BankTechShow

A magyar INLOCK felkerült az egyik legnagyobb kripto-tőzsdére

Szerző: | 2019. 10. 02. | Bitcoin, kriptovaluták, Összes hír

Közel 6 hónapos előkészítés után a közösségi kölcsönzéshez megoldást nyújtó – hazai hátterű – INLOCK projekt saját platform tokenje listázásra került a Liquid by Quoine tőzsdén, mely az ázsiai régión belül az egyik legnagyobb japán kripto-tőzsde, és napi forgalma meghaladja a 150-200 millió US dollárt.

Az INLOCK közösségi (peer-to-peer) kölcsönzést megvalósító platform, ügyfelei kriptopénz fedezetre igényelhetnek, illetve nyújthatnak egymásnak kölcsönt. Az INLOCK 2018-ban a FinTechShow-n második helyezést ért el. 2020 áprilisában jön a negyedik FinTechShow!

Az INLOCK-nak köszönhetően egyrészről a kriptopénzek birtokosai úgy tudják hasznosítani kriptoeszközeik vásárlóerejét, hogy ehhez nem kell azokat eladniuk; másrészről az INLOCK lehetőséget nyújt a kölcsönadóknak, hogy a szolgáltatáson keresztül ellensúlyozzák a rendkívül volatilis befektetéseik kockázatait.

Az azonnal folyósításra kerülő kölcsönök akár már 100 dolláros összegtől igénybe vehetők, de kölcsönnyújtóként a piac legmagasabb kamatbevételeit is meg lehet szerezni.

Beérett a tőzsdei bevezetés

Az idei év talán legfontosabb eseménye a platform indulását követően egyértelműen a tőzsdei bevezetés. Az INLOCK csapata 2018 év végén tett vállalást arra, hogy egy éven belül bevezeti a platform saját tokenjét az egyik legnagyobb valós forgalmú és jelentős ügyfélbázisú tőzsdére.

A tőzsdei jegyzés során az INLOCK csapat számos jelöltet megvizsgált, melyek közül három került kiválasztásra, ezek közül az első a Liquid by Quoine (Liquid.com).

Az INLOCK ügyvezetője, Csabai Csaba szerint:

“Közel fél éve dolgozunk azon, hogy az INLOCK token be tudjon kerülni a Liquid tőzsdére. Bár a Liquid tőzsde itthon nem igazán ismert, de annak erős Japán háttere megteremti számunkra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljünk a Japán régióhoz, ahol a lakosság majd 80%-a rendelkezik már kriptopénzekkel és azok használata mindennapos. A Liquid tőzsdén történő megjelenés stratégiai fontosságú hiszen a Liquid ügyfélkörének igen nagy részét – Japán mellett – az Egyesült Államok lakossága adja.”

Az INLOCK platform saját tokenje (ILK token) egyben a platform belső fizetőeszköze is a szolgáltatások igénybevételéhez. Nem csak az alap kölcsönigénylés funkcióhoz kapcsolódik a token, de az összes a kölcsönzésre épülő jelenleg is létező és a jövőben tervezett innovatív új funkciók is az ILK token ökoszisztémára épülnek

A képen a FinTechShow 2018 második helyezettje, az Income Locker alapítója, Csabai Csaba

INLOCK: 3000 ügyfél naponta

A 2017 utolsó negyedévében indult projekt két éves előkészület után idén januárban indította el szolgáltatását, melyen április óta már bárki számára elérhető a peer-to-peer kölcsönzés funkció, ahol a kölcsönvevők túlbiztosított kripto fedezetre vehetik igénybe a kölcsönnyújtók által biztosított stablecoin kölcsönöket.

A platform által támogatott stablecoin (USDC) értéke banki szintű garanciával van kötve az USA dollár (USD) árfolyamához, mely garantálja az ügyfeleknek, hogy a kölcsönkihelyezés és a törlesztés időtartama között ne legyenek kitéve a kripto piacokra oly jellemző volatilitás okozta kockázatoknak.

Az INLOCK platform közösségi kölcsönzés szolgáltatásain keresztül az elmúlt öt hónapban 2 millió dollárt is meghaladó mennyiségű fedezetet kezeltek az ügyfelek. A szolgáltatást 3000 ügyfél használja napi szinten, köszönhetően a platform számos egyedülálló funkciójának, melyek:

  • Teljesen automatikus ajánlatkezelő rendszer, ahol a kölcsönigénylő akár több száz kölcsönnyújtó ajánlatához férhet hozzá.
  • Az ajánlatok elfogadása után a folyósítás azonnali, nincs átfutási idő, ahogy nincs semmilyen hitelbírálat sem, hiszen az összes kölcsön fedezettel biztosított.
  • Az INLOCK olyan újgenerációs automatikus fedezetkezelési rendszerrel működik, aminek köszönhetően garantált, hogy a kölcsönadó vissza is kapja a kölcsönadott összeget annak kamataival akkor is, ha annak fedezeti értéke a igénybe vett kölcsön értéke alá csökken.

2020 áprilisában ismét jön a FinTechShow, ahol a legújabb fintech megoldások mellett az aktuális digitális pénzügyi technológiai trendeket, üzleti modelleket és stratégiákat is megismerhetik a résztvevők. Részletek hamarosan a FinTechZone-on!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!