2020.03.22.

Erste Bank: mindennapos bankolás a járvány idején

Szerző:

Az előttünk álló hetekben, hónapokban mindennapi életvitelünk jelentősen változhat. Ez alól a pénzügyek sem kivételek. A bankfiókok korlátozott nyitvatartási ideje, a készpénzhasználat egészségügyi okokból történő mellőzése, a hiteltörlesztési moratórium bevezetése az elmúlt napok fejleményei. Társadalmunk meghatározó része a digitális csatornák használatában bizonytalan, segítségre szorulnak. A FinTechZone.hu a következő időszakban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítse azokat is, akik kevésbé járatosak a digitális banki, pénzügyi megoldások használatában. Gyakorlati útmutatókkal, hasznos tippekkel és tanácsokkal, banki tájékoztató anyagok megosztásával szeretnénk segíteni.

Az alábbiakban az Erste Bank tájékoztatóját vettük alapul, ami várhatóan más banki ügyfelek számára is hasznos útmutató lehet. A banki tájékoztatóval az elsődleges célunk, hogy megmutassuk, miket lehet távolról, a digitális csatornákon keresztül elintézni (most elsősorban az Erste Banknál). Igyekszünk a többi bank tájékoztató anyagát is megszerezni és azokat is közzétenni.

Pénzügyek otthonról

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések ideje alatt a mindennapos pénzügyek intézéséhez használhatjátok a netbankot, mobilbankot, amelyek segítségével többek között ráláthattok számláitokra, utalásokat indíthattok, bankkártya limitet módosíthattok, betétet köthettek le vagy törhettek fel és befektetéseiteket is kezelhetitek.

Mobilbankon keresztül végezhető műveletek (Erste Bank)

  • Számlainformáció, egyenleg és számlatörténet ellenőrzése.
  • Forint átutalások, átvezetések.
  • Hitelkártya-tartozás visszafizetése.
  • Bankkártya beállítások megtekintése és azok módosítása.
  • Azonnali Fizetési Rendszerhez kapcsolódóan másodlagos számlaazonosító megadása.

Netbankon keresztül végezhető további műveletek (Erste Bank)

  • Csoportos beszedések, rendszeres átutalások kezelése.
  • Befektetéseinek kezelése.
  • Információ a meglévő hiteltartozásokról .
  • Ügyféladatok módosítása (lakcím, e-mail-cím, telefonszám).
  • Deviza átutalások és átvezetések.

További részletek az Erste Bank Digitális Csatornáival kapcsolatban itt.

Amennyiben nem rendelkeztek netbank szerződéssel vagy a belépéshez szükséges netbank azonosítóval, akkor hívjátok a telefonos ügyfélszolgálatot!

Információ a hiteltörlesztések felfüggesztéséről

A kormány 2020. március 18-án intézkedéseket jelentett be, amelyek könnyítéseket tartalmaznak a lakossági és vállalati hitelek visszafizetése és a lakossági hitelek árazása kapcsán.

A hiteltörlesztések felfüggesztésére vonatkozó intézkedések végrehajtásának előkészítését a bankok, pénzügyi szolgáltatók megkezdték, hamarosan részletes információkat küldenek az érintett ügyfelek számára, illetve a részletekről a honlapokon is tájékozódhattok!

A Magyar Nemzeti Bank sajtóközleménye a törlesztési moratóriumról itt.

Bankfiókok működése

A bankfiókokban jellemzően rendkívüli higiéniai előírásokat vezettek be: a takarítások számát megnövelték, naponta többször fertőtlenítenek. A bankos kollégák a személyes higiéniára még jobban odafigyelnek, kerülik a fizikai kontaktust, tartják az 1 méteres távolságot.

A fiókban egyszerre tartózkodó ügyfelek számát, ha szükséges, korlátozni fogják.

Az iskolák bezárása és egészségügyi elővigyázatossági okokból a fiókban dolgozó kollégák fiókok közötti átcsoportosításával biztosítják, hogy a fiókhálózati szolgáltatások kiszámíthatóan rendelkezésére álljanak a koronavírus járványhelyzet ideje alatt is.

Előfordulhat, hogy egyes fiókokat átmenetileg bezárnak vagy a nyitvatartási idejét korlátozzák. Erről naprakészen tájékozódhattok a banki honlapokon. A fióki látogatás előtt mindig nézzétek meg a banki fiókkeresőt, ahol naprakész információt találhattok.

Erste Bank fiókkereső itt.

Digitális Pénzügyek Hot-Line

Milyen információkra lenne szükségetek? Miről olvasnátok, ami segítség lenne számotokra most? Írj bátran, összegyűjtjük a kéréseket és igyekszünk a legrövidebb időn belül írni arról a FinTechZone.hu-n!

14 + 7 =

Címlapfotó: Erste Bank Hungary, Youtube csatorna – “Erste Netbanki azonosítás – értesítés segítségével

Címkék: