2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2019.10.03.

Fintech világpremier Magyarországon: azonnali bankkártyás pénzküldő szolgáltatás indul

Szerző:

Kategóriák:

A Viber felhasználói napokon belül könnyen küldhetnek kisebb-nagyobb összegeket egymásnak az alkalmazáson belül elérhető, magyar fejlesztésű szolgáltatás, a Moneytou segítségével. Az új funkció a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható, de a tervek szerint más piacokon is bevezetik majd – jelentette be ezekben a percekben a Mastercard.

A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésének eredménye, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan, kényelmesen és bizontságosan küldjenek és fogadjanak pénzt az applikáción keresztül, a küldött összeg pedig azonnal elérhetővé is válik a kedvezményezett számára.

A Moneytou szolgáltatást a NeoPay fejlesztette ki. A Viberen keresztüli pénzküldés a legtöbb magyar banki ügyfél számára napokon belül elérhetővé válikaz MKB Bank, a Cetelem és a K&H Bank kivételével. Az utóbbi bankok ügyfelei várhatóan 2020. első negyedévétől használhatják majd a szolgáltatást – hangzott el a sajtótájékoztatón. További részletek és Moneytou demo 2019.10.15-én a PayTechShow-n.

“A Mastercarddal és a NeoPayjel való együttműködésnek köszönhetően családtagok és barátok könnyedén küldhetnek és fogadhatnak pénzt egymás között”

– mondta el Cristina Constandache, a Rakutan Viber CRO-ja.

Így működik majd a Moneytou

A küldött összeg még az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül elérhetővé válik a kedvezményezett kártyáján, így azonnal fizethet vele, vagy felveheti készpénzben.

A funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a MoneyTou ikont kell kiválasztani és az app már készen is áll arra, hogy pénzt küldjünk barátainknak vagy családtagjainknak anélkül, hogy a bankszámlaszámukat ismernénk.

A zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében a fogyasztók akár több kártyát (Mastercard, Visa) is regisztrálhatnak a Viber alkalmazásban, és az egyes tranzakciók előtt dönthetik el, melyiket szeretnék használni.

Jobb oldalon Kiricsi Tamás a NeoPay-től, balra Racskó Tamás, a Mastercard termékfejlesztési menedzsere, aki 2019.10.15-én a PayTechShow-n is bemutatja az új szolgáltatást

“Közös éttermi számla, irodai ajándék megvásárlása, vagy zsebpénz a gyermeknek készpénz használata nélkül? A Moneytou többek között ezekre nyújt megoldást rendkívül gyorsan, egyszerűen és biztonságosan minden Viber felhasználó számára”

– mondta el Gabriel Ghita, a Mastercard üzletfejlesztési alelnöke (lásd a cikk címplap fotóján).

Mennyibe kerül a Moneytou?

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125.000 forintot, évente pedig maximum 780.000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

2019. végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes áron vehetik igénybe a felhasználók. Vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 3.000 forintig 79 forint, 3.000 forint felett 79 forint + a 3.000 forintot meghaladó részösszeg 1,5%-a.

A kedvezményes időszakban szombatonként ez a díj 49 forint lesz 3.000 forint alatti pénzküldés esetén. 3.000 forint felett 49 forint + a 3.000 forint feletti részösszeg 1,5%-a.

Címkék: