BankTechShow

Itt a magyar chatbot ügynökség: Talk-a-Bot! Chatboton keresztül akár bankszámlát is nyithatunk majd

Szerző: | 2017. 02. 02. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

„Jó helyen, jó időben, jó üzleti modellel” – ez a Talk-a-Bot szárnyalásának titka Ákos (Deliága) és Gergely (Kalydi), az alapítók szerint. A négy alapító közül kettejükkel beszélgettünk a Talkabot piaci megjelenéséről és egyre nagyobb térhódításáról.

Alig pár hónap alatt megszórták a piacot; chatelhetünk az Árkád, a Nosalty, a Sziget, az Index, vagy a Profession botjaival. A tavalyi év megkoronázásaként pedig a Viber „preferált” régiós partnerei lettek. És nem kell sokat várni, 2017.Q2-ben jöhet az első hazai banki chatbot is.  

 

talk-a-bot fintech
 

Ezt kínálja a Talk-a-Bot: ügyfélelégedettséget!

Miért ne chatelhetnénk a bankunkkal? Miért ne kérdezhetnénk le a számlaegyenlegünket? Küldhetsz smiley-t, használhatsz szlenget; a lényeg, hogy a banki nyelvezet, a bosszantó IVR [aka a call-center Automata Hangbemondó Rendszere] és a banki hirdetmények útvesztői helyett lehet felhasználóbarát módon is bánni az ügyfelekkel.

 

Első lépés: bizalom elnyerése

Az első hazai banki chatbotok az ügyfélszolgálat munkáját segítik majd, de amint „rátelepülhetnek” a banki adatvagyonra (és CRM-re), képesek lehetnek egyszerűbb pénzügyi termékek értékesítésére is. Ha pedig nem tudsz dönteni, tedd fel a „szőke nős” kérdéseidet. Az ismétlődő, frusztráló kérdéseket a chatbot fáradhatatlanul kezeli (mosolyogva) és amikor szükséges, bekapcsolja a „humán interfészt”.

„Az első lépés az ügyfelek szocializációja, a bizalom megnyerése” –mondja Ákos.

 

Utána (és a PSD2 – az új pénzforgalmi irányelv – után) már jöhetnek az egyszerűbb banki tranzakciók is: az esti sörözés árának megadása, a közmű számla befizetése stb.

„Ez egy tanulási folyamat a bankok, az ügyfelek és a chatbotok számára is. Minél hamarabb indulnak el ezek a projektek a pénzügyi szektorban, annál hamarabb válik természetessé és hatékonyabbá ez az ügyfélcsatorna” – teszi hozzá Gergely.

 

Vízió: mindenkinek lehet egy személyes chatbot-ja

„A chatbot nem jelenti a 100%-os automatizmust; egy lehetőség arra, hogy bővítsük, skálázzuk az ügyfélszolgálatot úgy, hogy nem elvesszük, hanem segítjük a személyes kapcsolatot az ügyfelekkel.” 2 év múlva már az sem lesz elképzelhetetlen, hogy chatboton keresztül nyithassunk bankszámlát. De az is lehet, hogy mindenkinek lesz majd egy saját chatbotja, ami virtuális asszisztensként intézi majd a rutin feladatokat.

 

talk-a-bot small2 fintech

 

Hosszú még az út

Ez a szép új világ még nagyon messze van, a társadalomnak még szocializálódnia kell, amiben jelentős szerepe lehet majd a Z-generációnak is. Várhatóan Ők lesznek az első ügyfelek, a korai adaptálók, akik maguk után húzzák majd a baráti, ismerősi körüket is.

„Előbb szerethetővé kell tenni ezt a story-t, utána jöhetnek majd a „komolyabb”, bizalmat igénylő funkciók is” – mondja Ákos.

 

Találkozz velük a FinTechShow-n

Hosszan beszélgettünk még a Facebook, a PayPal, az AI (mesterséges intelligencia) és a Big Data szerepéről, de erről majd egy másik postban számolunk be. Ha szeretnéd a Talk-a-Bot story-t jobban megismerni, akkor az áprilisi FinTechShow-n Velük is találkozhatsz.

[Tudod, FinTechShow, 2017 (m)értékadó fintech eseménye. Save-the-date: 2017.04.11. Kövesd a FinTechShow-val kapcsolatos bejelentéseinket a Facebook-on!]

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!