2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2017.12.15.

11 országból közel 80-an jelentkeztek a Fintechlab inkubációs programjára

Szerző:

Kategóriák:

December elején zárult a jelentkezés az MKB Fintechlab második inkubációs programjára, amire 11 országból 78 startup jelentkezett. Az első hazai banki innovációs labor és startup inkubátor, az MKB Fintechlab immár régiós szintű szereplő lett. A 20 legígéretesebb fintech csapat december 14-16. között Budapesten bemutatja, hogyan forradalmasítanák a bankolást. A megmérettetést követően nyolcan bekerülnek az inkubátorba.

Sikeresek a fintech inkubátorból kikerülő startupok

Az első inkubációs programba a közel 60 fintech csapatból 6 jutott be. Az inkubációs programot követően a startupok számos díjat söpörtek be. A vagyonmenedzsmentre specializálódott robot tanácsadó megoldást fejlesztő Blueopes a Central European Startup Awards versenyen a 2017-es év legjobb magyar fintech startupja címet érdemelte ki.

A fiatalok megtakarításainak kezelésére fókuszáló Limitless startup alapítóját a közép-kelet-európai régió legjobb startup alapítójának választották (ugyanott). A program eredményeiből az MKB Bank is profitált és a FintechBlocks csapat megoldására építik a bank innovációs platformját.

A Fintechlab

Idén év elején nyitotta meg kapuját az MKB Bank által alapított innovációs labor, az MKB Fintechlab. A Fintechlab küldetése – az MKB Bankkal közösen – a pénzügyi technológiákkal foglalkozó tehetségek és startupok támogatása, valamint partnerségek kialakítása, amik az MKB Bank ügyfelei és dolgozói számára értéket teremtenek.

Régiós fintech startupok a kiválasztó táborban

Az MKB Fintechlab idei évi kiemelt célja volt, hogy a második inkubációs program a régiós startupokat is megszólítsa. Ennek érdekében az ősszel régiós roadshowra indultak és a környező országok startup központjaival alakítottak ki stratégiai együttműködéseket. A roadshow eredményességét igazolja, hogy a jelentkezők egyharmada a régiós országokból érkezett.

“Jókor, jó időben, a többi régiós bankot megelőzve indultunk el inkubációs programunkkal. Ennek eredményeként mára meghatározó szerepünk lett Közép-Kelet-Európa fintech ökoszisztémájának fejlesztésében.”

– mondta el Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezetője a kiválasztó tábor megnyitóján.

A 78 jelentkező startup közül a szakmai stáb 20 startupot választott ki, akik meghívást kaptak a december 14-16. között zajló kiválasztó táborba. A három nap folyamán a csapatok megismerik az MKB Fintechlab és az MKB Bank mentorait és értékes visszajelzéseket kapnak a megoldásuk továbbfejlesztésével, piaci bevezetésével kapcsolatban.

MKB Fintechlap startup bootcamp

Akár 30 milliót is kaphat a fintech csapat

A táborban résztvevők közül kerül ki az a 8 csapat, aki a februárban induló második inkubációs program résztvevői lesznek. A kiválasztott csapatok valós banki környezetben tesztelhetik megoldásaikat, illetve felkészült banki és üzleti mentoroktól kapnak segítséget 12 héten át. Az inkubációs programba beválasztott startupok akár 30 millió forint tőkebefektetést is kaphatnak a program végére.

Címkék: