BankTechShow

Így szólítanák meg a magyar fiatalok a Facebook generációt pénzügyi termékekkel

Szerző: | 2017. 12. 13. | Fintech kitekintő, Összes hír

Ha kíváncsi vagy a fiatalok véleményére, kérdezd meg őket! Több mint 80 fiatalokból álló csapat indult el a „Biztosítsd be magad!” versenyen, ahol bemutatták, hogyan küzdenének meg a biztosítókra váró jövőbeli kihívásokkal, pl. az Y generáció megszólításával. Bemutatjuk, hogyan segítene a nyertes projekt a Facebook generációnak a pénzügyek tervezésében, a biztosítás megértésében.

 

 

Ősszel tartották a „Biztosítsd be magad!” esettanulmány versenyt, amelyen 82 csapat küzdött meg egy fiktív biztosító stratégiai kihívásaival. Egészen pontosan a képzeletbeli biztosítónak olyan digitális megközelítéseket kellett javasolniuk, amik az Y generáció figyelmét felkeltik. A győztes stratégiai tanácsokat a Budapesti Corvinus Egyetem két hallgatója, Czigony Claudia és Juhász Blanka rakták össze.

„Abból indultunk ki, amit mi érzünk és tapasztalunk a biztosítások és a pénzügyek világából. Arra törekedtünk, hogy a projektet a generációnk igényeire szabjuk. Hárompilléres megoldásunkkal nem csak elérni, de megtartani is szeretnénk az Y generáció tagjait”

– mondták el a nyertes csapata tagjai. Íme, a hárompilléres stratégiai megoldásuk.

 

Első pillér: social csatornák és celebek

Az Y generáció kevésbé megfontolt pénzügyi döntéseket hoz, mint elődei. Ha a fiatalokat szeretnénk megcélozni, növelnünk kell a (pénzügyi) tudatosságukat az ingerküszöbüket megütő felhívásokkal. Az egyik ilyen lehetne pl. a Facebook megtakarítási kihívás, aminek a lényege, ha hetente félreteszünk egy kisebb összeget, akkor év végére pár tízezer forint megtakarítás is összejöhet.

A Facebook mellett  az Instagramon érdekes, vicces  felületet hoznának létre, a YouTube-ra hirdetésként felkerülő minivideókat forgatnának – véleményvezérekkel, celebekkel – a mindennapi élethelyzetünket segítő biztosítási lehetőségek bemutatásával.

biztositsd be magad esettanulmanyverseny

Czigony Claudia és Juhász Blanka „Bevételnövelés az Y generáció elérésén keresztül” c. pályázati anyagából

 

Második pillér: app, chatbot, selfies kárbejelentés

A második pillér egy mobil applikáció létrehozása, melyet Sárával, a chatbottal és egy fényképes kárbejelentő funkcióval látunk el. Ha az Y generáció képviselője úgy tekint a biztosításokkal kapcsolatos ügyintézésre, hogy az „maceramentes”, akkor nagyobb eséllyel fog szerződést kötni. Persze ettől még kulcskérdés, mitől érezik majd úgy a fiatalok, hogy szükségük van erre az applikációra. Ehhez járulhat hozzá „Sára”, aki a mai fiatalok közkedvelt digitális kommunikációs csatornáján, a chaten állna rendelkezésre hasznos tanácsokkal, útmutatásokkal. De akkor is a segítségünkre sietne, ha már bekövetkezett a baj és a kárügyintézésre kerül sor.

biztositsd be magad esettanulmany verseny

Czigony Claudia és Juhász Blanka „Bevételnövelés az Y generáció elérésén keresztül” c. pályázati anyagából

 

Harmadik pillér: edukáció

Harmadik pillérünk az intézményesített edukáció, hiszen a megfelelő pénzügyi oktatás nélkül nem alakul ki az a tudatosság, ami később befektetésekhez, vagy biztosítások kötéséhez vezet. Ehhez a biztosító társaság számára az alkalmankénti, egyetemi keretek között megvalósuló előadástartást, az ilyen jellegű kurzusokat/órákat tartó egyetemi szervezetek támogatását javasoljuk.

biztositsd be magad esettanulmany verseny

Czigony Claudia és Juhász Blanka „Bevételnövelés az Y generáció elérésén keresztül” c. pályázati anyagából

 

 

A csapat tagjairól:
Czigony Claudia a Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatója gazdálkodási és menedzsment alapszakon. Tavaly a Vállalatgazdaságtan tanszéken demonstrátori tevékenységet folytatott, melynek keretén belül tudományos kutatómunkát végzett. Szeptember óta gyakornokként dolgozik Management Consulting területen, emellett a FAKT – Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága – szakkollégium Szakmaiságért és Vállalati kapcsolatokért felelős alelnöki pozícióját tölti be.
Juhász Blanka szintén a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapszakán harmadéves – ő is gazdálkodáselmélet szakirányon tanul -, emellett párhuzamos képzésben az ELTE jogi karán másodéves jogászhallgató. A Vállalatgazdaságtan tanszéken demonstrátor, melynek keretein belül az oktatásban segédkezik, valamint aktív tagja a Corvinus Tax Clubnak, mely egy adójogi esetmegoldásra specializálódott diákszervezet.
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!