BankTechShow

Itt a wow-effektus! Ezt a 10 dolgot érdemes tudnod az OTP érintéses mobilfizetéséről

Szerző: | 2017. 06. 22. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Nem csak belépett az érintéses mobilfizetésbe az OTP, de könnyen ki is ütheti onnan az összes hazai bankot. Egyelőre csak az OTP-s ügyfelek virtualizálhatják a plasztik kártyájukat, később az összes többi bank kártyájával is lehetne érintéssel mobilfizetni a Simple-ben. Emellett további újításokkal is dobbantottak.

 

Újítások a többi hazai megoldáshoz képest: nem feltétlenül kell a PIN

Rengeteg kódot kell fejben tartanunk. A bankkártyánk PIN kódját, a mobilunk képernyőzárjának feloldó kódját, a gmail-es jelszavainkat, a társasház kapu kódját stb. Az OTP most leveszi a vállunkról az egyik terhet a Simple-lel. Ha a mobiloddal akarsz fizetni, akkor elegendő a képernyőzár kódját megjegyezned, vagy azt sem, ha az ujjlenyomatod használnád. Ezután a bankkártya terminálon már nem kell a PIN kódot megadni, függetlenül a fizetendő számla nagyságától. Így válik egyszerűbbé a mobilfizetés. Wow!

 

Így néz ki az érintéses mobilfizetés folyamata a Simple-lel

A kasszához érkezve éleszd fel a mobiltelefonodat és oldd fel a képernyőzárat. Ezzel a lépéssel a telefonod már készen is áll arra, hogy összeghatártól függetlenül, külön PIN kód megadása nélkül fizethess azzal a bankkártya terminálon. Nincs többé 5.000 forintos limit, külön kártya PIN kód, amit a bankkártya terminálon, vagy a mobilodon kellene megadni. Ilyen egyszerűen eddig még nem fizethettél a mobiloddal.

Ugyanakkor vannak még régi terminálok, amelyek kérhetik a kártya PIN kódját, de ahogy ezek is kikopnak, az érintéses mobilfizetéshez nem kell többé PIN kód. Ez egy olyan újítás, amit a hazai piacon a többi érintéses mobilfizetési megoldás nem kínál.

Ha viszont nem használsz képernyőzárat, akkor a fizetési folyamat során vagy a Simple-ös belépési kódodra, vagy az ujjlenyomatodra szükség lesz.

Simple OTP mobilfizetés

OTP Simple mobilfizetés

 

A 10 legfontosabb dolog, amit az OTP érintéses mobilfizetéséről tudnod kell

  1. NFC-képes Android telefonokon érhető el az alkalmazás. Minimum Android 4.4 operációs rendszert kell futtatnod.
  2. MasterCard vagy Maestro kártyával rendelkező OTP-s ügyfelek részére érhető el a szolgáltatás.
  3. A Simple 3.1.0 applikációban regisztrálhatod a kártyádat. Ezt követően a kártya virtualizációja 1-2 percet vesz igénybe.
  4. A fizetéshez fel kell éleszteni a telefont és feloldani a képernyőzárat. Ezt követően kell a telefonodat hozzáérinteni a terminálhoz.
  5. A képernyőzár feloldása helyettesíti a PIN kódot. Ha nincs képernyőzár, akkor a Simple kódot kell megadni, vagy használhatod az ujjlenyomat funkciót.
  6. 5.000 forint felett is lehet fizetni PIN kód nélkül. De a régebbi terminálok kérhetik a PIN kódot.
  7. A Simple érintéses mobilfizetés mögött a HCE (Host Card Emulation) technológia áll (így nincs szükség SIM cserére). Ez azt jelenti, hogy a telefonon nem tárolódnak a virtuális kártya adatai, azok a felhőben találhatók.
  8. Nincs szükség internet kapcsolatra ahhoz, hogy fizethess.
  9. A virtuális kártyának nincs külön díja, ingyenes.
  10. Ha OTP-s vagy és még nincs Simple-öd, akkor azt a Google Play-ből töltheted le Androidos készülékedre.

 

Így ütheti ki az OTP a Simple-lel a többi bankot

A Simple mobilfizetési alkalmazást már most is használhatják más bankok ügyfelei pl. a parkolási díj, a taxi, a mozijegy stb. kifizetésére. Sok-sok nem-OTP-s bankkártya lapul a Simple-ös mobiltárcában és technológiailag lenne lehetőség arra, hogy ezeket a beregisztrált kártyákat virtualizálják. Ebben az esetben a Simple mentesítené az összes többi bankot a mobilfizetés terhe alól.

Emellett, ha a Simple 2018-tól kihasználja az új pénzforgalmi irányelvben rejlő lehetőségeket (PSD2), mint pl. a folyószámla adatokhoz való hozzáférést, vagy – mint ahogy erről korábban már írtunk – az azonnali beszedési megbízásos fizetési lehetőséget, akkor azzal egy új digitális banki szolgáltató jönne létre.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!