FinTechShow-7.0

Mi a közös egy karate csapatkapitányban, egy anyagmérnökben és egy befektetési bankárban?

Szerző: | 2017. 02. 03. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hazel Moore a következő nő a FemTech lejátszási listámon, aki a FirstCapital társalapítójaként 17 éve támogat cégeket sikeres akvizíciók és összeolvadások lebonyolításában, és segíti a (fin)tech cégek növekedését tőke bevonásával.

first capital fintech femtech

 

„Lehetőségek adódnak, amelyeket megragadsz”

Hazel anyagmérnöki tanulmányokat folytatott az egyetemen. Itt kezdett el karatézni is, aminek az lett a vége, hogy a kollégiumi Lány Karate Klub csapatkapitánya lett. Ezen „pozíciójában” kapott lehetőséget arra, hogy a klubbal, az egyetem elvégzése után Japánba látogasson. Tokióban 1 hónapot töltött el egy egyetemen, nyaranta gyakornokként dolgozott egy tudományos kutatócégnél. Annyira megszerette Ázsiát, hogy ott is maradt egy időre.

giphy8.0

 

Hong Kong-ba ment, és számos álláspályázatot követően a tőzsdén kezdett el dolgozni elemzőként. 5 évet töltött itt el, feladata technológiai cégek befektetési potenciál szempontú vizsgálata volt1995-ben visszatért Londonba, ahol egy „vargabetű” után olyan startup-okkal került kapcsolatba, akik pénzgyűjtő fázisban voltak, de nem igazán tudták hogyan is kezdjenek neki, hogyan kell egy befektetési anyagot összeállítani.

Hazel 3 szempontból is szerencsés választás volt a számukra:

1. rendelkezett technológiai ismerettel,

2. tudta hogyan kell befektetési anyagot összeállítani,

3. ráadásul úgy, hogy az a befektetők számára is értelmezhető legyen – értette a nyelvüket.

Ezek a képességei, ismeretei vezettek végül oda, hogy férjével közösen megalapították a FirstCapital-t. És lett Ő is FemTech.  

 

Saját bőrén tanulta meg a leckét

A cégalapítás időpontja nem volt épp a legideálisabb, a 2000-es dotcomlufi kidurranása nem kis fejtörést okozott a számukra. Tömegesen mentek csődbe a „dotkom” cégek, a befektetők pedig milliárdokat veszítettek. Ezen időszak alatt Hazel sokat tanult a hatékony cégvezetésről, megfelelő cash-flow menedzsmentről.

A lufi kidurranása után a vállalkozások és a befektetők is érettebbé váltak:

  • a cégek részéről: szigorú üzleti tervek, szoros költséggazdálkodás a megtérülés biztosítása érdekében
  • a befektetők részéről: sokkal megfontoltabb döntéshozatal, mibe, milyen feltételekkel fektessenek be

 

Egy cég sikerességének fő kulcsa: az ÉRTÉKAJÁNLAT

A FirstCapital értékajánlata a „SMART” tárgyalási folyamat, mellyel állításuk szerint – átlagosan 50%-kal több értéket képesek biztosítani ügyfeleik számára.

A felállított folyamat 5 pillére: S = Strategic positioning, M = Marketing, A = Access (to the right buyer), R = Rigorous negotiation, T = Transaction closure.

 

 

A „legforróbb” téma 2017-ben Hazel szerint: AI

Amikor felvettem Hazel Moore-ral a kapcsolatot a post megírása miatt, kíváncsi voltam, hogy számára mi a 2017-es év fő témája?

„I think 2017 is going to be the year in which artificial intelligence really starts to become mainstream, including for example advances in autonomous vehicles”

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!