Elkészült a hazai digitális banki innovációk gyűjteménye

Szerző: | 2023. 07. 11. | Banki és fintech hírek, BankTech, Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hiánypótló jelleggel elkészült az elmúlt tíz év hazai digitális banki innovációit bemutató kiadvány. A kiadványban nemcsak a meghatározó magyar digitális banki megoldások kerülnek bemutatásra, hanem az is, hogyan született meg a digitális banki innovációk zászlóshajója Magyarországon. A kiadványt a Gránit Bank felkérésére a FinTechZone mögött álló FinTech Group csapata készítette el.

„Az innovatív bankok nemcsak reagálnak a piaci környezet kihívásaira, hanem digitális gondolkodásukkal és innovációikkal formálják is azt. A kulcs a menedzsment megközelítése, amelynek része az innováció, az agilitás és a szervezet megvalósítási képességébe vetett bizalom”

– osztotta meg Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a kiadvány elkészítése során.

„Örömmel adjuk közre olvasóinknak ezt a kiadványt, amely bemutatja az utóbbi 10 év digitális banki innovációit és köztük a Gránit Bank élenjáró megoldásait”

– tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Digitális innovációk a hazai bankszektorban

Bő egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt a bankfiókmentes, digitális bankolás. A jogszabályi környezet, a technológia és az innovatív megoldások hiánya nem tették lehetővé a 100%-ig online banki ügyintézés megvalósítását, mégis megjelent az első digitális bank Magyarországon – olvasható a kiadványban.

Napjainkra a digitális bank vízió realitássá vált és kézzelfogható közelségbe került a pénzügyi szolgáltatások – majdnem – teljes körének online igénylési, használati lehetősége.

„Ebben a kiadványban a hazai bankszektor digitális innovációit tekintjük át, amelyeknek meghatározó szerepe volt az ügyfélélmény növelésében, a bankfiókmentes digitális bankolás megvalósulásában”

– hangsúlyozta Egri Szilvia, a FinTech Group ügyvezetője.

„Az elmúlt tíz év a digitális transzformáció első szakaszának is tekinthető, amelyben az innovatív bankok kikövezték az utat a konzervatívabb bankok, a jogszabályalkotók és a szabályozó számára”

– tette hozzá a FinTech Group ügyvezetője.

5 fő digitális innovációs irány 2012-2022 között

A kiadvány első részében bemutatásra kerülnek azok a kulcstényezők, amelyek meghatározó szerepet töltenek be a digitális banki innovációk formálásában. Ezeknek a kulcstényezőknek az egymásra hatásából született innovatív banki megoldások kerülnek bemutatásra, amelyek a kiadvány végén egy vizuális idősíkon is áttekinthetők.

„Az elmúlt tíz év hazai digitális banki megoldásainak összegyűjtése során 5 fő digitális innovációs irányt és közel 20 innovatív digitális banki megoldáscsoportot határoztunk meg. Izgalmas volt áttekinteni, milyen hatást gyakorolt a digitalizáció a hazai bankszektor fejlődésére és mennyire sokszínűvé vált a digitális banki megoldások tárháza napjainkra”

– mondta el Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója, a kiadvány főszerkesztője.

A bankfiók nélküli bankolást megalapozó digitális megoldásoktól az elektronikus fizetési innovációkon át a mindennapi pénzügyeket segítő mobilalkalmazásokig, automatizált ügyfélkommunikációs és személyre szabott pénzügyi megoldásokig górcső alá kerültek az élenjáró hazai megoldások.

Az elmúlt 10 év sok izgalmas technológiai újdonságot hozott a bankszektorba, amelyeket a kiadvány a Gránit Bank digitális innovációival együtt összegez és mutat be az olvasónak.

A kiadvány itt tekinthető meg: „Digitális innovációk a magyar bankszektorban – Az elmúlt 10 év innovatív digitális banki megoldásai

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.