BankTechShow

Mi a közös egy karate csapatkapitányban, egy anyagmérnökben és egy befektetési bankárban?

Szerző: | 2017. 02. 03. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

Hazel Moore a következő nő a FemTech lejátszási listámon, aki a FirstCapital társalapítójaként 17 éve támogat cégeket sikeres akvizíciók és összeolvadások lebonyolításában, és segíti a (fin)tech cégek növekedését tőke bevonásával.

first capital fintech femtech

 

„Lehetőségek adódnak, amelyeket megragadsz”

Hazel anyagmérnöki tanulmányokat folytatott az egyetemen. Itt kezdett el karatézni is, aminek az lett a vége, hogy a kollégiumi Lány Karate Klub csapatkapitánya lett. Ezen „pozíciójában” kapott lehetőséget arra, hogy a klubbal, az egyetem elvégzése után Japánba látogasson. Tokióban 1 hónapot töltött el egy egyetemen, nyaranta gyakornokként dolgozott egy tudományos kutatócégnél. Annyira megszerette Ázsiát, hogy ott is maradt egy időre.

giphy8.0

 

Hong Kong-ba ment, és számos álláspályázatot követően a tőzsdén kezdett el dolgozni elemzőként. 5 évet töltött itt el, feladata technológiai cégek befektetési potenciál szempontú vizsgálata volt1995-ben visszatért Londonba, ahol egy „vargabetű” után olyan startup-okkal került kapcsolatba, akik pénzgyűjtő fázisban voltak, de nem igazán tudták hogyan is kezdjenek neki, hogyan kell egy befektetési anyagot összeállítani.

Hazel 3 szempontból is szerencsés választás volt a számukra:

1. rendelkezett technológiai ismerettel,

2. tudta hogyan kell befektetési anyagot összeállítani,

3. ráadásul úgy, hogy az a befektetők számára is értelmezhető legyen – értette a nyelvüket.

Ezek a képességei, ismeretei vezettek végül oda, hogy férjével közösen megalapították a FirstCapital-t. És lett Ő is FemTech.  

 

Saját bőrén tanulta meg a leckét

A cégalapítás időpontja nem volt épp a legideálisabb, a 2000-es dotcomlufi kidurranása nem kis fejtörést okozott a számukra. Tömegesen mentek csődbe a „dotkom” cégek, a befektetők pedig milliárdokat veszítettek. Ezen időszak alatt Hazel sokat tanult a hatékony cégvezetésről, megfelelő cash-flow menedzsmentről.

A lufi kidurranása után a vállalkozások és a befektetők is érettebbé váltak:

  • a cégek részéről: szigorú üzleti tervek, szoros költséggazdálkodás a megtérülés biztosítása érdekében
  • a befektetők részéről: sokkal megfontoltabb döntéshozatal, mibe, milyen feltételekkel fektessenek be

 

Egy cég sikerességének fő kulcsa: az ÉRTÉKAJÁNLAT

A FirstCapital értékajánlata a „SMART” tárgyalási folyamat, mellyel állításuk szerint – átlagosan 50%-kal több értéket képesek biztosítani ügyfeleik számára.

A felállított folyamat 5 pillére: S = Strategic positioning, M = Marketing, A = Access (to the right buyer), R = Rigorous negotiation, T = Transaction closure.

 

 

A „legforróbb” téma 2017-ben Hazel szerint: AI

Amikor felvettem Hazel Moore-ral a kapcsolatot a post megírása miatt, kíváncsi voltam, hogy számára mi a 2017-es év fő témája?

„I think 2017 is going to be the year in which artificial intelligence really starts to become mainstream, including for example advances in autonomous vehicles”

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!