FinTechShow-7.0

FinTech Akadémiát indít az MKB Bank

Szerző: | 2016. 10. 06. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Budapest, 2016. október 6. – Mától lehet jelentkezni az MKB FinTech Akadémiájára, amely a bank négy lépcsőből álló FinTech Programjának első pillére. A kezdeményezés alapvető célja egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködéseken keresztül.

„Hiszünk abban, hogy be kell fektetni a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésébe, a legújabb digitális pénzügyi technológiák megismertetésébe. Ennek a társadalmi missziónak a jegyében hívtuk életre Magyarország első FinTech Akadémiáját”

– mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Ez az első pillére a bank FinTech Programjának: utóbbi célja egyrészt egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködésék révén, másrészt a belső innováció-menedzsment fejlesztése és a szervezeti kultúra megújítása.

Az MKB Bank az első Magyarországon, amely külön figyelmet fordít a pénzügyi startup-ok és digitális technológiák fejlesztésével foglalkozó csapatok felkarolására. A FinTech Akadémia átfogó képet ad a digitális pénzügyek világáról. Négy héten keresztül, heti egy alkalommal Magyarország legelismertebb szakértői vitatják meg, hogyan alakulnak át a lakosság és a vállalatok pénzügyei a digitális korszakban. Olyan témák szerepelnek a napirenden, mint a digitális bankolás fejlődése, lehetséges kifutási pályái, illetve a legjobb digitális gyakorlatok a hitelezés, a vagyonmenedzsment, a pénzforgalmi szolgáltatások terén.

„Azok, akiknek már van bemutatható digitális pénzügyi megoldása vagy megközelítése, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához vagy piaci bevezetéséhez banki partnerre lenne szüksége, a FinTech Akadémia elvégzését követően jelentkezhetnek Magyarország első FinTech Versenyére”

– hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, hozzátéve:

„a verseny akkor lehet sikeres, ha előtte az érdeklődők alaposan felkészülnek a nemzetközi trendekből, a legjobb gyakorlatokból, hogy nemzetközi kontextusban is el tudják helyezni az ötletük újdonságtartalmát, megközelítésük egyediségét”

– emelte ki Hetényi Márk.

Mától 2016. október 25-ig várja az MKB Bank mindazok jelentkezését, akik rendelkeznek valamilyen új digitális megoldással, illetve azokét, akik érdeklődnek a téma iránt, és szeretnék annak a részleteit is megismerni.

A FinTech Versenyre a FinTech Akadémia zárásától kezdve 2016. december 1-ig lehet jelentkezni. Az MKB Bank a program részleteiről a közösségi csatornákon, valamint a FinTech Program hivatalos weboldalán, az mkbdigibank.hu  oldalon folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!