2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.24.

Érintés nélküli bankkártya? Már fizethetsz okosgyűrűvel is!

Szerző:

Kategóriák:

Mennyivel egyszerűbb és stílusosabb egy vízálló gyűrűvel lebattyogni a strandra a nyakba akasztós klasszik műanyag pénztartó helyett. Megnéztük, mit tud a Kerv, a világ egyik első okosgyűrűje.

  
Manapság már meg sem lepődünk azon, hogy az óránk és a karkötőnk nemcsak mutatós kiegészítő, hanem “okos” is. A wearable (hordható) technológiában azonban egyre népszerűbbek az úgynevezett “okosgyűrűk”. Elsősorban persze fitness és wellness kategóriában használják ki ezt a techonológiát (Motiv, Oura), de már vannak olyan megoldások, hogy azokon keresztül tudod kezelni a telefont, vagy éppen az ajtót, lámpát vagy tévét. Sőt, személyes védelem témában a Nimb mellett a minap felfedeztem a “szirének hangját”, ami igazán hajmeresztő megoldás.

Most azonban az érintés nélküli fizetés témában mutatok be egy gyűrűt, amit a Techradar a világ első érintés nélküli fizetési gyűrűje” címmel tűntetett ki.

okosgyűrű fizetés

 

Fizess Kerv okosgyűrűvel!

A Kerv okosgyűrű március eleje óta érhető el, egyenlőre még csak a UK piacon. A gyűrűhöz egy virtuális prepaid MasterCard kártya kapcsolódik.

A Kerv megvásárlását követően 3 egyszerű lépésben tudod aktiválni az okosgyűrűt:

  1. Regisztráció: a regisztrációs oldalon e-mail cím és jelszó megadásával létrejön egy Kerv számla, amihez kibocsájtják a virtuális prepaid MasterCard kártyát.
  2. Párosítás: a bejelentkezést követően a Kerv gyűrűt össze kell párosítani a Kerv számlával. Egy számlához több gyűrű is kapcsolható.
  3. Visual ID megadása: a gyűrűt tartalmazó dobozban lesz egy 9 jegyű azonosító, amit utolsó lépésként meg kell adni a felületen.

Mivel a gyűrűhöz PIN kód nem kapcsolódik, fizikai környezetben 30 angol fontig (ennyi az UK-ben az érintés nélküli fizetési összeghatár) vásárolhatsz.

A virtuális MasterCard kártya segítségével a Kerv számla online és app-on belüli vásárlásra is használható. Természetesen itt az említett összeghatár nem érvényes.  A virtuális kártya adatai – kártyaszám, lejárat, 3-jegyű secure code – a Kerv számlába bejelentkezve érhetőek el.
 
  
Kerv ring okosgyűrű fizetés

  

Irány a pub, irány a tengerpart!

Az  okosgyűrű aktiválását követően nem marad más hátra, mint feltölteni a prepaid kártyát – amit megtehetsz banki átutalással, vagy betéti kártyán keresztül* – és irány egy jó kis utazás vagy sörözés a barátokkal. Gondolj bele, mennyivel egyszerűbb csak egy gyűrűvel lemenni a partra és fizetni a jéghideg üdítőt. Mivel az okosgyűrű vízálló a mosdóban sem kell levenned kézmosás közben, csökkentve az elvesztés esélyét.

A klasszik aggodalom, hogy “Mi lesz, ha leemelik a kártyámról a teljes összeget?!” eloszlatható, hiszen megteheted, hogy csak akkora összeget töltesz fel a gyűrűre, amire éppen szükséged van.
 
  
 
okosgyűrű fizetés mobil applikáció
  

A piszkos anyagiak

A vásárlások után díjat nem számítanak fel, de a gyűrűnek elég borsos ára van: 99,99 angol font, nagyjából 36 ezer forint. Az okosgyűrű lejárati ideje 4 év, így akárcsak egy bankkártyát, meg kell újítani. Azaz négyévente kell számolni a közel 100 fontos “kibocsájtási díjjal”.
  

Már a 2016-os riói olimpia atlétái is használták

És hogy miért nem a Kerv “ a világ első érintés nélküli fizetési gyűrűje”?

A Visa ugyanis még 2016 júniusában bejelentette, hogy a riói olimpián 45 atlétának olyan okosgyűrűt biztosít, amellyel érintés nélküli fizetést tudnak lebonyolítani bármely NFC képes terminálon. A VISA gyűrűje a McLear & Co. szabadalmaztatott NFC Ring termékét használta, ami egy NFC antennát és egy Gemalto microchip-et tartalmazott.  A VISA Token Service használatával biztosították, hogy az érzékeny fizetési adatok – mint a kártyaszám – ne közlekedjenek a fizetési tranzakció során.
 
okosgyűrű Visa payment

  
A sors fintora, hogy majd 1 évvel később, Európában egy olyan megoldás válik elérhetővé, melyhez MasterCard termék kapcsolódik.

  

*Az FAQ-ban nem sikerült megtalálnom a pontos infót, de gyanítom a Money Send funkcióval lehet betéti kártyáról a Kerv-öt feltölteni.

Címkék:
blank
blank