BankTechShow

FinTech Akadémiát indít az MKB Bank

Szerző: | 2016. 10. 06. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Budapest, 2016. október 6. – Mától lehet jelentkezni az MKB FinTech Akadémiájára, amely a bank négy lépcsőből álló FinTech Programjának első pillére. A kezdeményezés alapvető célja egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködéseken keresztül.

„Hiszünk abban, hogy be kell fektetni a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésébe, a legújabb digitális pénzügyi technológiák megismertetésébe. Ennek a társadalmi missziónak a jegyében hívtuk életre Magyarország első FinTech Akadémiáját”

– mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Ez az első pillére a bank FinTech Programjának: utóbbi célja egyrészt egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködésék révén, másrészt a belső innováció-menedzsment fejlesztése és a szervezeti kultúra megújítása.

Az MKB Bank az első Magyarországon, amely külön figyelmet fordít a pénzügyi startup-ok és digitális technológiák fejlesztésével foglalkozó csapatok felkarolására. A FinTech Akadémia átfogó képet ad a digitális pénzügyek világáról. Négy héten keresztül, heti egy alkalommal Magyarország legelismertebb szakértői vitatják meg, hogyan alakulnak át a lakosság és a vállalatok pénzügyei a digitális korszakban. Olyan témák szerepelnek a napirenden, mint a digitális bankolás fejlődése, lehetséges kifutási pályái, illetve a legjobb digitális gyakorlatok a hitelezés, a vagyonmenedzsment, a pénzforgalmi szolgáltatások terén.

„Azok, akiknek már van bemutatható digitális pénzügyi megoldása vagy megközelítése, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához vagy piaci bevezetéséhez banki partnerre lenne szüksége, a FinTech Akadémia elvégzését követően jelentkezhetnek Magyarország első FinTech Versenyére”

– hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, hozzátéve:

„a verseny akkor lehet sikeres, ha előtte az érdeklődők alaposan felkészülnek a nemzetközi trendekből, a legjobb gyakorlatokból, hogy nemzetközi kontextusban is el tudják helyezni az ötletük újdonságtartalmát, megközelítésük egyediségét”

– emelte ki Hetényi Márk.

Mától 2016. október 25-ig várja az MKB Bank mindazok jelentkezését, akik rendelkeznek valamilyen új digitális megoldással, illetve azokét, akik érdeklődnek a téma iránt, és szeretnék annak a részleteit is megismerni.

A FinTech Versenyre a FinTech Akadémia zárásától kezdve 2016. december 1-ig lehet jelentkezni. Az MKB Bank a program részleteiről a közösségi csatornákon, valamint a FinTech Program hivatalos weboldalán, az mkbdigibank.hu  oldalon folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!