FinTechShow-7.0

Egy banki app mind felett! Mobil bankolásban Design-Oscar díjas

Szerző: | 2017. 03. 10. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A mobil bankolásban a Design-Oscar díjat ez a bank elvitte. A digitális ügyfélélmény új koronázatlan királya egy huszárvágással beszippantotta a legnagyobb német bankok ügyféladatait. A Deutsche Bank multi-banki megoldása irányt mutat Európában. Egy banki app mind felett!

 

A minap frissítette a Deutsche Bank a mobil banki applikációját, amelyen keresztül az ügyfelek már nem csak a banknál vezetett folyószámlájukat láthatják. A multi-banki szolgáltatáson keresztül más banknál (pl.: Sparkasse, CommerzBank, ING Bank, DKB) vezetett számlák egyenlegéről, tranzakcióiról is képet ad az app. Az applikációban kimaxolták az ügyfélélményt, amiért bezsebelték a reddot Design díjat, a German Design díjat, a Chip Magazin legjobb banki app díját. És még pár ügyfélélmény elismerést.

Detsche Bank mobil bankolás alkalmazás

 

Ezt nyújtja ma a Deutsche Bank a mobil bankolásban

„Modern bankolás új designban”, ahol a kulcsszó az intuíció. A Deutsche Bank nem volt rest ellesni a fintech startupok kulisszatitkát és német precizitással kideriválták, mire van szüksége a digitálisan érett felhasználóknak. Cool design-ba csomagolták a legmenőbb szolgáltatásokat, amikből nem felejtették ki az interaktív „játékosságot” sem. A digitálisan affluenseknek itthon is csorogna a nyála egy ilyen banki applikációért.

„Egyedi, mint Te” – szlogen mögött a tökéletes személyre szabás lehetőségét kínálják, a pénzküldés egyszerűségét pedig „Facebook-szintre” emelték.

Deutcha Bank mobil bankolás

 

Mi van még a motorház alatt? – Multi-bankolás

  • Touch ID: ujjlenyomat azonosítással történő belépés.
  • Személyre szabás: az app háttérképének beállítási lehetősége.
  • Interaktív dashboard: pénzügyeink gyors áttekintése.
  • Pénzügyi tervező modul: automatikusan kategorizálja a költéseinket és segít felismerni, hová folyik el a pénzünk.
  • Megtakarítási és befektetési portfólió áttekintése: ha a portfóliód alulteljesít, akkor azonnali tanácsokat kapsz, hogyan maximalizálhatod a hozamod. És segítenek értelmezni a kockázatokat is (6 éves gyerek szintjén).
  • Multi-bankolás szolgáltatás: más banknál vezetett folyószámla, értékpapírszámla, illetve más banknál kibocsátott bankkártya „bekötése” az app-ba.

Az utóbbi, a multi-bankolás a legizalmasabb terület ma Európában. A PSD2 eredményeként bármelyik európai bank (is) hozzáférhet az ügyfelek más bankoknál vezetett folyószámla adataihoz. Az Egyesült Államokban 1997, Németországban 1998 óta létezik már az a szabvány, amelyen keresztül harmadik feles szolgáltatók egységes interfészen keresztül „beszippanthatják” az adatokat. Az EU tagállamaiban 2018. január 13. napjától kell alkalmazni a hatályba lépett PSD2 irányelveit és az egységes, nyílt API hozzáférést.

mobil bankolas app

 

„Életstílus & Életérzés”

A minap írtunk arról, mennyire fontos – pl.: a Z generáció számára – a reklámokban közvetített életérzés. Íme, a Deutsche Bank marketingesei ezt is összerakták:

 

Le a kalappal a Deutsche Bank előtt. Bebizonyították, a hagyományos bankoknak is van tere a digitális korszakban. Irány az okosabb pénzügyi világba!

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!