2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.07.12.

Jön a fizz.hu! Újabb bankoláson túlmutató szolgáltatást indít az OTP Csoport

Szerző:

Kategóriák:

„Elindult a fizz.hu, az OTP Csoport legújabb tagja, mellyel a beyond-banking ökoszisztémánkat egy újabb iparággal bővítjük és belépünk az e-commerce piacra!” – tette közzé Linkedin oldalán Fischer András, az OTP Bank innovációs igazgatója, az OTP Lab vezetője tegnap. Tavaly ősszel a Foglaljorvost.hu felvásárlásával a magánegészségügy felé tett lépéseket az OTP Csoport, ami egy meghatározó lépés volt a bankoláson túlmutató, ú.n. beyond banking szolgáltatások felé. A mostani lépéssel e-piactérrel bővül a Csoport beyond banking szolgáltatásainak köre.

Alig egy hónapja ünnepelte az OTP Csoport fintech cége, az OTP Mobil a 10. születésnapját, amelyen Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese részleteket osztott meg az OTP Csoport beyond banking törekvéseiről és kifejtette, hogy

az OTP Csoport elmozdult az ökoszisztéma építés irányába.

Ennek keretében 2021-2022 során beléptek az egészségügyi és ingatlan adásvételi piacokra a foglaljorvost.hu és az otpotthon.hu portálokon keresztül. Továbbá azt is elmondta, hogy

„Pár hónapon belül további újdonság megjelenésére is számíthatunk ezen a területen a bank részéről.”

A FinTechZone megkeresésére tavaly ősszel Fischer András elárulta, hogy

az OTP Csoport a világon is egyedülálló beyond-banking szolgáltatásokkal kísérletezik.

A Csoport épp akkor vásárolta fel a Foglaljorvost.hu online magánegészségügyi időpontfoglaló oldalt, amellyel kapcsolatban az OTP Bank innovációs igazgatója elmondta, hogy

„Aktívan kerestük, hogyan tudnánk az OTP Csoport páratlan ügyfélismeretét, digitalizációban szerzett tapasztalatait és a bankoláson túlmutató infrastruktúráit (pl. OTP Egészségpénztár vagy SimplePay) értékteremtő módon a magánegészségügy iránt nyitott lakosság szolgálatába állítani és ezzel a tranzakcióval úgy érezzük, hogy minden érintett nyerni fog, legfőképp az ügyfelek.”

Az „aktív keresés” újabb mérföldköve a fizz.hu lett, ami „egy folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal és termékportfolióval rendelkező webshop” – olvasható a fizz.hu hivatalos Linkedin oldalán.

Az OTP Csoport nem titkolt célja, hogy a fizz.hu

„Magyarország egyik legjobb webáruháza legyen”.

Az elmúlt hetek fejlesztői tesztelése után a fizz.hu oldalt elsőként az OTP Bank munkatársai számára nyitották meg további tesztelés céljából. Ezt követően válik majd elérhetővé a nagyközönség számára is az OTP Csoport online piactere.

Szőcs András, a fizz.hu-t fejlesztő és üzemeltető cég, az OTP Ecosystem Kft. ügyvezetője a tegnapi Linkedin bejegyzésében úgy fogalmazott, néhány hét múlva próbálhatja majd ki az egész ország a piacteret.

Címlapfotó forrása: fizz.hu Facebook oldal

Címkék:
blank