2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.06.22.

Itt a wow-effektus! Ezt a 10 dolgot érdemes tudnod az OTP érintéses mobilfizetéséről

Szerző:

Kategóriák:

Nem csak belépett az érintéses mobilfizetésbe az OTP, de könnyen ki is ütheti onnan az összes hazai bankot. Egyelőre csak az OTP-s ügyfelek virtualizálhatják a plasztik kártyájukat, később az összes többi bank kártyájával is lehetne érintéssel mobilfizetni a Simple-ben. Emellett további újításokkal is dobbantottak.

 

Újítások a többi hazai megoldáshoz képest: nem feltétlenül kell a PIN

Rengeteg kódot kell fejben tartanunk. A bankkártyánk PIN kódját, a mobilunk képernyőzárjának feloldó kódját, a gmail-es jelszavainkat, a társasház kapu kódját stb. Az OTP most leveszi a vállunkról az egyik terhet a Simple-lel. Ha a mobiloddal akarsz fizetni, akkor elegendő a képernyőzár kódját megjegyezned, vagy azt sem, ha az ujjlenyomatod használnád. Ezután a bankkártya terminálon már nem kell a PIN kódot megadni, függetlenül a fizetendő számla nagyságától. Így válik egyszerűbbé a mobilfizetés. Wow!

 

Így néz ki az érintéses mobilfizetés folyamata a Simple-lel

A kasszához érkezve éleszd fel a mobiltelefonodat és oldd fel a képernyőzárat. Ezzel a lépéssel a telefonod már készen is áll arra, hogy összeghatártól függetlenül, külön PIN kód megadása nélkül fizethess azzal a bankkártya terminálon. Nincs többé 5.000 forintos limit, külön kártya PIN kód, amit a bankkártya terminálon, vagy a mobilodon kellene megadni. Ilyen egyszerűen eddig még nem fizethettél a mobiloddal.

Ugyanakkor vannak még régi terminálok, amelyek kérhetik a kártya PIN kódját, de ahogy ezek is kikopnak, az érintéses mobilfizetéshez nem kell többé PIN kód. Ez egy olyan újítás, amit a hazai piacon a többi érintéses mobilfizetési megoldás nem kínál.

Ha viszont nem használsz képernyőzárat, akkor a fizetési folyamat során vagy a Simple-ös belépési kódodra, vagy az ujjlenyomatodra szükség lesz.

Simple OTP mobilfizetés

OTP Simple mobilfizetés

 

A 10 legfontosabb dolog, amit az OTP érintéses mobilfizetéséről tudnod kell

  1. NFC-képes Android telefonokon érhető el az alkalmazás. Minimum Android 4.4 operációs rendszert kell futtatnod.
  2. MasterCard vagy Maestro kártyával rendelkező OTP-s ügyfelek részére érhető el a szolgáltatás.
  3. A Simple 3.1.0 applikációban regisztrálhatod a kártyádat. Ezt követően a kártya virtualizációja 1-2 percet vesz igénybe.
  4. A fizetéshez fel kell éleszteni a telefont és feloldani a képernyőzárat. Ezt követően kell a telefonodat hozzáérinteni a terminálhoz.
  5. A képernyőzár feloldása helyettesíti a PIN kódot. Ha nincs képernyőzár, akkor a Simple kódot kell megadni, vagy használhatod az ujjlenyomat funkciót.
  6. 5.000 forint felett is lehet fizetni PIN kód nélkül. De a régebbi terminálok kérhetik a PIN kódot.
  7. A Simple érintéses mobilfizetés mögött a HCE (Host Card Emulation) technológia áll (így nincs szükség SIM cserére). Ez azt jelenti, hogy a telefonon nem tárolódnak a virtuális kártya adatai, azok a felhőben találhatók.
  8. Nincs szükség internet kapcsolatra ahhoz, hogy fizethess.
  9. A virtuális kártyának nincs külön díja, ingyenes.
  10. Ha OTP-s vagy és még nincs Simple-öd, akkor azt a Google Play-ből töltheted le Androidos készülékedre.

 

Így ütheti ki az OTP a Simple-lel a többi bankot

A Simple mobilfizetési alkalmazást már most is használhatják más bankok ügyfelei pl. a parkolási díj, a taxi, a mozijegy stb. kifizetésére. Sok-sok nem-OTP-s bankkártya lapul a Simple-ös mobiltárcában és technológiailag lenne lehetőség arra, hogy ezeket a beregisztrált kártyákat virtualizálják. Ebben az esetben a Simple mentesítené az összes többi bankot a mobilfizetés terhe alól.

Emellett, ha a Simple 2018-tól kihasználja az új pénzforgalmi irányelvben rejlő lehetőségeket (PSD2), mint pl. a folyószámla adatokhoz való hozzáférést, vagy – mint ahogy erről korábban már írtunk – az azonnali beszedési megbízásos fizetési lehetőséget, akkor azzal egy új digitális banki szolgáltató jönne létre.

Címkék:
blank
blank