2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2019.10.02.

A magyar INLOCK felkerült az egyik legnagyobb kripto-tőzsdére

Szerző:

Kategóriák:

Közel 6 hónapos előkészítés után a közösségi kölcsönzéshez megoldást nyújtó – hazai hátterű – INLOCK projekt saját platform tokenje listázásra került a Liquid by Quoine tőzsdén, mely az ázsiai régión belül az egyik legnagyobb japán kripto-tőzsde, és napi forgalma meghaladja a 150-200 millió US dollárt.

Az INLOCK közösségi (peer-to-peer) kölcsönzést megvalósító platform, ügyfelei kriptopénz fedezetre igényelhetnek, illetve nyújthatnak egymásnak kölcsönt. Az INLOCK 2018-ban a FinTechShow-n második helyezést ért el. 2020 áprilisában jön a negyedik FinTechShow!

Az INLOCK-nak köszönhetően egyrészről a kriptopénzek birtokosai úgy tudják hasznosítani kriptoeszközeik vásárlóerejét, hogy ehhez nem kell azokat eladniuk; másrészről az INLOCK lehetőséget nyújt a kölcsönadóknak, hogy a szolgáltatáson keresztül ellensúlyozzák a rendkívül volatilis befektetéseik kockázatait.

Az azonnal folyósításra kerülő kölcsönök akár már 100 dolláros összegtől igénybe vehetők, de kölcsönnyújtóként a piac legmagasabb kamatbevételeit is meg lehet szerezni.

Beérett a tőzsdei bevezetés

Az idei év talán legfontosabb eseménye a platform indulását követően egyértelműen a tőzsdei bevezetés. Az INLOCK csapata 2018 év végén tett vállalást arra, hogy egy éven belül bevezeti a platform saját tokenjét az egyik legnagyobb valós forgalmú és jelentős ügyfélbázisú tőzsdére.

A tőzsdei jegyzés során az INLOCK csapat számos jelöltet megvizsgált, melyek közül három került kiválasztásra, ezek közül az első a Liquid by Quoine (Liquid.com).

Az INLOCK ügyvezetője, Csabai Csaba szerint:

“Közel fél éve dolgozunk azon, hogy az INLOCK token be tudjon kerülni a Liquid tőzsdére. Bár a Liquid tőzsde itthon nem igazán ismert, de annak erős Japán háttere megteremti számunkra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljünk a Japán régióhoz, ahol a lakosság majd 80%-a rendelkezik már kriptopénzekkel és azok használata mindennapos. A Liquid tőzsdén történő megjelenés stratégiai fontosságú hiszen a Liquid ügyfélkörének igen nagy részét – Japán mellett – az Egyesült Államok lakossága adja.”

Az INLOCK platform saját tokenje (ILK token) egyben a platform belső fizetőeszköze is a szolgáltatások igénybevételéhez. Nem csak az alap kölcsönigénylés funkcióhoz kapcsolódik a token, de az összes a kölcsönzésre épülő jelenleg is létező és a jövőben tervezett innovatív új funkciók is az ILK token ökoszisztémára épülnek

A képen a FinTechShow 2018 második helyezettje, az Income Locker alapítója, Csabai Csaba

INLOCK: 3000 ügyfél naponta

A 2017 utolsó negyedévében indult projekt két éves előkészület után idén januárban indította el szolgáltatását, melyen április óta már bárki számára elérhető a peer-to-peer kölcsönzés funkció, ahol a kölcsönvevők túlbiztosított kripto fedezetre vehetik igénybe a kölcsönnyújtók által biztosított stablecoin kölcsönöket.

A platform által támogatott stablecoin (USDC) értéke banki szintű garanciával van kötve az USA dollár (USD) árfolyamához, mely garantálja az ügyfeleknek, hogy a kölcsönkihelyezés és a törlesztés időtartama között ne legyenek kitéve a kripto piacokra oly jellemző volatilitás okozta kockázatoknak.

Az INLOCK platform közösségi kölcsönzés szolgáltatásain keresztül az elmúlt öt hónapban 2 millió dollárt is meghaladó mennyiségű fedezetet kezeltek az ügyfelek. A szolgáltatást 3000 ügyfél használja napi szinten, köszönhetően a platform számos egyedülálló funkciójának, melyek:

  • Teljesen automatikus ajánlatkezelő rendszer, ahol a kölcsönigénylő akár több száz kölcsönnyújtó ajánlatához férhet hozzá.
  • Az ajánlatok elfogadása után a folyósítás azonnali, nincs átfutási idő, ahogy nincs semmilyen hitelbírálat sem, hiszen az összes kölcsön fedezettel biztosított.
  • Az INLOCK olyan újgenerációs automatikus fedezetkezelési rendszerrel működik, aminek köszönhetően garantált, hogy a kölcsönadó vissza is kapja a kölcsönadott összeget annak kamataival akkor is, ha annak fedezeti értéke a igénybe vett kölcsön értéke alá csökken.

2020 áprilisában ismét jön a FinTechShow, ahol a legújabb fintech megoldások mellett az aktuális digitális pénzügyi technológiai trendeket, üzleti modelleket és stratégiákat is megismerhetik a résztvevők. Részletek hamarosan a FinTechZone-on!

Címkék: