Érintés nélküli bankkártya? Már fizethetsz okosgyűrűvel is!

Szerző: | 2017. 03. 24. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

PayTechShow 4.0

Mennyivel egyszerűbb és stílusosabb egy vízálló gyűrűvel lebattyogni a strandra a nyakba akasztós klasszik műanyag pénztartó helyett. Megnéztük, mit tud a Kerv, a világ egyik első okosgyűrűje.

  
Manapság már meg sem lepődünk azon, hogy az óránk és a karkötőnk nemcsak mutatós kiegészítő, hanem “okos” is. A wearable (hordható) technológiában azonban egyre népszerűbbek az úgynevezett “okosgyűrűk”. Elsősorban persze fitness és wellness kategóriában használják ki ezt a techonológiát (Motiv, Oura), de már vannak olyan megoldások, hogy azokon keresztül tudod kezelni a telefont, vagy éppen az ajtót, lámpát vagy tévét. Sőt, személyes védelem témában a Nimb mellett a minap felfedeztem a “szirének hangját”, ami igazán hajmeresztő megoldás.

Most azonban az érintés nélküli fizetés témában mutatok be egy gyűrűt, amit a Techradar a világ első érintés nélküli fizetési gyűrűje” címmel tűntetett ki.

okosgyűrű fizetés

 

Fizess Kerv okosgyűrűvel!

A Kerv okosgyűrű március eleje óta érhető el, egyenlőre még csak a UK piacon. A gyűrűhöz egy virtuális prepaid MasterCard kártya kapcsolódik.

A Kerv megvásárlását követően 3 egyszerű lépésben tudod aktiválni az okosgyűrűt:

  1. Regisztráció: a regisztrációs oldalon e-mail cím és jelszó megadásával létrejön egy Kerv számla, amihez kibocsájtják a virtuális prepaid MasterCard kártyát.
  2. Párosítás: a bejelentkezést követően a Kerv gyűrűt össze kell párosítani a Kerv számlával. Egy számlához több gyűrű is kapcsolható.
  3. Visual ID megadása: a gyűrűt tartalmazó dobozban lesz egy 9 jegyű azonosító, amit utolsó lépésként meg kell adni a felületen.

Mivel a gyűrűhöz PIN kód nem kapcsolódik, fizikai környezetben 30 angol fontig (ennyi az UK-ben az érintés nélküli fizetési összeghatár) vásárolhatsz.

A virtuális MasterCard kártya segítségével a Kerv számla online és app-on belüli vásárlásra is használható. Természetesen itt az említett összeghatár nem érvényes.  A virtuális kártya adatai – kártyaszám, lejárat, 3-jegyű secure code – a Kerv számlába bejelentkezve érhetőek el.
 
  
Kerv ring okosgyűrű fizetés

  

Irány a pub, irány a tengerpart!

Az  okosgyűrű aktiválását követően nem marad más hátra, mint feltölteni a prepaid kártyát – amit megtehetsz banki átutalással, vagy betéti kártyán keresztül* – és irány egy jó kis utazás vagy sörözés a barátokkal. Gondolj bele, mennyivel egyszerűbb csak egy gyűrűvel lemenni a partra és fizetni a jéghideg üdítőt. Mivel az okosgyűrű vízálló a mosdóban sem kell levenned kézmosás közben, csökkentve az elvesztés esélyét.

A klasszik aggodalom, hogy “Mi lesz, ha leemelik a kártyámról a teljes összeget?!” eloszlatható, hiszen megteheted, hogy csak akkora összeget töltesz fel a gyűrűre, amire éppen szükséged van.
 
  
 
okosgyűrű fizetés mobil applikáció
  

A piszkos anyagiak

A vásárlások után díjat nem számítanak fel, de a gyűrűnek elég borsos ára van: 99,99 angol font, nagyjából 36 ezer forint. Az okosgyűrű lejárati ideje 4 év, így akárcsak egy bankkártyát, meg kell újítani. Azaz négyévente kell számolni a közel 100 fontos “kibocsájtási díjjal”.
  

Már a 2016-os riói olimpia atlétái is használták

És hogy miért nem a Kerv “ a világ első érintés nélküli fizetési gyűrűje”?

A Visa ugyanis még 2016 júniusában bejelentette, hogy a riói olimpián 45 atlétának olyan okosgyűrűt biztosít, amellyel érintés nélküli fizetést tudnak lebonyolítani bármely NFC képes terminálon. A VISA gyűrűje a McLear & Co. szabadalmaztatott NFC Ring termékét használta, ami egy NFC antennát és egy Gemalto microchip-et tartalmazott.  A VISA Token Service használatával biztosították, hogy az érzékeny fizetési adatok – mint a kártyaszám – ne közlekedjenek a fizetési tranzakció során.
 
okosgyűrű Visa payment

  
A sors fintora, hogy majd 1 évvel később, Európában egy olyan megoldás válik elérhetővé, melyhez MasterCard termék kapcsolódik.

  

*Az FAQ-ban nem sikerült megtalálnom a pontos infót, de gyanítom a Money Send funkcióval lehet betéti kártyáról a Kerv-öt feltölteni.

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!