Digitális gyöngyhalászat a GRÁNIT Banknál. Így épül a jövő pénzügyi mobilalkalmazása

írta | 2017. 06. 21. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

Nem csak a fintech startupokban, de a fiatal egyetemistákban is ott lakozik az innovációs erő. Chatbot alkalmazás, a megtakarításokat ösztönző személyes pénzügyi menedzser és virtuális bankkártya-applikáció voltak a nyertes befutók a GRÁNIT Bank idei ötletpályázatán. A digitális bank 42 ötletből választotta ki a jövő pénzügyi mobilalkalmazásának új gyöngyszemeit.

Mit tegyen egy bank, ha a jövő digitális pénzügyi megoldásainak fejlesztését akarja beindítani? Az előre látók a jövő fogyasztóihoz, a fiatalokhoz fordulnak. Ha megérted álmaikat, akkor megfoghatod a Z-generáció pénzügyeit és megvalósíthatod azokat a digitális szolgáltatásokat, amelyekre vágynak. Aki nem rest, az értékes gyöngyszemeket is találhat, mint ahogy a GRÁNIT Bank is rálelt többre a minap.

 

Ötletpályázat a műszakin

Amennyiben a jövő digitális banki szolgáltatásait építjük, nem árt tisztában lenni a technológiai trendekkel s ehhez nem is találhatnánk jobb partnert a Budapesti Műegyetemnél, ahol nem csak látják a technológiai trendeket, de szakmai felkészültségük révén tovább is gondolják azokat. A nagy merítés a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán zajlott, ahol a GRÁNIT Bank hálójába 42 „gyöngy” akadt.

A sikeres fogáshoz a felajánlott összesen 1,3 millió forint értékű díjak is hozzájárultak, amelyet a nagy mustra végén Márton (Elődi), Gergely (Bihary) és Kristóf (Koncz) vihettek el a legszebben csillogó ötleteikért.

 

Ezek voltak a nyertes ötletek

Az első helyet Márton a Gránitbottal vitte el, ami az ügyféltájékoztatást automatizálná egy csetelő robot segítségével. Ez a megoldás jelentősen csökkenti a gyakori kérdésekkel kapcsolatos hívások számát, így az ügyfélszolgálat erőforrásait emelt szintű ügyféltámogatásra fordíthatja a bank.

Gránit Bank Gránitbot innováció

A nyertes Elődi Márton a Gránitbot alkalmazásával. Fotó: GRÁNIT Bank

 

A második helyen Gergely, a digitális malacpersely megoldásával végzett, amivel igazi kihívásra adott választ. Nem csak nehéz megszólítani a fiatalokat, de még nehezebb rávenni őket az előtakarékosságra. Az Appró applikáció egy olyan személyes pénzügyi menedzsment megoldás, ami a rendszeres, kis összegű megtakarításra ösztönöz. És hát tudjuk, hogy a sok kicsiből egy szép napon valami nagyobb is lehet, amiből az álmaink is megvalósulhatnak.

A Vcard, azaz a virtuális bankkártya ötletével Kristóf állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik helyére. Az internetes vásárlások robbanásszerű fejlődésével felértékelődött a biztonságos fizetés iránti igény is. Egészen pontosan jó lenne, ha a havi díjas internetes előfizetéseinket, mint pl. a fizetős videó szolgáltatásokat, vagy a tárhelyszolgáltatásokat nem arról a kártyáról kellene kifizetnünk, amelyre a fizetésünk is érkezik. A Vcard megoldással a fizetést nem egy darab internetkártyával, hanem szolgáltatásonként megadott tetszőleges számú virtuális kártyával teljesíthetjük. Erre a megoldásra várhatóan nem csak a Z-generáció, de az Y és az X is nyitott lenne.

 

A digitális bankot a jövő építi

A GRÁNIT Bank fantáziát lát a fiatalokban és okosan használja a kreativitásukat a legújabb digitális fejlesztései megalapozásához. Az előző ötletpályázat egyik dobogós pályaműve volt a GRÁNIT Lock, amely a pénzintézet eBank mobilapplikációjába bekerülve ma is olyan egyedülálló kártyabiztonsági megoldás, amellyel egy kattintással zárolható, majd újra feloldható a bankkártya.

A bank számára kulcsfontosságú, hogy élen járjon az innovációban, ezért tavaly Európában elsőként vezette be a felhőalapú technológiára alapozott mobilfizetési megoldást, a GRÁNIT Pay-t.  Úgy tudjuk, a digitális bank IT csapata jelenleg is több újításon dolgozik. Lehet, hogy hamarosan újabb bejelentésre számíthatunk tőlük?

 

A cikk a GRÁNIT Bank támogatásával készült.

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!