Jön a fintech pornó! Avagy fintechről másképp

írta | 2017.05.08. | Fintech startupok, Összes hír

Gombamódra szaporodnak a fintech témában a konferenciák. A HWSW csavart a potmétereken és hiánypótló jelleggel fejlesztői és üzemeltetői oldalról nyúlt a témához. Fintech fejlesztők zsonglőrködnek a banki adatokkal 250 szakmabeli vidám társaságában. Május 16-án és 17-én 17.00 órától programod van.

 

Wyze, Seon, FintechBlocks, Ethereum és még sokan mások a HWSW fintech meetupján. Itt lesz az Uber magyar fejlesztője is, aki az Uber következő generációs fizetési platformján dolgozik. Kicsit másképp, más szemszögből a fintechről május 16-án fejlesztőknek, május 17-én üzemeltetőknek.

HWSW fintech meetup

Fotó: HWSW

 

Akarsz API-zni? És banki adatokat hasznosítani?

Hamarosan térdig rongyolhatunk a banki adatokban, ám ehhez auditáltatni kell magunknak. A túlmisztifikált API (lásd fintech szótár) szárnyra kapott, de már nem csak a szavak szintjén. Hogy ki és hogyan fogjon hozzá az API-záshoz, abba a FintechBlocks avat be a felvezető előadásában. Emellett azt is megtudhatjuk május 17-én, mi van pontosan a FintechBlocks motorháztető alatt. Szó lesz még a biztonságról, a bankkártyaadatok kezeléséről és az információbiztonsági törvény anomáliáiról és hiányosságairól.

 

Okosszerződések és PSD2 megoldások

Az előjáték már május 16-án elkezdődik, amikor a fintech fejlesztések bugyraiban merülhetünk el a hazai szcéna legjobb fejlesztőinek előadásaiban. A fellépők között ott lesz a banki adataink védelmére vállalkozó SEON, de szóba kerülnek egzotikusabb témák is, mint a blockchain-alapú okosszerződések. Az Aggreg8.io-val elmerülhetünk az adataggregálási API megoldások világában és felfedik, milyen alkalmazásokat lehet majd ezekre az API-kra építeni különös tekintettel a PSD2 (lásd a szótárban) megérkezésére.

hwsw fintech meetup

Fotó: HWSW

 

Van programod: HWSW fintech meetup

2 nap, 9 előadás a meetupon. A felvezető előadásokat kötetlen beszélgetés és sörözés követi a 250 szakmabeli társaságában!

Az esemény ingyenes, a részvételhez csupán előzetes regisztrációra van szükség. További infok itt.

Itt követhetsz minket:

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak