FinTechShow-7.0

Digitális idegrendszert építenek a jövő bankjainak

Szerző: | 2020. 11. 12. | FinTechShow, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hiába az elektronikus csatornák, mégis sok esetben ragaszkodunk a papírhoz. Ahol a pecsétes, szignózott papírok, vagy a kinyomtatott e-mailek a mindennapi működés részei, ott egyre kevésbé teljesülnek a tulajdonosi elvárások. Pedig nyakunkon az új probléma, a digitális dokumentum-káosz. Várhatóan még jó ideig velünk lesz a papír, ezért a digitális bankoknak fel kell készülniük a papír alapú dokumentumok digitális adatdúsítására. Ez lesz az előjáték a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és legújabb analitikus megoldások bevezetéséhez.

Minél több elektronikus eszközt használunk kommunikációra, annál több adat, információ és dokumentum keletkezik a pénzügyi szolgáltatóknál is. Az exponenciálisan növekvő adat- és dokumentumhalmaz hamarosan feldolgozhatatlanná válik analitikus megoldások, gépi tanulás, deep learning nélkül. Ugyanakkor hiába a legújabb technológiák, ha a folyamatokban ott a papír, vagy a dokumentumok kezelése nem támogatja a gépi tanuláshoz szükséges alapfeltételeket.

A jövő azoké, akik képesek adat alapon működni, a dokumentumokat intelligens módon feldolgozni, adatokkal dúsítani. Hasznos tippek, tanácsok és banki esettanulmány a DMS ONE FinTechShow-n tartott előadásában.

Már nem (csak) a papír az ellenség. Nyakunkon a digitális dokumentum-káosz.

A papírral együtt élünk évszázadok óta és velünk együtt lépett be a digitális korszakba. Elkísér minket az ügyintézés, a mindennapi munkánk során és nagyobb bizalmat fektetünk az aláírt papírokba, mint a kriptografikus eljárásokba.

„Pedig a technológia mai szintjén már semmi szükség nem lenne papírokra.”
Varga László

DMS ONE

Ahol viszont sikerült megszabadulni a papírtól, ott beleszaladtak a digitális dokumentumkezelés útvesztőjébe, a közös file rendszerekbe, a mappastruktúrák káoszába. Hogyan építhetünk a szigetszerű dokumentumkezelésből központi adatvagyont? Hogyan jutunk el az ügyintézői tranzakciótól az elektronikus életciklus kezelésig?

Erre mutatott egy hazai banki esettanulmányt a DMS ONE szakmai igazgatója. További részletek Varga László előadásában.

dms one digitalis dokumentumkezeles fintechshow

Fotón: Varga László a DMS ONE szakmai igazgatója. FinTechShow, 2020.10.13. Forrás: FinTechZone.hu

Intelligens dokumentumkezelésre épülhet a bankok digitális idegrendszere

Az információ mint egység, része az egész cég idegrendszerének, ennek az idegrendszernek a homeosztázisát kell megtalálni. A jól felépített rendszerben hatékonyan lehet döntéseket hozni, és kevesebb időt igényelnek az adminisztratív jellegű tevékenységek is.

Megfelelő szoftver nélkül nem tudjuk lekövetni az e-mail cunamit, a folyamatosan növő (digitális és papír alapú) dokumentum kupacokat, amikből óriási kavarodás, sőt rosszabb esetben anyagi kár is keletkezhet. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire frusztráló módon tudja akadályozni a normál munkavégzést is.

Minél több „okos adattal’ látjuk el a digitális és a papír alapú dokumentumokat, annál egyszerűbbé válik majd azok automatikus feldolgozása, gépi értelmezés, az adatvezérelt működéshez szükséges digitális idegrendszer felépítése. További részletek a DMS ONE „MKB Bank esettanulmányában”, Varga László előadásában.

Varga László, a DMS ONE szakmai igazgatójának „Hogyan válhat a bank papírmentessé?  – Esettanulmány” c. előadása megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformján 2020. december 31-ig a résztvevők és az online jegyet vásárlók számára.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: pexels.com

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!