BankTechShow

Fintech megoldás a COVID okozta működési kockázatok kezelésére

Szerző: | 2020. 11. 13. | FinTechShow, Összes hír

Mit tanultunk a járvány első hullámából? Hogyan került egy fintech megoldás a banki operatív törzs asztalára? Miért játszik a mobil kulcsszerepet a járvány kezelésében? Miért nem követünk kontaktokat? Akkor mit csinál a mobil app? Válaszok Boda Kálmántól, a Scolvo ügyvezető igazgatójától.

A koronavírus-járvány következtében megváltozott a működési környezet és teljesen új kockázatok jelentek meg a cégek életében. Banki terminológiában ezeket operációs kockázatoknak hívják, amiket mérni és kezelni kell. Ahogy megjelentek az új kockázatok, azt a kérdést tettük fel magunknak, hogy

„miben más strukturált információt adni egy sales meetingről, mint a fertőzöttség érintettségről? Arra jöttünk rá, hogy semmiben nem más.”
Boda Kálmán

SCOLVO

Így született meg két hét alatt a Scolvo CORINFO alkalmazás, amivel a munkavállalók mindennap jelezhetik a fertőzöttségi kitettségüket, a döntéshozók pedig kockázatarányos, célzott és azonnali intézkedéseket hozhatnak.

Az áprilisban elkészült alkalmazást a nyár folyamán több helyen is tesztelték, aminek az eredménye egy megoldáscsomag lett. Nemcsak a fertőzési kitettség és érintettség folyamatos nyomon követése vált lehetővé, de az is, hogy az osztott munkavégzés miatt, mikor, ki tartózkodott az irodában, vagy lesz majd elérhető.

Biztonságérzet növelése és azonnali kockázatértékelés

A munkavállaló pár gombnyomással jelezheti, ha ő vagy a közvetlen környezete koronavírus érintett, munkáltatói segítségre van szüksége, vagy ha akadályoztatva van a munkavégzésben (pl. nincs oktatás gyermeke számára). Továbbá a Scolvo CORINFO-n keresztül a munkavállaló azonnal értesülhet arról, ha munkakörnyezetében kockázat merült fel.

A munkáltatók az ún. „MANAGEMENT HUB” funkciónak köszönhetően folyamatosan nyomon követhetik a szervezet fertőzöttségi érintettségét, a tárolt adatoknak köszönhetően figyelhetik a trendeket és azonnali értesítést kapnak a szervezeten belül előforduló fertőzésről. Ezeknek köszönhetően a munkáltatók szükség esetén célzottan és azonnal életbe léptethetik a vállalati protokollt.

A legtöbb szervezetben már létrehoztak belső döntéshozó szervet („operatív törzset”), amelyek minden reggel értékelik az operációs kockázatokat. A belső vállalati operatív törzs munkáját is támogatja a MANAGEMENT HUB a kockázatok megfelelő szintű felmérésében és kezelésében.

Minél nagyobb egy szervezet, annál nagyobb kihívás naprakész és azonnali információkat kapni arról például mely munkatársaknak mikor szükséges külföldre utaznia, vannak-e olyan kollégák, akik nagyobb veszélynek vannak kitéve, vagy hányan végezték el a teszteket, mikorra várható azok eredménye stb.

scolvo corinfo fintechshow covid-19 koronavirus-jarvany

Fotón: Boda Kálmán, a SCOLVO ügyvezető igazgatója a FinTechShow-n. Forrás: FinTechZone.hu

Üzletmenet folytonosság biztosítása kockázatarányos intézkedésekkel

A Scolvo CORINFO alkalmazás a bankoknak azért lehet hasznos eszköz, mivel számukra kötelező az üzletmenet folytonosság biztosítása, ami miatt a teljes munkavállalói állományt nem küldhetik home office-ba. Ahhoz, hogy a munkáltatók képesek legyenek kockázatarányos intézkedéseket hozni, elkerülni a költséges és túlzó beavatkozásokat, valós idejű és széleskörű adatokra van szükségük.

„A Scolvo CORINFO segítségével a döntéshozók nemcsak a jelenlegi helyzetről kaphatnak pontos képet, de előrejelzést készíthetnek a jövőbeli kockázatok mértékével kapcsolatban is.”

Boda Kálmán

SCOLVO

Akik szeretnék kipróbálni az alkalmazást, azok letölthetik a Google Play áruházból. További infok: Scolvo CORINFO.

Boda Kálmán, a Scolvo ügyvezető igazgatója „Fintech megoldás a COVID okozta működési kockázatok kezelésére” c. előadása megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformján 2020. december 31-ig a résztvevők és az online jegyet vásárlók számára.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotón Boda Kálmán. Forrás: FinTechShow 20/20, FinTechZone.hu

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!