2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.07.11.

Elkészült a hazai digitális banki innovációk gyűjteménye

Szerző:

Kategóriák:

Hiánypótló jelleggel elkészült az elmúlt tíz év hazai digitális banki innovációit bemutató kiadvány. A kiadványban nemcsak a meghatározó magyar digitális banki megoldások kerülnek bemutatásra, hanem az is, hogyan született meg a digitális banki innovációk zászlóshajója Magyarországon. A kiadványt a Gránit Bank felkérésére a FinTechZone mögött álló FinTech Group csapata készítette el.

„Az innovatív bankok nemcsak reagálnak a piaci környezet kihívásaira, hanem digitális gondolkodásukkal és innovációikkal formálják is azt. A kulcs a menedzsment megközelítése, amelynek része az innováció, az agilitás és a szervezet megvalósítási képességébe vetett bizalom”

– osztotta meg Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a kiadvány elkészítése során.

„Örömmel adjuk közre olvasóinknak ezt a kiadványt, amely bemutatja az utóbbi 10 év digitális banki innovációit és köztük a Gránit Bank élenjáró megoldásait”

– tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Digitális innovációk a hazai bankszektorban

Bő egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt a bankfiókmentes, digitális bankolás. A jogszabályi környezet, a technológia és az innovatív megoldások hiánya nem tették lehetővé a 100%-ig online banki ügyintézés megvalósítását, mégis megjelent az első digitális bank Magyarországon – olvasható a kiadványban.

Napjainkra a digitális bank vízió realitássá vált és kézzelfogható közelségbe került a pénzügyi szolgáltatások – majdnem – teljes körének online igénylési, használati lehetősége.

„Ebben a kiadványban a hazai bankszektor digitális innovációit tekintjük át, amelyeknek meghatározó szerepe volt az ügyfélélmény növelésében, a bankfiókmentes digitális bankolás megvalósulásában”

– hangsúlyozta Egri Szilvia, a FinTech Group ügyvezetője.

„Az elmúlt tíz év a digitális transzformáció első szakaszának is tekinthető, amelyben az innovatív bankok kikövezték az utat a konzervatívabb bankok, a jogszabályalkotók és a szabályozó számára”

– tette hozzá a FinTech Group ügyvezetője.

5 fő digitális innovációs irány 2012-2022 között

A kiadvány első részében bemutatásra kerülnek azok a kulcstényezők, amelyek meghatározó szerepet töltenek be a digitális banki innovációk formálásában. Ezeknek a kulcstényezőknek az egymásra hatásából született innovatív banki megoldások kerülnek bemutatásra, amelyek a kiadvány végén egy vizuális idősíkon is áttekinthetők.

„Az elmúlt tíz év hazai digitális banki megoldásainak összegyűjtése során 5 fő digitális innovációs irányt és közel 20 innovatív digitális banki megoldáscsoportot határoztunk meg. Izgalmas volt áttekinteni, milyen hatást gyakorolt a digitalizáció a hazai bankszektor fejlődésére és mennyire sokszínűvé vált a digitális banki megoldások tárháza napjainkra”

– mondta el Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója, a kiadvány főszerkesztője.

A bankfiók nélküli bankolást megalapozó digitális megoldásoktól az elektronikus fizetési innovációkon át a mindennapi pénzügyeket segítő mobilalkalmazásokig, automatizált ügyfélkommunikációs és személyre szabott pénzügyi megoldásokig górcső alá kerültek az élenjáró hazai megoldások.

Az elmúlt 10 év sok izgalmas technológiai újdonságot hozott a bankszektorba, amelyeket a kiadvány a Gránit Bank digitális innovációival együtt összegez és mutat be az olvasónak.

A kiadvány itt tekinthető meg: „Digitális innovációk a magyar bankszektorban – Az elmúlt 10 év innovatív digitális banki megoldásai

Címlapfotó forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

Címkék:
blank