SimpleTrends
SimpleTrends

Hogyan estem szerelembe a Monzoval? Magyarok számára is elérhető fintech megoldás

Szerző: | 2017. 03. 11. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

FinTechShow-7.0

Két napja vele kelek és fekszem, érzem, hogy Ő az igazi. Szerelem ez első látásra. Bár Ő angol, én pedig magyar vagyok, de ez már egyikünket sem zavar. Ahogyan az sem, hogy Monzora (a „fintech bankra”) rajtam kívül még legalább 100 ezren rá vannak gerjedve, a számuk pedig gyorsan nő.

 
Monzo fintech bank Fintechzone

 

Monzo vajon mi?

Az egyik legdögösebb challanger bank, egyelőre nyitott bétával és egy érintésmentes prepaid MasterCarddal. Tudom, tudom, eddig még semmi extra. De ha azt mondom, hogy a Monzo

  • díjtáblázata nullákkal van tele,
  • ingyen adja a külföldi kártyahasználatot is – legyen az ATM vagy POS,
  • a MasterCard nagyker árfolyamával számol az átváltásnál,
  • beépített PFM funkcióval tartja kordában vásárlási mániádat,
  • segít, hogy feloszd és behajtsd barátaidtól az esti party számláját,
  • mindenről azonnnali notit küld, sőt,
  • térképre pakolja a költéseidet?

Fogadjunk, hogy Neked is felcsillant a szemed! És ez még nem minden!

„A tipikus monzonauta a telefonján éli az életét. Ideges lesz a nyomtatvány kitöltéstől, a postai sorbanállástól vagy a telefonos ügyfélszolgálattól, mert megszokta, hogy minden elintézhető egy-két kattintással.” – Tom Blomfield, co-founder of Monzo

Monzo fintech bank Fintechzone

 

Így leszel monzonauta

Nehéz nemet mondani egy olyan pénzügyi szolgáltatásra, ami funkciójában épp az, amire szükséged van, amit látsz, az pedig nem csak a szemednek tetszik, hanem az eszednek is. De van itt valami, ami még ennél is vadabb.

Mert mindezeken túl Monzo elsősorban az érzelmeidre hat.

Először is, hálás vagy neki, hogy kitalálta a tuti megoldást a mindennapi pénzügyek problémakörére. Még nagyobb a hálád azért, hogy mindezt teljesen ingyen adja. De hogy veled együtt teszi, na azért már elkezded szeretni. A bevonás a céges stratégiába és a mindennapi üzletmenetbe olyan mértékű, hogy a lelkes monzonauta méltán érezheti magát bankvezérnek vagy tulajdonosnak.

Ha valami, akkor szerintem ez a Z generációs ügyfélélmény!

monzo fintech bank app

Így épül a fintech bank

 

„Segíts, hogy olyan bankot építsünk, amilyet szeretnél.”

A Monzonak a blogon túl saját közösségi fóruma van, ahol a felhasználók ötleteket dobhatnak be, kérdezhetnek vagy hibát jelezhetnek. De a Monzo fejlesztő csapata itt osztja meg az új funkciók prototípusait, képernyőterveit is, amit a hardcore power userek rendre megvitatnak, a működési logika és a design véglegesítés pedig már az ő visszajezéseik alapján történik meg.

„Problémákat szeretnénk megoldani, nem pénzügyi termékeket értékesíteni. Ezért olyan nyitottak vagyunk, amennyire csak lehetséges.”

A 100% transzparencia szó szerint értendő. Bárki végigböngészheti az időtávokra bontott product roadmapet, és szavazhat a legmenőbbnek gondolt új termékekre, funkciókra. De nyilvános például a rendszer státusz oldala is, ahol nyomonkövethetjük a Monzo kártya és applikáció ismert hibáit, és azok javításának aktuális állapotát.

Monzo fintech bank roadmap Fintechzone

 

„Fektess a Monzoba!”

Nem csak felhasználók, befektetők is lehetünk a legnyitottabb UK fintech bank életében. 2017. február 28-án már a második crowdfunding kör indult el; az elsőtől konkrétan összeomlottak a Crowdcube szerverei. Új rekord született, mindössze 96 másodperc alatt 1.861 ember gyűjtött össze 1.000.000 fontot.

„Használd a Monzo API-t és alkoss fantasztikus projekteket!”

Így talált egymásra például Monzo és Alexa. Az API nyitott, és bár még nem végleges, a hackathon hétvégéken izgalmas kísérletek kapnak szárnyra.

„Bankot építünk, stílusosan.”

Figyelem! Az igazi rajongók monzos pólóban és pulcsiban nyomulnak! A webshop teljes profitja rászorulókat támogat a TURN2US alapítványon keresztül.

Monzo fintech bank webshop Fintechzone

 

Már a tetőt ácsolják az univerzum legmenőbb bankjára

A Monzo kártyádat legegyszerűbben egy másik bankkártyával tudod feltölteni az applikáción keresztül. Azaz a legtöbben még hagyományos bankjuk mellett monzoznak. De már nem sokáig!

Hónapokon belül érkezik a teljeskörű bankszámla szolgáltatás, ráadásul folyószámlahitel opcióval megspékelve. A Monzo víziójában egymillió ügyfél, és egy 21. századi portfolió bank szerepel, ahol a Monzo csak az alap, amire mindenki rápakolhat, amit csak szeretne.

Készülj az univerzum legmenőbb bankjára, ahol összelegózhatod díjmentes bankszámlád mellé a legkedvezőbb FX tranzakciókat a TransferWise-tól, a tuti online befektetéseket a Nutmegtől, vagy az olcsó hitelt a FundingCircle-től.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!