2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.10.

Egy banki app mind felett! Mobil bankolásban Design-Oscar díjas

Szerző:

Kategóriák:

A mobil bankolásban a Design-Oscar díjat ez a bank elvitte. A digitális ügyfélélmény új koronázatlan királya egy huszárvágással beszippantotta a legnagyobb német bankok ügyféladatait. A Deutsche Bank multi-banki megoldása irányt mutat Európában. Egy banki app mind felett!

 

A minap frissítette a Deutsche Bank a mobil banki applikációját, amelyen keresztül az ügyfelek már nem csak a banknál vezetett folyószámlájukat láthatják. A multi-banki szolgáltatáson keresztül más banknál (pl.: Sparkasse, CommerzBank, ING Bank, DKB) vezetett számlák egyenlegéről, tranzakcióiról is képet ad az app. Az applikációban kimaxolták az ügyfélélményt, amiért bezsebelték a reddot Design díjat, a German Design díjat, a Chip Magazin legjobb banki app díját. És még pár ügyfélélmény elismerést.

Detsche Bank mobil bankolás alkalmazás

 

Ezt nyújtja ma a Deutsche Bank a mobil bankolásban

“Modern bankolás új designban”, ahol a kulcsszó az intuíció. A Deutsche Bank nem volt rest ellesni a fintech startupok kulisszatitkát és német precizitással kideriválták, mire van szüksége a digitálisan érett felhasználóknak. Cool design-ba csomagolták a legmenőbb szolgáltatásokat, amikből nem felejtették ki az interaktív “játékosságot” sem. A digitálisan affluenseknek itthon is csorogna a nyála egy ilyen banki applikációért.

“Egyedi, mint Te” – szlogen mögött a tökéletes személyre szabás lehetőségét kínálják, a pénzküldés egyszerűségét pedig “Facebook-szintre” emelték.

Deutcha Bank mobil bankolás

 

Mi van még a motorház alatt? – Multi-bankolás

  • Touch ID: ujjlenyomat azonosítással történő belépés.
  • Személyre szabás: az app háttérképének beállítási lehetősége.
  • Interaktív dashboard: pénzügyeink gyors áttekintése.
  • Pénzügyi tervező modul: automatikusan kategorizálja a költéseinket és segít felismerni, hová folyik el a pénzünk.
  • Megtakarítási és befektetési portfólió áttekintése: ha a portfóliód alulteljesít, akkor azonnali tanácsokat kapsz, hogyan maximalizálhatod a hozamod. És segítenek értelmezni a kockázatokat is (6 éves gyerek szintjén).
  • Multi-bankolás szolgáltatás: más banknál vezetett folyószámla, értékpapírszámla, illetve más banknál kibocsátott bankkártya “bekötése” az app-ba.

Az utóbbi, a multi-bankolás a legizalmasabb terület ma Európában. A PSD2 eredményeként bármelyik európai bank (is) hozzáférhet az ügyfelek más bankoknál vezetett folyószámla adataihoz. Az Egyesült Államokban 1997, Németországban 1998 óta létezik már az a szabvány, amelyen keresztül harmadik feles szolgáltatók egységes interfészen keresztül “beszippanthatják” az adatokat. Az EU tagállamaiban 2018. január 13. napjától kell alkalmazni a hatályba lépett PSD2 irányelveit és az egységes, nyílt API hozzáférést.

mobil bankolas app

 

“Életstílus & Életérzés”

A minap írtunk arról, mennyire fontos – pl.: a Z generáció számára – a reklámokban közvetített életérzés. Íme, a Deutsche Bank marketingesei ezt is összerakták:

 

Le a kalappal a Deutsche Bank előtt. Bebizonyították, a hagyományos bankoknak is van tere a digitális korszakban. Irány az okosabb pénzügyi világba!

Címkék: