Magyar fintech startup, a SEON világszerte védi a csalóktól a Buy Now, Pay Later szolgáltatókat

írta | 2022. 02. 18. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

A magyar fintech startup, a SEON ma már számos ismert Buy Now, Pay Later (BNPL) szolgáltató számára biztosít magasabb szintű védelmet az online csalással szemben. A fintech startup BNPL ügyfelei között ott található például az Affirm, a Mokka, vagy a Sezzle. A napokban a SEON újabb BNPL szolgáltatókkal, a ViaBill-lel és a Tamaraval kötött megállapodást. A SEON Magyarország legígéretesebb startupja, amely legutóbb 10 millió euró tőkebefektetést kapott.

Mi a SEON?

A SEON egy olyan csalásmegelőző rendszert fejleszt, amely képes kiszűrni a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakcióknál. Az adatgyűjtés egy fontos eleme a kockázati profil felépítése, amit a rendszer a meglévő adatokból dolgozva, különböző publikus és közösségi forrásokból bővít ki egy teljes profillá. A kockázatelemzés során a gépi tanulás segítségével azonnal besorolásra kerül a tranzakció, de a döntési folyamat teljesen átlátható marad.

2016-ban és 2020-ban is bekerültek a legígéretesebb magyar fintech társaságok közé, a HUNFINTECH25-be, majd a HunFinTech20/20-ba. 2017-ben a FinTechShow-n debütáltak és 2018 februárjában megkapták az első tőkebefektetésüket. Akkor 150 millió forint (0,5 millió euró) tőkét kaptak az OTP Csoporthoz tartozó Portfolion és a Friedler Capital társaságoktól. 2019-ben a Portfolion újabb 1 millió eurót fektetett a társaságba.

2021-ben a SEON 10 millió euró tőkebefektetést kapott. A befektetők között találhatjuk az N26 alapítóit (Maximilian Tayenthal, Valentin Stalf), a SumUp alapítóit (Stefan Jeschonnek, Jan Deepen), a Tide vezérigazgatója (Laurence Krieger), a Revolut korábbi pénzügyi vezére (Peter O’Higgins), az iZettle korábbi felsővezetője (Leo Nilsson). 

A tőkebefektetést a Creandum, a korai fázisú befektetésekre szakosodott társaság vezette, amely olyan startupokban fektetett, mint a Bolt, Klarna, iZettle, vagy a Spotify.

Főbb adatok:

  • Alapítás éve: 2017
  • Ügyfeleik: KLM, AirFrance, Revolut, OTP Bank, AVIS, Barion, GRÁNIT Bank
  • Tőkebefektetés összesen: 11,5 millió euró
  • Alapítók: Kádár Tamás és Jendruszák Bence

Gyorsíthatja a BNPL térnyerését a SEON megoldása

A SEON a csalások elleni magasabb szintű biztonság megteremtésével hozzájárul a BNPL szektor növekedéséhez különösen a fejlődő országokban. A társaság megoldása a szigorú csalásmegelőzési protokollok alkalmazása révén segíti a fintech startupok költséghatékony piaci működését is.

Ahogy a BNPL szolgáltatók egyre jobban a szabályozó figyelmének középpontjába kerülnek, a piaci elvárásokon túl várhatóan növekszik, szigorodik a szolgáltatás biztonságával kapcsolatos szabályozói kötelezettségek köre is. A magyar fintech startup, a SEON úttörő technológiájára várhatóan egyre több szolgáltató válik nyitottá.

Mi a Buy Now Pay Later?

A “Vásárolj most, fizess később! – Buy Now, Pay Later(röviden: BNPL) szlogen alatt, új köntösben hódít világszerte egy régóta létező szolgáltatás. A digitalizáció segítségével újrahuzalozott szolgáltatás újítása abban áll, hogy a vásárlás folyamatába beépülve, újfajta szolgáltatók révén, instant módon válik elérhetővé a halasztott-, vagy részletfizetési lehetőség akár kamatmentesen, olyan vásárlók számára is, akik nem rendelkeznek hitelkártyával, vagy más fedezetlen hiteltermékkel.

További részletek itt.

A SEON a BNPL szolgáltatók ügyfélazonosítási (KYC) eljárását egészíti ki az online térből származó adatokkal, adatelemzéssel, adatdúsítási eljárással. A digitális lábnyom elemzést és ujjlenyomat-elemzést kombinálva a SEON kiterjedt fraud védelmet tud biztosítani partnereinek különösen a csalók, hamis személyazonossággal vásárlók és a botok által kezdeményezett támadásokkal szemben.

A SEON megoldása egyaránt használható zöldmezős fejlesztéseknél vagy a szolgáltatók által alkalmazott KYC ellenőrző megoldásokkal együtt. A megoldás tervezésénél, fejlesztésnél a SEON számára kiemelten fontos volt továbbá, hogy a megoldás a lehető legkisebb negatív hatással legyen a vásárlói ügyfélélményre, az ügyfélútra.

A legújabb elektronikus fizetési megoldásokkal, paytech trendekkel kiemelten foglalkozunk 2022. április 27-én Magyarország elektronikus fizetési konferenciáján, a PayTechShow-n.

Címlapfotó forrása: SEON

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

NÉMETH MONIKA

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!