PayTechShow 4.0

Digitális idegrendszert építenek a jövő bankjainak

Szerző: | 2020. 11. 12. | FinTechShow, Összes hír

PayTechShow 4.0

Hiába az elektronikus csatornák, mégis sok esetben ragaszkodunk a papírhoz. Ahol a pecsétes, szignózott papírok, vagy a kinyomtatott e-mailek a mindennapi működés részei, ott egyre kevésbé teljesülnek a tulajdonosi elvárások. Pedig nyakunkon az új probléma, a digitális dokumentum-káosz. Várhatóan még jó ideig velünk lesz a papír, ezért a digitális bankoknak fel kell készülniük a papír alapú dokumentumok digitális adatdúsítására. Ez lesz az előjáték a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és legújabb analitikus megoldások bevezetéséhez.

Minél több elektronikus eszközt használunk kommunikációra, annál több adat, információ és dokumentum keletkezik a pénzügyi szolgáltatóknál is. Az exponenciálisan növekvő adat- és dokumentumhalmaz hamarosan feldolgozhatatlanná válik analitikus megoldások, gépi tanulás, deep learning nélkül. Ugyanakkor hiába a legújabb technológiák, ha a folyamatokban ott a papír, vagy a dokumentumok kezelése nem támogatja a gépi tanuláshoz szükséges alapfeltételeket.

A jövő azoké, akik képesek adat alapon működni, a dokumentumokat intelligens módon feldolgozni, adatokkal dúsítani. Hasznos tippek, tanácsok és banki esettanulmány a DMS ONE FinTechShow-n tartott előadásában.

Már nem (csak) a papír az ellenség. Nyakunkon a digitális dokumentum-káosz.

A papírral együtt élünk évszázadok óta és velünk együtt lépett be a digitális korszakba. Elkísér minket az ügyintézés, a mindennapi munkánk során és nagyobb bizalmat fektetünk az aláírt papírokba, mint a kriptografikus eljárásokba.

„Pedig a technológia mai szintjén már semmi szükség nem lenne papírokra.”
Varga László

DMS ONE

Ahol viszont sikerült megszabadulni a papírtól, ott beleszaladtak a digitális dokumentumkezelés útvesztőjébe, a közös file rendszerekbe, a mappastruktúrák káoszába. Hogyan építhetünk a szigetszerű dokumentumkezelésből központi adatvagyont? Hogyan jutunk el az ügyintézői tranzakciótól az elektronikus életciklus kezelésig?

Erre mutatott egy hazai banki esettanulmányt a DMS ONE szakmai igazgatója. További részletek Varga László előadásában.

dms one digitalis dokumentumkezeles fintechshow

Fotón: Varga László a DMS ONE szakmai igazgatója. FinTechShow, 2020.10.13. Forrás: FinTechZone.hu

Intelligens dokumentumkezelésre épülhet a bankok digitális idegrendszere

Az információ mint egység, része az egész cég idegrendszerének, ennek az idegrendszernek a homeosztázisát kell megtalálni. A jól felépített rendszerben hatékonyan lehet döntéseket hozni, és kevesebb időt igényelnek az adminisztratív jellegű tevékenységek is.

Megfelelő szoftver nélkül nem tudjuk lekövetni az e-mail cunamit, a folyamatosan növő (digitális és papír alapú) dokumentum kupacokat, amikből óriási kavarodás, sőt rosszabb esetben anyagi kár is keletkezhet. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire frusztráló módon tudja akadályozni a normál munkavégzést is.

Minél több „okos adattal’ látjuk el a digitális és a papír alapú dokumentumokat, annál egyszerűbbé válik majd azok automatikus feldolgozása, gépi értelmezés, az adatvezérelt működéshez szükséges digitális idegrendszer felépítése. További részletek a DMS ONE „MKB Bank esettanulmányában”, Varga László előadásában.

Varga László, a DMS ONE szakmai igazgatójának „Hogyan válhat a bank papírmentessé?  – Esettanulmány” c. előadása megtekinthető a FinTechShow online videókonferencia platformján 2020. december 31-ig a résztvevők és az online jegyet vásárlók számára.

Az “Online jegyet” vásárlók számára hozzáférést biztosítunk a FinTechShow online videókonferencia platformhoz, amelyen 2020.12.31-ig megtekinthetők az előadások, a 3D-s kiállítói tér és kapcsolatot építhetnek egymással a résztvevők. FinTechShow program itt. Összes videó listája itt: Playlist.

Címlapfotó: pexels.com

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!