2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.01.26.

Így nyithatsz számlát video chaten keresztül az Erste-nél!

Szerző:

Kategóriák:

Új számlát nyitnál? Bankot váltanál? Nincs időd elmászni a bankba? Munka után beugranál a banfiókba, de az zárva van? No para, menj haza, és nyiss számlát 10 perc alatt a kanapéról! Az Erste Banknál már ez is lehetséges. Igaz, egyelőre csak Ausztriában. Elindult a video chat-en keresztüli bankszámlanyitás a sógoroknál.

 

2017. január 3-án, Ausztriában, az FMA (osztrák pénzügyi hatóság) jóváhagyta a video alapú ügyfél azonosítási technológia alkalmazását. Az Erste Group nem várt sokáig és január 23-án, elsőként indította el az online onboarding-ot az új ügyfelek részére.

 

Ügyfél azonosítás miatt már nem kell fiókba menni

Az új szabályozás eredményeként az ügyfél azonosítása video chat keretében is megtörténhet, emiatt már nem kötelező a fióki, személyes megjelenés.

A szolgáltatás a digitális csatornákat preferáló ügyfeleket célozza meg, akik számára időt és erőfeszítést takarít meg az új – lényegesen gyorsabb és egyszerűbb – folyamat.

 

Online számlanyitás – csak percek kérdése

Szerintem már nem szorul magyarázatra, milyen lehetőségeket rejt az új azonosítási csatorna, de hogyan is néz ki ez az Erste esetében:

  1. lépés: Azonosító okmány feltöltése, mely lehet személyigazolvány, útlevél és jogosítvány is.
  2. lépés: Az igazolvány adatai automatikusan betöltésre kerülnek a számlanyitási form-ra (egy optikai karakter felismerő rendszer segítségével).
  3. lépés: További (az igazolványban nem megtalálható) személyes adatok megadása.
  4. lépés: A számlavezető fiók kiválasztása utána az IBAN automatikusan megnyílik, szerződés előáll és az Ausztriában használatos ún. „TAC”* SMS-sel elektronikusan aláírhatóvá válik.
  5. lépés: Ügyfél azonosítás videó chat-en keresztül

ÉS KÉSZ IS!

erste video chat

 

Az új digitális banki szolgáltatás reggel 8 óra és éjfél között érhető el a hét bármely napján. Jelenleg a folyószámla és a „diák” számla termékre, de az év során további termékek bekapcsolására is sor kerül.

A megoldás bevezetése innentől az Erste Group más országaiban könnyen megvalósítható lehet, függően a jogszabályi környezettől. Ezután még izgatottabban várjuk, hogy mit hoz számunkra itthon az AML törvénymódosítási folyamat!? 🙂

 

*TAC = Transaction Authorization Code

Forrás: Erste sajtóközlemény, 2017.01.23.

Címkék:
blank
blank