BankTechShow

Itt a Facebook Pay, az új digitális tárcád

Szerző: | 2019. 11. 13. | Digitális pénzügyek, Összes hír

A Facebook pár órával ezelőtt bejelentette, még a héten elérhető lesz a Facebook Pay. Első körben az Egyesült Államokban használhatják majd a digitális pénztárcát fizetésre, pénzküldésre a Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp felhasználók. A Facebook kiemelte, a Facebook Pay-nek semmi köze nem lesz a kripto alapú „szuperpénz” projektjéhez, a Librához.

Nem mond le a Facebook a pénzügyi adatainkról

A Facebook régóta dédelgetett álma, hogy digitális pénztárcát kínáljon felhasználói számára, ám eddigi kísérletei kudarcba fulladtak. Épp pár hónappal ezelőtt állította le a társaság a Messengeren keresztüli pénzküldést Franciaországban és az Egyesült Királyságban és várhatóan a Libra projektet is elkaszálják az Egyesült Államokban, valamint Európában.

Az eddigi rossz tapasztalatok és a hetek óta zajló szenátusi meghallgatások ellenére mégis most jelentette be a Facebook „új” pénzügyi szolgáltatását. Mindenesetre

a Facebook Pay üzenet a világnak, hogy a Facebook nem mond le a pénzügyi szolgáltatás nyújtásáról és pénzügyi adatainkról sem.

Mi az új a Facebook Pay-ben?

A Facebook először 2015-ben az Egyesült Államokban, majd 2017-ben az Egyesült Királyságban vezette be a Messengeren keresztüli pénzküldést. Akik a bankkártyájuk adatait berögzítették a Facebook oldalán, azok a Messengeren keresztül pofonegyszerűen küldhettek pénzt másik Facebook felhasználónak.

A mostani bejelentés „újdonsága”, hogy

a Facebook egyetlen márkanév, a Facebook Pay alatt egyesíti a fizetési szolgáltatásait és teszi elérhetővé valamennyi social media hálózatában, a Facebookon, Messengeren, Instagramon és WhatsAppon.

Elég egyszer beregisztrálnunk a bankkártyánkat és többé nem lesz szükségünk kártyaadataink megadására, ha a Facebook piacterén vásárolnánk, pénzt küldenénk, vagy adományoznánk.

A szolgáltatás a héten indul majd az Egyesült Államokban és először a Messengeren keresztül lehet használni jegyvásárlásra, pénzküldésre és a piactéren online vásárlásra– korlátozott körben. Azt ígérik, idővel még több felhasználó számára teszik elérhetővé a digitális pénztárcát – többek között az Instagramon és a WhatsAppon is.

Megvalósul a BigTech rémálom?

Épp nyáron hangsúlyozta az IMF korábbi ügyvezető igazgatója, Christine Lagarde, hogy a BigTech cégek egyre mélyebbre fognak ásni a pénzügyi szektorban, aminek következménye egyrészt a modernizálódás, másrészt a kiszolgáltatottság növekedése lesz. Akkor úgy értékelte, hogy a szabályozó „védelmi rendszere” eddig sikeresen teljesített, mivel visszatartotta az Amazont, Apple-t, Facebookot a komolyabb lépésektől, pl. a bankalapítástól.

Mindenesetre az Apple, a Google és a Facebook már elstartolt a saját digitális pénztárcájával, amivel

éket vernek a hagyományos pénzügyi szolgáltatók és a felhasználók közé.

Idén május óta pedig már Magyarországon is elérhető az Apple Pay és hamarosan jön a Google Pay is.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!