FinTechShow-7.0

Így nyithatsz számlát video chaten keresztül az Erste-nél!

Szerző: | 2017. 01. 26. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Új számlát nyitnál? Bankot váltanál? Nincs időd elmászni a bankba? Munka után beugranál a banfiókba, de az zárva van? No para, menj haza, és nyiss számlát 10 perc alatt a kanapéról! Az Erste Banknál már ez is lehetséges. Igaz, egyelőre csak Ausztriában. Elindult a video chat-en keresztüli bankszámlanyitás a sógoroknál.

 

2017. január 3-án, Ausztriában, az FMA (osztrák pénzügyi hatóság) jóváhagyta a video alapú ügyfél azonosítási technológia alkalmazását. Az Erste Group nem várt sokáig és január 23-án, elsőként indította el az online onboarding-ot az új ügyfelek részére.

 

Ügyfél azonosítás miatt már nem kell fiókba menni

Az új szabályozás eredményeként az ügyfél azonosítása video chat keretében is megtörténhet, emiatt már nem kötelező a fióki, személyes megjelenés.

A szolgáltatás a digitális csatornákat preferáló ügyfeleket célozza meg, akik számára időt és erőfeszítést takarít meg az új – lényegesen gyorsabb és egyszerűbb – folyamat.

 

Online számlanyitás – csak percek kérdése

Szerintem már nem szorul magyarázatra, milyen lehetőségeket rejt az új azonosítási csatorna, de hogyan is néz ki ez az Erste esetében:

  1. lépés: Azonosító okmány feltöltése, mely lehet személyigazolvány, útlevél és jogosítvány is.
  2. lépés: Az igazolvány adatai automatikusan betöltésre kerülnek a számlanyitási form-ra (egy optikai karakter felismerő rendszer segítségével).
  3. lépés: További (az igazolványban nem megtalálható) személyes adatok megadása.
  4. lépés: A számlavezető fiók kiválasztása utána az IBAN automatikusan megnyílik, szerződés előáll és az Ausztriában használatos ún. „TAC”* SMS-sel elektronikusan aláírhatóvá válik.
  5. lépés: Ügyfél azonosítás videó chat-en keresztül

ÉS KÉSZ IS!

erste video chat

 

Az új digitális banki szolgáltatás reggel 8 óra és éjfél között érhető el a hét bármely napján. Jelenleg a folyószámla és a „diák” számla termékre, de az év során további termékek bekapcsolására is sor kerül.

A megoldás bevezetése innentől az Erste Group más országaiban könnyen megvalósítható lehet, függően a jogszabályi környezettől. Ezután még izgatottabban várjuk, hogy mit hoz számunkra itthon az AML törvénymódosítási folyamat!? 🙂

 

*TAC = Transaction Authorization Code

Forrás: Erste sajtóközlemény, 2017.01.23.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!