BankTechShow

Így nyithatsz számlát video chaten keresztül az Erste-nél!

Szerző: | 2017. 01. 26. | Banki és fintech hírek, Nemzetközi digitális bankolás, Összes hír

Új számlát nyitnál? Bankot váltanál? Nincs időd elmászni a bankba? Munka után beugranál a banfiókba, de az zárva van? No para, menj haza, és nyiss számlát 10 perc alatt a kanapéról! Az Erste Banknál már ez is lehetséges. Igaz, egyelőre csak Ausztriában. Elindult a video chat-en keresztüli bankszámlanyitás a sógoroknál.

 

2017. január 3-án, Ausztriában, az FMA (osztrák pénzügyi hatóság) jóváhagyta a video alapú ügyfél azonosítási technológia alkalmazását. Az Erste Group nem várt sokáig és január 23-án, elsőként indította el az online onboarding-ot az új ügyfelek részére.

 

Ügyfél azonosítás miatt már nem kell fiókba menni

Az új szabályozás eredményeként az ügyfél azonosítása video chat keretében is megtörténhet, emiatt már nem kötelező a fióki, személyes megjelenés.

A szolgáltatás a digitális csatornákat preferáló ügyfeleket célozza meg, akik számára időt és erőfeszítést takarít meg az új – lényegesen gyorsabb és egyszerűbb – folyamat.

 

Online számlanyitás – csak percek kérdése

Szerintem már nem szorul magyarázatra, milyen lehetőségeket rejt az új azonosítási csatorna, de hogyan is néz ki ez az Erste esetében:

  1. lépés: Azonosító okmány feltöltése, mely lehet személyigazolvány, útlevél és jogosítvány is.
  2. lépés: Az igazolvány adatai automatikusan betöltésre kerülnek a számlanyitási form-ra (egy optikai karakter felismerő rendszer segítségével).
  3. lépés: További (az igazolványban nem megtalálható) személyes adatok megadása.
  4. lépés: A számlavezető fiók kiválasztása utána az IBAN automatikusan megnyílik, szerződés előáll és az Ausztriában használatos ún. „TAC”* SMS-sel elektronikusan aláírhatóvá válik.
  5. lépés: Ügyfél azonosítás videó chat-en keresztül

ÉS KÉSZ IS!

erste video chat

 

Az új digitális banki szolgáltatás reggel 8 óra és éjfél között érhető el a hét bármely napján. Jelenleg a folyószámla és a „diák” számla termékre, de az év során további termékek bekapcsolására is sor kerül.

A megoldás bevezetése innentől az Erste Group más országaiban könnyen megvalósítható lehet, függően a jogszabályi környezettől. Ezután még izgatottabban várjuk, hogy mit hoz számunkra itthon az AML törvénymódosítási folyamat!? 🙂

 

*TAC = Transaction Authorization Code

Forrás: Erste sajtóközlemény, 2017.01.23.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!