FinTechShow-7.0

Az OTP Bank kapta a Mastercard – Év Bankja 2022 verseny fődíját

Szerző: | 2023. 02. 17. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a magyar bankszektor legrangosabb versenyét, a Mastercard – Év Bankját. Az idei év egyik legnagyobb újdonságaként a szervezők meghirdették „Az év újgenerációs fizetési megoldása” kategóriát, így már nem csak bankok, hanem a szektor erőviszonyait alaposan megváltoztató fintech-ek és más pénzügyi szolgáltatók is nevezhettek.

A magyar pénzügyi- és bankszektor szereplői idén hat kategóriában versenyeztek a legjobb szolgáltatásoknak, termékeknek, megoldásoknak vagy épp kampányoknak, programoknak járó díjakért.

A pályázatokat ezúttal is magas presztízsű szakmai zsűrik bírálták el kategóriánként, a győzteseket február 16-án hirdették ki. A Mastercard – Az Év Bankja 2022 fődíjat az egyes kategóriákban elért eredmények alapján ítélték oda, az első helyezésért 10, a második helyért 8, a harmadik helyért pedig 6 pont járt. A legmagasabb pontszámot az OTP Bank érte el, mivel hat kategóriából ötben dobogós helyen végzett.

„A Mastercard – Év Bankja verseny hosszú és értékes múltra tekint vissza a magyar pénzügyi piacon, amire nagyon büszkék vagyunk. Ugyanakkor évről-évre figyelembe vesszük azt a folyamatos változást és fejlődést is, amin a szektor átmegy. A szakmai zsűrik visszajelzései alapján pedig azt látjuk, hogy ezekre a kihívásokra olyan megoldásokkal, szolgáltatásokkal válaszolnak, melyek nem csak a magyar, de a nemzetközi színtéren is megállják a helyüket. Így valamennyi kategória győztesének és helyezést elért pályázónak külön gratulálunk. Szeretném megköszönni mindannyiuk munkáját, hiszen szemmel látható eredménye van az erőfeszítéseiknek.”

Eölyüs Endre

Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója

A versenyen a Gránit Bank és az MKB Bank is duplázni tudott. A Gránit Bank Az év digitális banki UX megoldása 2022 és Az év fiataloknak szóló programja 2022 kategóriákban lett első, az MKB Bankot pedig Az év prémium banki aktivitása 2022 és Az év Employer Branding aktivitása 2022 kategóriákban ítélte legjobbnak a zsűri.

Az év fenntartható kezdeményezése 2022 díjat idén a K&H Bank kapta, Az év újgenerációs fizetési megoldása 2022 kategóriában pedig a Raiffeisen Bank és az IQOM közös pályázattal nyert.

A Mastercard – Év Bankja 2022 végeredménye

Az Év Bankja 2022: OTP Bank

Az év digitális banki UX megoldása 2022
1. helyezett: Gránit Bank
2. helyezett: OTP Bank
3. helyezett: Erste Bank

Az év fiataloknak szóló programja 2022
1. helyezett: Gránit Bank
2. helyezett: CIB Bank
3. helyezett: OTP Bank

Az év prémium banki aktivitása 2022
1. helyezett: MKB Bank
2. helyezett: OTP Bank
3. helyezett: Gránit Bank

Az év Employer Branding aktivitása2022
1. helyezett: MKB Bank
2. helyezett: Erste Bank
3. helyezett: CIB Bank

Az év fenntartható kezdeményezése 2022
1. helyezett: K&H Bank
2. helyezett: Gránit Bank
3. helyezett: OTP Bank

Az év újgenerációs fizetési megoldása 2022
1. helyezett: Raiffeisen Bank és IQOM
2. helyezett: OTP Bank
3. helyezett: Paysend

Forrás: Mastercard

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!