BankTechShow

Bemutatták, ki szállítja a Magyar Bankholding felhőalapú digitális alaprendszerét

Szerző: | 2022. 02. 21. | Hazai digitális bankolás, Összes hír

A Magyar Bankholding Csoport a londoni központú Thought Machine-t választotta partneréül új digitális banki világának elindításához. A Thought Machine ügyfelei közé olyan nemzetközi nagybankok tartoznak, mint a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group, vagy a Curve, és olyan világvárosokban is találhatók regionális irodái, mint New York vagy Szingapúr.

A Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a Thought Machine között most létrejött megállapodás eredményeképp az egyesült bank a Thought Machine banki alaprendszere, a Vault segítségével hozza majd létre és működteti az új digitális banki platformot, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját, a magyar piacon elsőként használva ezt a felhőalapú technológiát.

Mi a Thought Machine?

A Thought Machine modern banki szolgáltatások alaprendszerét fejleszti. A felhőalapú banki alaprendszert, a Vault-ot világszerte vezető bankok és pénzintézetek – köztük a JPMorgan Chase, a Lloyds Banking Group, a Standard Chartered, az ING, az SEB, az Atom bank és a Curve – használják.

A Vault platformot felhőalapú, szolgáltatófüggetlen technológiaként hozták létre, amely teljes iránytást biztosít a bankok számára, hogy bármilyen terméket létrehozhassanak, amely a gyorsan változó világban szükséges.

A vállalat jelenleg több mint 500 fős csapata londoni, New York-i, szingapúri, sydney-i és melbourne-i irodákban működik. Több mint 340 millió dollárnyi finanszírozást vont be, több mint 1 milliárd dolláros értékelés mellett.

Olyan digitális platformot vezetnek be, ami felveszi a versenyt a külföldi neobankokkal

Az együttműködés az első jelentős lépése annak a digitális áttörésnek, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fúzióját kíséri. A bankcsoport az IT fejlesztésekkel az ügyfélélmény drasztikus növelése mellett a költségek optimalizálását is célozza, ezáltal biztosítva a kedvezőbb árazású megoldásokat az ügyfelek számára.

Az új digitális platform nemcsak a hazai bankszektorban lesz kiemelkedő, de a magas minőségű szolgáltatások révén a külföldi neobankokkal is felveszi majd a versenyt.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Thought Machine csapatával közösen egy teljesen újfajta banki élményt tudunk nyújtani ügyfeleink számára. A Thought Machine mélyreható piaci ismereteit ötvözi a díjnyertes mérnöki szakértelemmel, és egy olyan terméket tudott így létrehozni, amely valóban egyedülálló. Biztosak vagyunk abban, hogy közösen egy új és izgalmas digitális bankot építhetünk Magyarország második legnagyobb bankcsoportjából, amely kiváló minőségű termékeket és világszínvonalú felhasználói élményt biztosít majd az ügyfeleink számára.”

dr. Vinnai Balázs

Magyar Bankholding, technológiai transzformációért felelős elnöki tanácsadó

Hatalmas mérföldkő a bank számára

A Thought Machine-nel közös együttműködés keretén belül a holding olyan termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy helyen, kényelmesen intézzék mindennapi pénzügyeiket.

A Vault által biztosított testre szabhatóság és rugalmasság ugyanis lehetővé teszi a létrejövő szuperbank számára bármilyen típusú termék létrehozását, annak az ügyfelek egyedi igényeihez történő igazítását, valamint az újítások egyszerű és gyors bevezetését.

„Úgy véljük, hogy a legsikeresebb bankok a modern technológiát az innováció javára fordítják, amely közvetlenül a piaci versenyt, közvetetten pedig az ügyfelek javát szolgálja majd. A Magyar Bankholdinggal való partnerségünk újabb bizonyítéka annak, hogy a hagyományos bankok hogyan használják a holnap technológiáit a bankszektor rendszerszintű fejlesztésére. Ez hatalmas mérföldkő a bank számára, amely kétségkívül jelentős és hosszú távú hatással lesz a magyar pénzügyi szolgáltatásokra.”

Paul Taylor

Thought Machine, alapító, vezérigazgató

Forrás: Magyar Bankholding sajtóközlemény

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com by stonepic | Licenc: FinTech Group

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!