Jön a fintech pornó! Avagy fintechről másképp

Szerző: | 2017. 05. 08. | Fintech startupok, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Gombamódra szaporodnak a fintech témában a konferenciák. A HWSW csavart a potmétereken és hiánypótló jelleggel fejlesztői és üzemeltetői oldalról nyúlt a témához. Fintech fejlesztők zsonglőrködnek a banki adatokkal 250 szakmabeli vidám társaságában. Május 16-án és 17-én 17.00 órától programod van.

 

Wyze, Seon, FintechBlocks, Ethereum és még sokan mások a HWSW fintech meetupján. Itt lesz az Uber magyar fejlesztője is, aki az Uber következő generációs fizetési platformján dolgozik. Kicsit másképp, más szemszögből a fintechről május 16-án fejlesztőknek, május 17-én üzemeltetőknek.

HWSW fintech meetup

Fotó: HWSW

 

Akarsz API-zni? És banki adatokat hasznosítani?

Hamarosan térdig rongyolhatunk a banki adatokban, ám ehhez auditáltatni kell magunknak. A túlmisztifikált API (lásd fintech szótár) szárnyra kapott, de már nem csak a szavak szintjén. Hogy ki és hogyan fogjon hozzá az API-záshoz, abba a FintechBlocks avat be a felvezető előadásában. Emellett azt is megtudhatjuk május 17-én, mi van pontosan a FintechBlocks motorháztető alatt. Szó lesz még a biztonságról, a bankkártyaadatok kezeléséről és az információbiztonsági törvény anomáliáiról és hiányosságairól.

 

Okosszerződések és PSD2 megoldások

Az előjáték már május 16-án elkezdődik, amikor a fintech fejlesztések bugyraiban merülhetünk el a hazai szcéna legjobb fejlesztőinek előadásaiban. A fellépők között ott lesz a banki adataink védelmére vállalkozó SEON, de szóba kerülnek egzotikusabb témák is, mint a blockchain-alapú okosszerződések. Az Aggreg8.io-val elmerülhetünk az adataggregálási API megoldások világában és felfedik, milyen alkalmazásokat lehet majd ezekre az API-kra építeni különös tekintettel a PSD2 (lásd a szótárban) megérkezésére.

hwsw fintech meetup

Fotó: HWSW

 

Van programod: HWSW fintech meetup

2 nap, 9 előadás a meetupon. A felvezető előadásokat kötetlen beszélgetés és sörözés követi a 250 szakmabeli társaságában!

Az esemény ingyenes, a részvételhez csupán előzetes regisztrációra van szükség. További infok itt.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.