11 országból közel 80-an jelentkeztek a Fintechlab inkubációs programjára

írta | 2017.12.15. | Hazai digitális bankolás, Összes hír

December elején zárult a jelentkezés az MKB Fintechlab második inkubációs programjára, amire 11 országból 78 startup jelentkezett. Az első hazai banki innovációs labor és startup inkubátor, az MKB Fintechlab immár régiós szintű szereplő lett. A 20 legígéretesebb fintech csapat december 14-16. között Budapesten bemutatja, hogyan forradalmasítanák a bankolást. A megmérettetést követően nyolcan bekerülnek az inkubátorba.

Sikeresek a fintech inkubátorból kikerülő startupok

Az első inkubációs programba a közel 60 fintech csapatból 6 jutott be. Az inkubációs programot követően a startupok számos díjat söpörtek be. A vagyonmenedzsmentre specializálódott robot tanácsadó megoldást fejlesztő Blueopes a Central European Startup Awards versenyen a 2017-es év legjobb magyar fintech startupja címet érdemelte ki.

A fiatalok megtakarításainak kezelésére fókuszáló Limitless startup alapítóját a közép-kelet-európai régió legjobb startup alapítójának választották (ugyanott). A program eredményeiből az MKB Bank is profitált és a FintechBlocks csapat megoldására építik a bank innovációs platformját.

A Fintechlab

Idén év elején nyitotta meg kapuját az MKB Bank által alapított innovációs labor, az MKB Fintechlab. A Fintechlab küldetése – az MKB Bankkal közösen – a pénzügyi technológiákkal foglalkozó tehetségek és startupok támogatása, valamint partnerségek kialakítása, amik az MKB Bank ügyfelei és dolgozói számára értéket teremtenek.

Régiós fintech startupok a kiválasztó táborban

Az MKB Fintechlab idei évi kiemelt célja volt, hogy a második inkubációs program a régiós startupokat is megszólítsa. Ennek érdekében az ősszel régiós roadshowra indultak és a környező országok startup központjaival alakítottak ki stratégiai együttműködéseket. A roadshow eredményességét igazolja, hogy a jelentkezők egyharmada a régiós országokból érkezett.

“Jókor, jó időben, a többi régiós bankot megelőzve indultunk el inkubációs programunkkal. Ennek eredményeként mára meghatározó szerepünk lett Közép-Kelet-Európa fintech ökoszisztémájának fejlesztésében.”

– mondta el Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezetője a kiválasztó tábor megnyitóján.

A 78 jelentkező startup közül a szakmai stáb 20 startupot választott ki, akik meghívást kaptak a december 14-16. között zajló kiválasztó táborba. A három nap folyamán a csapatok megismerik az MKB Fintechlab és az MKB Bank mentorait és értékes visszajelzéseket kapnak a megoldásuk továbbfejlesztésével, piaci bevezetésével kapcsolatban.

MKB Fintechlap startup bootcamp

Akár 30 milliót is kaphat a fintech csapat

A táborban résztvevők közül kerül ki az a 8 csapat, aki a februárban induló második inkubációs program résztvevői lesznek. A kiválasztott csapatok valós banki környezetben tesztelhetik megoldásaikat, illetve felkészült banki és üzleti mentoroktól kapnak segítséget 12 héten át. Az inkubációs programba beválasztott startupok akár 30 millió forint tőkebefektetést is kaphatnak a program végére.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.