintervallumon belül. Az új fizetési megoldást először az Egyesült Államokban tette elérhetővé az Apple. 

Az Apple Pay Later részletfizetési megoldást tavaly nyáron mutatták be az Apple éves fejlesztői  konferenciáján (WWDC), és bejelentették, hogy az iOS 16 fogja tartalmazni. Az eredeti tervek szerint az új fizetési funkciót 2022 végén vezették volna be, ám ez elmaradt.

Idén február elején Tim Cook, az Apple vezérigazgatója megerősítette, hamarosan elindul az Apple Pay Later. Azt is kifejtette, hogy az Apple alkalmazottai már tesztelik a funkciót, és a folyamat jól halad.

Cook hangsúlyozta, az „Apple Pay Later” jelentős szerepet fog játszani a cég szolgáltatási bevételeinek növelésében, ami kulcsfontosságú része az Apple üzleti stratégiájának.

A társaság végül tegnap hivatalosan is elindította az új fizetési megoldást. Első körben az Apple által kiválasztott felhasználók használhatják az Apple Pay Latert, majd a tervek szerint a következő hónapokban minden jogosult felhasználó számára elérhető lesz (az Egyesült Államokban).

Minden, amit az Apple Pay Later funkcióról tudni lehet

Az Apple Pay Later zökkenőmentes és biztonságos módot kínál arra, hogy a felhasználók kamatmentesen részletre fizethessenek. A vásárlás összegét négy egyenlő részre oszthatják fel, amit hat hét alatt fizethetnek vissza plusz díjak nélkül – olvasható az Apple tegnapi hivatalos bejelentésében.

Az Apple Pay Later fizetéseket az Apple  Wallet alkalmazásban lehet nyomon követni, ahol a felhasználó értesítést kap a visszafizetések határidejéről is.

A felhasználók 50 és 1 000 dollár közötti kölcsönt (max. kb. 350 ezer forintnak megfelelő összeget) igényelhetnek online és alkalmazáson belüli vásárlásaikhoz iPhone-on és iPaden olyan kereskedőknél, akik elfogadják az Apple Pay-t.

Az Apple Pay Later használatához a felhasználónak előzetesen el kell fogadnia a felhasználási feltételeket és igényelnie kell a kedvezményes kölcsönt az Apple Wallet-en belül. Az igénylés feltétele, hogy a felhasználó “jó pénzügyi helyzetben” legyen. A jóváhagyást követően a felhasználó már látni fogja a “Pay Later” fizetési funkciót, amit használhat az iPhone-ján, vagy az iPad-jén.

A kereskedőknek nem kell tenniük semmit ahhoz, hogy az ügyfeleik fizethessenek Apple Pay Laterrel, ha már korábban is lehetett Apple Pay-jel fizetni a kereskedőnél. Az Apple Pay Later a Mastercard részletfizetési programján keresztül engedélyezett és érhető el a Mastercard elfogadóknál.

wwdc_apple-pay-later-2022

Apple Pay Later képernyőkép. Forrás: Apple

"Szupertárcák, digitális valuták, AFR 2.0"

2023. április 20-án jön a PayTechShow 4.0, ahol a fizetési iparág kiemelt szereplői górcső alá veszik az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

További részletek itt: PayTechShow 4.0

Címkék: