Lányok, nők figyelem! Így támogathat minket a technológia! És a Nimb

írta | 2017. 03. 06. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Találkozol a barátaiddal. Rátok esteledik a nagy beszélgetésben, sötét van, mire kilépsz az ajtón. Az utca éppen üres. Egyszer csak meghallod, hogy ketten-hárman jönnek mögötted. Hátrafordulsz. Téged néznek, pusmognak. A fejedben bekapcsol a vészcsengő, a szíved dübörögni kezd, megszaporázod a lépteidet…

 

„Túlparázom a dolgot?!” Egyre közelebbről hallod őket. Majd utolérnek…és továbbmennek. Egy nagy sóhaj, és beletelik egy kis időbe, mire a pulzusod helyreáll. Éreztél már hasonlót? Én igen.

 

Nimb: gyűrű, ami életet menthet

Kathy Roma a Nimb társalapítója nem így járt. 2000-ben megtámadták és súlyosan megsebesült. Ő akkor még „csak” kiabálni tudott, ami szerencsére elégnek bizonyult. Meghallották és gyorsan kórházba került, de a felépülése hetekig tartott.

14 évvel később összehozta az élet olyan emberekkel, akiknek hasonló történetük volt. 2014-ben Leo Bereschansky (a cég alapítója és CEO-ja) barátját szintén megtámadták az utcán. Összefogtak és 2014 októberében létrehozták a Nimb-et.

Nimb_ring

 

Sok olyan hordható eszköz elérhető már a piacon, ami vészjelzőként (is) funkcionál. A Nimb egyedisége abban áll, hogy nem kell mind a két kezünk ahhoz, hogy a riasztást leadjuk.

A gyűrűbe épített pánikgomb – akár észrevétlenül – megnyomható a hüvelykujjunkkal, ami egy támadás esetén különösen hasznos lehet, ha a támadó figyel minket.

 

Pánikgomb a gyűrűben

Úgy érzed követnek, vagy valaki elkezd molesztálni. Elkezdesz a telefon után matatni. A kezed remeg. Mit gondolsz mennyi időbe telik felhívni egy családtagot, barátot, vagy épp a rendőrséget és elmondani, hogy hol vagy és mi történik?

 

Nimb_time

 

Ha bekövetkezik bármilyen olyan esemény, ami riasztás küldését váltja ki belőled – ez lehet nem csak támadás, hanem pl. rosszullét, vagy egy tűzeset – akkor a pánikgombot mindössze 3 másodpercig kell lenyomva tartanod, ezzel elmegy a jelzés az alkalmazás felé, majd az applikáció továbbítja azt a beállított kontakt(ok) részére. „Vajon sikerült? Elment a vészjelzés?” A gyűrű kialakításánál erre is gondoltak: rezgő visszajelzést ad az üzenet kiküldésekor.

Nimb_app

 

Az iOS és Android platformra egyaránt tervezett mobil applikáció a gyűrűvel összekapcsolva, de akár anélkül is alkalmas vészjelzés leadására. Az applikációban állítod be az(oka)t a kontakto(ka)t, aki(ke)t vészhelyzet esetén értesíteni szeretnél. A jelzés lehet app-on belüli üzenet (push notification), SMS, vagy hívás is.

Amikor az app megkapja a jelzést a gyűrűtől, a megjelölt kontakt(ok)nak továbbítja a nevedet és aktuális helyzetedet (app-on belül a fotódat is).

 

Nimb_alert

 

Egyéb okosságok

  1. Nem tudod elérni a szerettedet, a barátodat? Neki is van már Nimb gyűrűje? „Ping”-esd meg = küldj neki jelzést és rezegni fog a gyűrűje!
  2. Ha gyűrűd és applikációd is van, akkor be tudsz állítani egy távolsági limitet, amin túl a gyűrű rezeg, ha a telefon kikerült a körből. Így a telefonodat is kisebb eséllyel felejted pl. taxiban, étteremben, szórakozóhelyen, de legalább is gyorsabban észleled, hogy kikerült a „körből”.
  3. Lehetőséged van azt is beállítani, hogy a pánikgomb megnyomása után hangrögzítés történjen, ami bizonyítékként szolgálhat.

 

Hol tart a projekt?

A Kickstarter-en és az Indiegogo-n keresztül eddig 2.259 támogató összesen több, mint 500.000 USD-t (közel 155 millió HUF) „dobott össze” a projektre. A csapat jól szerepelt az idei CES-en. Az applikáció még nem elérhető. A gyűrű elővásárlási lehetősége megkezdődött, 129 USD-ért lehet hozzájutni (149 USD helyett), májusra ígérik a szállítást.

A gyűrű 37.000 Ft-os ára a magyar piacon soknak számíthat, DE nem egy sima bizsuról van szó…ha lenne egy kamasz lányom, vagy létezett volna ez a gyűrű 15-20 évvel ezelőtt, „beruháztam” volna.

 

Mint, ahogy most ki is fogom próbálni. Teszteljük, jelentkezünk!

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!