2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2016.10.06.

FinTech Akadémiát indít az MKB Bank

Szerző:

Kategóriák:

Budapest, 2016. október 6. – Mától lehet jelentkezni az MKB FinTech Akadémiájára, amely a bank négy lépcsőből álló FinTech Programjának első pillére. A kezdeményezés alapvető célja egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködéseken keresztül.

„Hiszünk abban, hogy be kell fektetni a hazai pénzügyi kultúra fejlesztésébe, a legújabb digitális pénzügyi technológiák megismertetésébe. Ennek a társadalmi missziónak a jegyében hívtuk életre Magyarország első FinTech Akadémiáját”

– mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese. Ez az első pillére a bank FinTech Programjának: utóbbi célja egyrészt egy 21. századi digitális bank felépítése partneri együttműködésék révén, másrészt a belső innováció-menedzsment fejlesztése és a szervezeti kultúra megújítása.

Az MKB Bank az első Magyarországon, amely külön figyelmet fordít a pénzügyi startup-ok és digitális technológiák fejlesztésével foglalkozó csapatok felkarolására. A FinTech Akadémia átfogó képet ad a digitális pénzügyek világáról. Négy héten keresztül, heti egy alkalommal Magyarország legelismertebb szakértői vitatják meg, hogyan alakulnak át a lakosság és a vállalatok pénzügyei a digitális korszakban. Olyan témák szerepelnek a napirenden, mint a digitális bankolás fejlődése, lehetséges kifutási pályái, illetve a legjobb digitális gyakorlatok a hitelezés, a vagyonmenedzsment, a pénzforgalmi szolgáltatások terén.

„Azok, akiknek már van bemutatható digitális pénzügyi megoldása vagy megközelítése, amelyek továbbfejlesztéséhez, megvalósításához vagy piaci bevezetéséhez banki partnerre lenne szüksége, a FinTech Akadémia elvégzését követően jelentkezhetnek Magyarország első FinTech Versenyére”

– hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes, hozzátéve:

„a verseny akkor lehet sikeres, ha előtte az érdeklődők alaposan felkészülnek a nemzetközi trendekből, a legjobb gyakorlatokból, hogy nemzetközi kontextusban is el tudják helyezni az ötletük újdonságtartalmát, megközelítésük egyediségét”

– emelte ki Hetényi Márk.

Mától 2016. október 25-ig várja az MKB Bank mindazok jelentkezését, akik rendelkeznek valamilyen új digitális megoldással, illetve azokét, akik érdeklődnek a téma iránt, és szeretnék annak a részleteit is megismerni.

A FinTech Versenyre a FinTech Akadémia zárásától kezdve 2016. december 1-ig lehet jelentkezni. Az MKB Bank a program részleteiről a közösségi csatornákon, valamint a FinTech Program hivatalos weboldalán, az mkbdigibank.hu  oldalon folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

Címkék:
blank