Gránit Bank: van Open API-nk és már Gránit Pay is

Szerző: | 2016. 09. 09. | Banki és fintech hírek, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Gránit Bank ma bedobta magát a legnagyobbak versenyébe és kijött a mobilfizetés non plus ultrájával. Ákossal (Gáborjáni Szabó), a Gránit Bank IT és elektronikus csatornák ügyvezető igazgatójával beszélgettem a mai bejelentés hátteréről és mellesleg kiderült, a Gránit Banknak már 2 éve van Open API-ja (is); továbbá:

  • elsőként vezette be a videó bankolást,
  • váltotta ki az elavult SMS üzenetküldést push notifikációval,
  • indította el az online számlanyitást,
  • valamint intézi helyettünk a bankváltást.

Szóval, itt egy bank, amely nemrég lépett a versenytérre, „A Digitális Bank”, amely innovációban kívánja megverni nemcsak a hazai nagybankokat, de európai versenytársait is.

Mi van a Gránit Pay motorháza alatt?

Címszavakban összegyűjtöttük, mi az, amit a sajtóból eddig nem tudhattál meg:

  • HCE alapú mobiltárca,
  • nincs külön mobilfizetési applikáció, a mobil banki applikációba töltődik le a virtuális bankkártya,
  • kevesebb mint 30 másodperc alatt tudod virtualizálni bármelyik fizikai bankkártyádat a mobil appon keresztül, azaz ha otthon hagytad a bankkártyádat, akkor 30 sec alatt a telefonodból lehet bankkártyát csinálni. 🙂
  • nem PayPass-os bankkártyából is lehet érintés nélküli mobilfizetésre alkalmas virtuális bankkártyát előállítani, azaz ha eddig nem volt PayPass-os bankkártyád, akkor a Gránit Bank a mobiltelefonodból csinál PayPass-os fizetőeszközt,
  • az ügyfél maga állíthatja be a Gránit Pay biztonsági szintjét (pl.: a tranzakcióhoz kell-e feloldott képernyőzár stb.),
  • kimaxolt CEX: nem kell a kártyádat se lefotózni, se külön bepötyögni a kártyaadataidat. Kiválasztod a GRÁNIT eBankban melyik kártyádat akarod virtualizálni és már ott is van a telefonodon a kártya, azaz lett a telefonodból „bankkártya”.

„Európában ez az első ilyen projektek egyike volt (MCBP/MDES) a MasterCard-nál is; éjszaka az amerikaiakkal leveleztünk, reggel már az európaiakkal folytattuk a munkát, majd délután az indiai supportnak adtuk át a staféta botot”

– meséli Ákos a projekt izgalmait.

Mi a stratégia a Gránit Pay-jel?

A digitálisan érett ügyfelek akvirálása, illetve a meglévő ügyfelek elköteleződésének növelése a cél a Gránit Bank számára a Gránit Pay-jel.

„Itt ne csak a millenniumi generációra gondolj! Egyre több X-es mozog rutinosan a digitális térben és várja el a banki szolgáltatások mobiltelefonos környezetbe való átültetését. Számunkra az innováció kulcsfontosságú és azon dolgozunk, hogy megtaláljuk minden banki szolgáltatásunk pontos helyét a mobiltelefónia világában. A Gránit Pay is ennek az innovációs stratégiának az eredménye”

– mondja Ákos.

„Amúgy Nekünk van már Open API-nk is”

2 évvel ezelőtt adtuk ki pilot jelleggel az API-nkat, majd ezt követően egy KKV-s megoldás könyvelő rendszer felhő alapú szolgáltatás számára is elérhetővé tettük. „Szóval, mi már a többi bankot megelőzve jöttünk ki az API-val, csak akkor ez nem volt még akkora hírverés.”

„Szóval, mi már a többi bankot megelőzve jöttünk ki az API-val, csak akkor ez nem volt még akkora hírverés.”

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!