BankTechShow

Egy banki app mind felett! Mobil bankolásban Design-Oscar díjas

Szerző: | 2017. 03. 10. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

A mobil bankolásban a Design-Oscar díjat ez a bank elvitte. A digitális ügyfélélmény új koronázatlan királya egy huszárvágással beszippantotta a legnagyobb német bankok ügyféladatait. A Deutsche Bank multi-banki megoldása irányt mutat Európában. Egy banki app mind felett!

 

A minap frissítette a Deutsche Bank a mobil banki applikációját, amelyen keresztül az ügyfelek már nem csak a banknál vezetett folyószámlájukat láthatják. A multi-banki szolgáltatáson keresztül más banknál (pl.: Sparkasse, CommerzBank, ING Bank, DKB) vezetett számlák egyenlegéről, tranzakcióiról is képet ad az app. Az applikációban kimaxolták az ügyfélélményt, amiért bezsebelték a reddot Design díjat, a German Design díjat, a Chip Magazin legjobb banki app díját. És még pár ügyfélélmény elismerést.

Detsche Bank mobil bankolás alkalmazás

 

Ezt nyújtja ma a Deutsche Bank a mobil bankolásban

„Modern bankolás új designban”, ahol a kulcsszó az intuíció. A Deutsche Bank nem volt rest ellesni a fintech startupok kulisszatitkát és német precizitással kideriválták, mire van szüksége a digitálisan érett felhasználóknak. Cool design-ba csomagolták a legmenőbb szolgáltatásokat, amikből nem felejtették ki az interaktív „játékosságot” sem. A digitálisan affluenseknek itthon is csorogna a nyála egy ilyen banki applikációért.

„Egyedi, mint Te” – szlogen mögött a tökéletes személyre szabás lehetőségét kínálják, a pénzküldés egyszerűségét pedig „Facebook-szintre” emelték.

Deutcha Bank mobil bankolás

 

Mi van még a motorház alatt? – Multi-bankolás

  • Touch ID: ujjlenyomat azonosítással történő belépés.
  • Személyre szabás: az app háttérképének beállítási lehetősége.
  • Interaktív dashboard: pénzügyeink gyors áttekintése.
  • Pénzügyi tervező modul: automatikusan kategorizálja a költéseinket és segít felismerni, hová folyik el a pénzünk.
  • Megtakarítási és befektetési portfólió áttekintése: ha a portfóliód alulteljesít, akkor azonnali tanácsokat kapsz, hogyan maximalizálhatod a hozamod. És segítenek értelmezni a kockázatokat is (6 éves gyerek szintjén).
  • Multi-bankolás szolgáltatás: más banknál vezetett folyószámla, értékpapírszámla, illetve más banknál kibocsátott bankkártya „bekötése” az app-ba.

Az utóbbi, a multi-bankolás a legizalmasabb terület ma Európában. A PSD2 eredményeként bármelyik európai bank (is) hozzáférhet az ügyfelek más bankoknál vezetett folyószámla adataihoz. Az Egyesült Államokban 1997, Németországban 1998 óta létezik már az a szabvány, amelyen keresztül harmadik feles szolgáltatók egységes interfészen keresztül „beszippanthatják” az adatokat. Az EU tagállamaiban 2018. január 13. napjától kell alkalmazni a hatályba lépett PSD2 irányelveit és az egységes, nyílt API hozzáférést.

mobil bankolas app

 

„Életstílus & Életérzés”

A minap írtunk arról, mennyire fontos – pl.: a Z generáció számára – a reklámokban közvetített életérzés. Íme, a Deutsche Bank marketingesei ezt is összerakták:

 

Le a kalappal a Deutsche Bank előtt. Bebizonyították, a hagyományos bankoknak is van tere a digitális korszakban. Irány az okosabb pénzügyi világba!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!