SimpleTrends
SimpleTrends

Magyar fintech startup, a SEON világszerte védi a csalóktól a Buy Now, Pay Later szolgáltatókat

Szerző: | 2022. 02. 18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0

A magyar fintech startup, a SEON ma már számos ismert Buy Now, Pay Later (BNPL) szolgáltató számára biztosít magasabb szintű védelmet az online csalással szemben. A fintech startup BNPL ügyfelei között ott található például az Affirm, a Mokka, vagy a Sezzle. A napokban a SEON újabb BNPL szolgáltatókkal, a ViaBill-lel és a Tamaraval kötött megállapodást. A SEON Magyarország legígéretesebb startupja, amely legutóbb 10 millió euró tőkebefektetést kapott.

Mi a SEON?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságok közé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

2021-ben a SEON 10 millió euró tőkebefektetést kapott. A befektetők között találhatjuk az N26 alapítóit (Maximilian Tayenthal, Valentin Stalf), a SumUp alapítóit (Stefan Jeschonnek, Jan Deepen), a Tide vezérigazgatója (Laurence Krieger), a Revolut korábbi pénzügyi vezére (Peter O’Higgins), az iZettle korábbi felsővezetője (Leo Nilsson). 

A tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

Főbb adatok:

  • Alapítás éve: 2017
  • Ügyfeleik: KLM, AirFrance, Revolut, OTP Bank, AVIS, Barion, GRÁNIT Bank
  • Tőkebefektetés összesen: 11,5 millió euró
  • Alapítók: Kádár Tamás és Jendruszák Bence

Gyorsíthatja a BNPL térnyerését a SEON megoldása

A SEON a csalások elleni magasabb szintű biztonság megteremtésével hozzájárul a BNPL szektor növekedéséhez különösen a fejlődő országokban. A társaság megoldása a szigorú csalásmegelőzési protokollok alkalmazása révén segíti a fintech startupok költséghatékony piaci működését is.

Ahogy a BNPL szolgáltatók egyre jobban a szabályozó figyelmének középpontjába kerülnek, a piaci elvárásokon túl várhatóan növekszik, szigorodik a szolgáltatás biztonságával kapcsolatos szabályozói kötelezettségek köre is. A magyar fintech startup, a SEON úttörő technológiájára várhatóan egyre több szolgáltató válik nyitottá.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later(röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

A SEON a BNPL szolgáltatók ügyfélazonosítási (KYC) eljárását egészíti ki az online térből származó adatokkal, adatelemzéssel, adatdúsítási eljárással. A digitális lábnyom elemzést és ujjlenyomat-elemzést kombinálva a SEON kiterjedt fraud védelmet tud biztosítani partnereinek különösen a csalók, hamis személyazonossággal vásárlók és a botok által kezdeményezett támadásokkal szemben.

A SEON megoldása egyaránt használható zöldmezős fejlesztéseknél vagy a szolgáltatók által alkalmazott KYC ellenőrző megoldásokkal együtt. A megoldás tervezésénél, fejlesztésnél a SEON számára kiemelten fontos volt továbbá, hogy a megoldás a lehető legkisebb negatív hatással legyen a vásárlói ügyfélélményre, az ügyfélútra.

A legújabb elektronikus fizetési megoldásokkal, paytech trendekkel kiemelten foglalkozunk 2022. április 27-én Magyarország elektronikus fizetési konferenciáján, a PayTechShow-n.

Címlapfotó forrása: SEON

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!